Scolari de Iulie - August 2004 * (96)
Raspunsuri - Pagina 17
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui szivarvany Andries, Victor are aparat ? In ce scop ? (eu stiam ca pana nu ies caninii si premolarii definitivi nu se monteaza) _ Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. ----------------------------------------------------------- www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1 |
In scoala de pedodontie romaneasca de moda veche nu se face nimic pana nu se marita/insoara copilul... ma rog, exagerez. Asa e Daria, toti de scoala veche iti vor spune sa astepti sa cada dintii vechi (chiar daca sunt cu mari probleme), sa nu tratezi dintii de lapte ca oricum cad si in general sa nu faci nimic pana la 12, 14 ani. Slava domnului ca exista si clinici cu doctori care au mai auzit si de USA si au alte conceptii.
Deci Vic are acum un disjunctor care-i corecteaza muscatura si ii va mari incet incet arcada superioara.
http://www.ortodont-cluj.ro/tratamentul-ortodontic/disjunctorul-i21.html
Uite ca pe site-ul asta sunt cateva explicatii despre trat timpuriu. Noi am facut primul consult vara trecuta, prima recomandare de ap am avut-o in sept, dar am decis sa nu suprapun peste inceputul scolii, apoi am schimbat scoala de tenis si antrenorul si iar am decis sa nu mai bag o schimbare in plus, asa ca abia acum il are. Dar asta nu inseamna ca toti copiii au nevoie de ap dentar la nici 8 ani.
kim222 spune:
da,da...aici am auzit prima data ca ..cariile la dintii de lapte nu se trateaza!..Luca a avut prima si singura carie tratata la 3 ani in USA.
poti sa ne spui cat a costat? ati vazut voi ceva in neregula sau doar ati fost la consult si doctorii au descoperit?
Andries spune:
destul de mult a costat, daca adun rad panoramica, tratamentele pe dintii de lapte (se sprijina in 2 molari de 6 ani si in 2 molari de lapte), sigilarile si aparatul cred ca ajung la 2500. Ap a fost 1500 dar am vazut si cabinete cu 1200. Eu l-am dus imediat cum i-a cazut primul dinte pentru ca el are maxilar foarte ingust (seamana cu ta-su) si vroiam neaparat sa vad cum sunt definitivii. Si la panoramica am vazut niste definitivi superbi, zici ca-si desenati pe PC, dar care ar avea nevoie de dublu spatiu. Si cu ocazia asta a vazut medicul si ocluzia inversa pe molarii din dreapta, nu mult dar suficient cat sa faca probleme (eu n-as fi vazut-o ca sunt inginer) si cum asta se definitiveaza pana in 12 ani am zis ca nu e cazul sa scap momentul.
szivarvany spune:
acum am inteles despre ce e vorba tradus pe romaneste faceti loc pt toti dintii, forta actioneaza asupra maxilarului nu dintilor.
eu inca nu zic nimic de Giulik, nu mi place muscatura, incisivii centrali de sus nu mi par sa bata corect, dar noah, io nu s experta, asteptam acum sa cada lateralul, sa aiba cei 8 incisivi si vom merge in verificari.
va doresc multa rabdare si nervi de otel si voua si lui Vic , sunt sigura ca veti rezolva problema !
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
amironeanu spune:
Salut!
Unul din piticii mei sunt dintii, din cauza dintilor mei bineinteles. Asa ca Stefi merge de la 4 ani in mod regulat la stomtologie. Si dr. ne-a spus ca si eu si sotul meu avem aceeasi problema si ca bineinteles copii ne-au mostenit, nu are neaparat legatura cu cat de drepti sunt dintii, cat cu muscatura. Poate ati observat ca Stefi are strunga, deci la ea, cel putin sus nu va fi problema sa nu-i incapa dintii, dar nu musca corect. Asa ca si noi, dupa ce cad incisivii laterali mergem sa vedem de aparat. Dna spunea ca se corecteaza usor, in schimb la fel de usor pot sa revina la forma initiala. Nu stiu cat de clara sunt, dar abia acum plec acasa de la birou si sunt un pic zombi dar am prins un nou contract de audit si sunt happy ca avem buget sa mergem in weekend la munte, dar bineinteles weekend-ul urmator ca in acest weekend trebuie sa lucrez
Cristalina, sper sa se rezolve, noi avem o prietana care a cazut cu bicicleta si efectiv i-au cazut dintii definitivi, dar au fost reimplantati si e ok acum. Sa ne ti la curent.
Kim, esti o "domnisoara" foarte bine, nimeni nu cred ca ar putea sa-ti dea 43 de ani, iar cicatricea nu se vede!
polux spune:
Kimy sa fie intr-un ceas bun depunerea juramantului.
Monica spor la gasit un dintolog bun ptr nazdravana de Maria.
Gabitza cum mai stati cu moralul? Frumos gestul celor de la after school. Ce ati hotarat legat de after?
Andreea, ma bucur ca i-ai pus aparat dentar lui Victoras. Uite asa prind si eu curaj sa merg cu Adela...desi pe ea am pregatit-o psihologic ptr asta...dar eu nu prea sunt. Noi avem un dinte iesit undeva in spatele celorlalti ca nu a avut loc...si tare urat se vede.
Andrea cum vezi daca musca corect...eu una stiu de cand merg la stomatolog ca nu musc corect...musc undeva mai in spate cu dintii de jos...dar asta este...si eu am pitici pe creier din cauza de dinti aiurea...
