Paste Fericit! La ei - cu ajutorul vostru!
Actiunile care s-au derulat in ultima perioada aici si la care multi dintre voi ati participat au finalitate.
Iata doar cateva imagini cu copiii la care membrii comunitatii desprecopii.com au ajuns cu cadouri de Pasti:
cei 13 copii din Tatarani si Caprioru - jud Dambovita
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/sets/72157629761508385/
20 copii din Tanacu si Benesti - jud Vaslui
http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/6920720572/in/photostream/
8 copii din Garbau - jud Cluj
http://www.flickr.com/photos/69163743@N03/with/6913818686/
(sunt si altii cu povestile carora vom veni pe parcurs, caci zilele acestea vom mai ajunge si la alti copilasi)
Multumim tuturor pentru ca le-ati intins o mana de ajutor si va dorim:
Lumina in case si in suflet!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
www.desprecopii.com/info-id-8903.htm" target="_blank">Lumina Sfanta pentru copii
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
Raspunsuri
alinuk spune:
As vrea sa rezum aici (in ordine cronologica) cateva din mesajele scrise zilele astea la sectiunea Umanitare a acestui forum
O sa rog fetele cu suflet mare (ale caror mesaje nu sunt inca postate) sa scrie cateva cuvinte despre 'Pastele copiilor lor' si aici
tuturor
Alinuk
www.desprecopii.com/info-id-8903.htm" target="_blank">Lumina Sfanta pentru copii
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
"O zi frumoasa cu soare, senin prevestitoare de mare sarbatoare a Floriilor.
Asa a fost astazi cand am reusit sa ajungem la 'familiile noastre' din Tatarani si Caprioru, cele doua sate din Dambovita.
I-am sunat de dimineata sa ii intreb dac...a's acasa. Desigur ca erau.Cu treaba prin curte si curatenia de Pasti.
Sunt cam 100km pana acolo, cand am ajuns, in apropierea portilor (m-am amuzat chiar caci acelasi lucru s-a intamplat la ambele familii) cei mai mici dintre ei (Andrei si Cristina + Estera si Enisei) ne asteptau in poarta, dand tarcoale prin fatza...urmarind fiecare masina care trecea.
Imediat cum am oprit au fugit in curte strigand...."au venit, au venit!".
Clar erau nerabdatori ...
iar eu si mai nerabdatoare, va dati seama!
Dragutzi si iscoditori pe de o parte, timizi pe de alta, cu zambetul pe buze insa .... si cu privirile senine.
Am scos bagajele pregatite cu etichete si le-am explicat ce au in fiecare. Au probat cateva hainutze. Maria a fost ft incantata de o geaca rosie (cred ca este de la fetele din Germania) si de culegeri....nici nu a vazut-o bine, cred ca dupa culoare a recunoscut-o pe cea de care avea nevoie... a exclamat:"mami, mami uite asta e culegerea de care aveam nevoie!!!"
iar Ioana tare mandra de ghiozdanelul capsunica, in care deja incepuse sa-si aranjeze cateva carticele, culori etc
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/7053942847
In timpul asta Mihai a despachetat computerul si l-a instalat rapid.
Desigur calculatorul a fost piesa de rezistenta, se invarteau ca titirezii in jurul lui. Ba chiar i-au ales un loc de cinste (zic eu), in camera lor cea buna.
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/6907853572
La un moment dat am incercat sa destind atmosfera si le-am propus ca acum, daca tot avem o multime de rechizite, sa scriem si sa desenam ceva, cu tema Sarbatorilor ce se apropie.
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/6907855018
Aici e ceva special pentru voi:
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/6907856486
Baietelul cel mic, Andrei, desi nu are inca 3 ani, e zdravanel si mucalit foc. M-am amuzat cand mi-au spus cei mai mari..ca e grasutz piticul...chiar daca a tinut post. Am fost impresionata sa aflu ca ei au tinut tot postul. De la mic la mare.
Cristina, fetitza de 8 ani cu probleme de sanatate (v-am spus eu ca are si probleme neurologice si e inca la gradi) nu-si dezlipea ochisorii de la mine, la un moment dat mi-am dat seama ca era fascinata de ochelarii mei de soare. I-am promis ca ii voi lua si ei o pereche si data viitoare ii voi duce.
La cealalta familie am avut mai putin timp de stat. Pentru ei surpriza cea mare a fost un tort diplomat foarte apetisant si atragator (cu floricele multicolore).
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/7053950451
aici sunt mai multe imagini:
http://www.flickr.com/photos/23251288@N07/sets/72157629761508385/
M-au rugat sa va transmit tuturor Sarbatori Binecuvantate si sa va dea Dumnezeu sanatate (am citat adlitteram) pentru bucuria ce le-ati facut-o."