Frumoasa trupa de la Constanta.
Ce zice-ti mai facem o intalnirea anul acesta in august...oriunde, mare, munte nu are importanta. Ca banuiesc ca Andrea nu se mai baga dupa anul trecut.
Hei Irina, cum merge Radu cu scoala in germana? Nu ne mai dai nici o veste?
Ioana si celelalte fete dar de cand se platesc mama draga concursurile in Romania...tare ciudat. daca nu au parintii bani de concurs copilul poate sa fie cat de destept ca sta pe tuse...
O si am uitat sa o felicit pe Nicol ptr bebel.
La noi a fost saptamana altfel...dar numai la imbracaminte. Adica luni am mers in pijama si cu parul cat mai rebel, marti, am mers la tinuta festiva sa impresionam, miercuri s-a imbracat cu prietena ei ca doua gemene, maine e "nerd" day, isi ia un ciorap albastru, unul verde, o maneca scurta une lunga...etc.
Noi am tot avut tot felul de reusite in ultimul semestru dar nu v-am mai spus...sa nu spuneti ca ma laud. dar azi chiar mi-a facut copilul meu o surpriza placuta. A fost ziua technologiei...si acolo au fost premiati cei mai buni din scoala. Adela a fost prima din toate clasele de a doua...asa mandra m-am simtit. Iar eu nu am avut macar un aparat foto sa-i fac poze...mama rea ce sunt.
Noi asteptam sa plece tati pe 9 mai si sa vina mamaie pe 11 mai...asa ca in 2 saptamani o sa aiba Adela alta "jucarie" nu numai mami.
Va pup.
roxanaz spune:
neata
Liliana, waw, felicitari Adelei!!! cred ca ai inima cat o painica!! ia mai lauda-te....ce, din astea bune sa nu auzim? se platesc concursurile astea auxiliare, olimpiada clasica ce incepe din gimnaziu nu se plateste nici acum.
sa stiti ca multi dentisti sunt pro tratarea cariilor la copii.... cred ca mai mult au ramas parintii cu ideile astea . si Patrick merge des, chiar mi-am adus aminte sa il mai controlez.... ca daca nu stau cu biciul aiurea spalat ca lumea pe dinti.
Cristal ce ati mai facut?
Kim ohoooo felicitari!! deci venim la gratar, da?
Robi cum mai sunteti?
Andrea m felicitari pentru noul contract!!!! super asa.
cristalina spune:
Neata!
Ieri eram cu nervii prastie, aseara m-a apucat un plans nervos...n-am dormit mai deloc (la asta a contribuit si faptul ca Maria la juma de ora dupa ce s-a culcat a umplut holul si baia de voma...de la tot plansul si emotiile de peste zi i s-a facut rau saracuta...mi-era o mila de ea)
Azi dimineata se uita in oglinda sa vada daca i-a crescut un pic dintele
Pe de alta parte ma jeleam ca proasta, Doamne Fereste de mai rau, cine stie ce nenorocire se putea intampla!
Pai, s-a alergat cu baietii prin clasa, unul i-a pus piedica si a dat din umeri "nu stiam ca se poate impiedica". Dintele s-a retezat un pic in diagonala dar foarte aproape de gingie. Are un ciot acum.
Eu oricum i-am zis ca ea e de vina, sarea in cap daca ii ziceau aia sa sara?!
Ieri am fost la doctoritele ei, au zis ca la prima vedere nu s-a ajuns la pulpa/nervi. Am facut programare la clinica unde si-a facut Voctor dintii, la aceeasi doctorita. Programarea e de abia luni...mi-a fost jena sa folosesc numarul de telefon de la Andreea
Cand ma gandesc ce dinti frumosi are, fara carii sau pete, spatiati perfect...eh, asta e viata...dupa cum ziceam Doamne Fereste de mai rau!
Le-am dus la dentist de vreo 3 ani din 6 in 6 luni dar mai mult ca sa le obisnuiesc cu ideea, ca probleme nu am avut pana acum.
Liliana, felicitari Adelei! Bravo.
Andrea, felicitari pentru contract.
Olivia, nu se vede semnul decat daca te holbezi...si cum nu e frumos sa faci asta...:)))
Ma duc sa ma adun un pic ca am o gramada de treaba ...
O zi buna sa avem!
kim222 spune:
Rox nu pot sa zic hai la gratar inca ..cand sa zic ca este gata..nu a ajuns pamantul ..da!! iaR!!!! in spate pe juma' de curte ..deci toto nu pot pune gazonul! iar am dat 400 ron!Dar..am liliac in curte!!!..musai sa pun poze
Ieri m-a mai sunat o clinica sa vin la interviu azi..am zis pass...
Tot ieri am semnat contractul ..si m-a suparat ca incearca sa ma fraiereasca ..si mai mult! M-au chemat azi la un fel de training (sa-mi arate cineva care a facut asta pana acum)..nu-i ok..pe timpul meu si neplatita!..sunt eu exagerata???..sa-mi spuneti ..
kim222 spune:
sunteti voi dragute...las' ca se vede naspa..sincer eu am fost si-n State la dr estetician..si mi-a spus ca nu s epoate scoate cicatricea..doar sa fac la 3 luni botox ..eu nu cred ca avea dreptate...nu se poate sa nu se poata scoate cu laserul..
Monica nu vreau sa fiu in pielea ta...eu sper sa existe solutii perfecte!