Alinuk
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
"M-am achitat si eu in weekend de sarcina mea...am trimis ce am primit pt Oana si familia ei printr un domn care merge regulat la tara la 2 -3 sapt acolo in sat........cred ca azi vin si cei de la internet daca le permite vremea........multumirile transmise de mama Oanei si de ea vi le adresez la randul meu voua, din inima, pentru toata bucuria si speranta in viitor adusa acestei familii"
Gabby2011
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
"Am fost si noi la Garbau; am fost cu sotul meu, cu Anca-prietena din Cluj care e avocat si de la Craciun pana acum m-a tot ajutat cu aceste familii si am mai fost cu inginerul constructor.
A fost o vizita neanuntata si au fost foarte surprinsi cand ne-au vazut; dl Mascasan era in curte si spala niste pantofi, dna Costea era in casa si spala haine.
Am facut cumparaturi de 399 lei, am cumparat mancare: orez, carne tocata, carne de porc, paste, salam, margarina, pampersi, lapte praf, un lighean pt dna Costea sa spele copii, sapun Dalin, servetele umede si fructe si jucarii pentru copii: Anca a mai cumparat din banii ei dulciuri pentru toti copii, ulei, cascaval...
Barbatii au masurat camerele pentru acel deviz al lucrarilor, Anca a verificat actele; concluzia noastra este ca cel mai bun lucru pentru dl. Mascasan ar fi sa primim de la Primarie un teren de 100 mp si sa-i construim acolo o casuta mica, dar care sa fie numai a lui; situatia juridica a casei in care stau acum toti nu e foarte clara, nu e facut partajul dupa moartea bunicii copiilor (dna Mascasan cea care a decedat statea in casa parintilor ei si in momentul in care a murit mama dnei Mascasan s-a facut ceva act la notar, dar inca nu am vazut actul; Anca va primi o copie si va vedea exact despre ce e vorba.
Inginerul ne va face 3 devize: pentru camera de sus unde sta dna Costea cu copiii si Adi, pentru partea de jos unde sta dl Mascasan si un al treilea pentru o casuta mica, dar cu spatii bine definite.
Copii au fost foarte fericiti, Lavi a primit ceasul trimis de Helbi din Germania la care i-am pus baterie ca nu mergea, i-am dus o pereche de cercei din cei pe care i-am primit eu de la Alexandrina; a fost asa fericita, ii zambeau si ochii de bucurie; Sebi a primit ceva necesar pentru pescuit, ca de Craciun sotul meu ia dus o undita din colectia lui.
Cei mici au primit set de luptator, set de politist si un set cu 3 ATV pentru cel mic-Marius. Am dus si un carucior pt Marius.
Din pacate nu pot pune pozele inca (ne-am mutat din apartamentul in care stateam si nu am adus cu noi cablurile pentru a descarca pozele, dar promit ca voi rezolva cat de curand aceasta problema); mai jos veti gasi factura cu cumparaturile facute.
Va pup si sarbatori fericite tuturor celor care serbeaza Pastele ( si eu am serbat, asa ca voi avea doua sarbatori Pascale).
http://www.flickr.com/photos/69163743@N03/6913818686/in/photostream/
Laura-s
.............
...noroc ca sunt mai mari si incep sa inteleaga, le spui odata si poate nu te mai intreaba unde este mama, pacat ca sunt asa mici si nu o vor avea alaturi acum cand o mama este indispensabila...sa stii ca Alinuk are dreptate cand iti spune ca o vorba buna conteaza, cel putin acum foarte mult; asa este si cazul copiilor din Garbau: cei mari din Cluj si Lavi si Sebi inteleg ce se intampla si luna aceasta a fost prima data cand mi-au vorbit de mama lor, semn ca incep sa accepte crunta realitate, ne-am uitat impreuna la pozele in care erau impreuna cu mama lor....mai greu este cu Luca, care desi nu si-a vazut mama de 4 luni, acum a fost prima data cand si-a intrebat tatal unde este mama lui si daca mai striga cand o doare burtica....e groaznic, dar vorbele ajuta, poti doar sa-i asculti vorbind despre mama lor si vezi cum lacrimile din ochii lor se transforma in lacrimi de fericire ca si-o amintesc, ca-si ammintesc zambetul ei.
Asa cum am promis revin cu pozele facute sambata 7 aprilie la Garbau.
Sper sa va bucurati impreuna cu mine, sa le vedeti bucuria din ochii, sa o vedeti pe Lavi fericita ca are si ea ceas si cercei si parfum, pe dl. Mascasan fericit ca a vazut ca nu doar ii promit ci chiar incercam sa-i renovam sau construim o casa numai a lui; au fost uimiti cand au vazut ing. constructor ca masoara camerele, au fost fericiti ca au mancare si vor putea face si sarmale; mama mea le-a trimis varza murata pentru sarmale, gem, castraveti murati, fasole la borcan, morcovi si ceapa.
Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa ajung cu masina din nou incarcata la ei: Turturica, Helbi si fetele din Germania, Alexandrina si nu in ultimul rand, voua tuturor celor care ati confectionat si achizitionat "martisoare" in campania din martie unde am reusit sa strangem banii necesari.
Va si va las sa priviti pozele.
http://www.flickr.com/photos/69163743@N03/7066748869/in/photostream"
Laura
..............
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
"Buna dimineata dragelor!!!!!!! Aseara am fost la familiilor noastre la Tanacu, incarcati de cumparaturi. La ambele familii copii erau afara, la joaca. In drum spre familii am aflat de o alta familie dintr-un alt sat, niste oamnei muncitori cu 10 copii o fata si restul baieti. Deoarece iesisem deja din Vaslui cand am aflat din cuparaturile pentru familii am pus si pentru cea de-a treia familie. Am avut 2 sacose de haine pe care le-am dus acolo si am pus si pentru ei dulciuri, cozonac, faina , suc, zahar, ulei. Am ajuns intai la familia Tipau, au zis ca dupa sarbatori vor merge la Barlad sa vorbeasca cu cel de la care au cumparat casa, sa le faca si acte. Eu le-am zis sa rezolve cu actele si dupa aceea vom vedea ce facem si cu lumina. Cea mica de 1 an dormea e putin racitaiar tatal cu unul din baieti areu la cineva la treaba. mama era cu ceilalti acasa faceau curatenie. Au primit de la cineva o masina de spalat si un televizor dar cu care nu au ce face. Le-am dat cuparaturile de care s-au bucurat foarte mult. Am plecat la cea de-a doua familie si aici copii erau afara la joca ne-au ajutat sa ducem in casa pungile de cumparaturi. Ca de obicei era curat in casa, am intrat am impartit si aici pungile de cuparaturi, si le-am dat 700 de eli pentru soba. Aici am pus si cei 50 de euro care fusesera trimisi de Marcia tot pentru ei dar daca nu am mai ajuns la ei, nu am apucat sa ii dau. Domnul cu care am fost a zis ca la aceasta familie vrea sa le cumpere un purcel sa ii ajute sa se ajute singuri. Am plecat si de aici si am mers la cea de-a treia famile pe care am descoprit-o. Am intrat in casa aici intr-o singura camera famila cu 10 copii. Atat am reusit sa retin ca cel mai mic are 1 an si 10 luni. Am lasat si aici cumparaturile iar copii cand au vazut iepurasii se ciocolata se apucasera sa manance cu tot cu staniol, asta m-a impresionat pana la lacrimi asa ca nu am reusit sa fac decat 2 poze, nu puteam efectiv sa fac mai multe. E cumplit sa vezi in anul 2012 in ce conditii pot trai unii oameni. Le-am promis ca voi mai reveni la ei. Si aici copiii merg la scoala si la gradinita, si chiar invata destul de bine pentru conditiile pe care le au.
Poze gasiti aici http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/7066800509/in/photostream"
DianaAlex
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
alinuk spune:
si din partea lor...
Hristos a Inviat!
http://www.flickr.com/photos/58829080@N06/7077782981/
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!
Andreea_AS spune:
Paste Fericit, cu sanatate si cu bucurii in sufletele voastre!
Anul acesta, cu ajutorul oamenilor minunati ai comunitatii Despre Copii, Florina are o masa de Paste cum se cuvine. Am fost la cumparaturi si am luat de la cozonaci, sucuri, iepurasi, oua de ciocolata, pana la drob si legume,ulei, zahar, suc, pampersi si mouse pentru PC.
ieri am fost cu Iulia si cu baiatul cel mare la cumparaturi. Am cumparat impreuna ceea ce avea pe lista si era de necesitate.
Aseara, tarziu, in noapte, au ajuns acasa. Azi au finalizat ultimele pregatiri, sarmalute si friptura.
In numele celor doua familii: familia Florinei si familia verisorilor ei, Va Multumim!
Va atasez si un link catre povestea Florinei, unde gasiti poze cu ea si cu cosul de bunataturi.
http://ajutorpentruflorina.blogspot.com/
Hristos A Inviat!
laura-s spune:
Hristos a inviat. Asa cum spunea si Alinuk, toate eforturile voastre ne-au ajutat sa ajutam....sa vedem parinti bucurosi, copii fericiti si toti cu speranta ca viata lor se poate schimba.
Am reusit acest lucru datorita voua, celor care ne-ati ajutat si carora va multumim ; doar impreuna putem si numai impreuna reusim sa ducem mai departe aceasta misiune.
Va ,
Laura
rall spune:
Gata si actiunea de Paste pentru Tg. Bujor!
Am reusit sa fac mai multe fotografii acum si cred ca ele vor vorbi de la sine
1. http://valerie.ro/tg-bujor/poze3.html
- treburile administrative: chitanta de la Kaufland + magazin fructe in valoare de 370 lei. De cei 30lei ramasi am luat cartofi, morcovi si banane din piata
2. http://valerie.ro/tg-bujor/poze1.html
- foto #1: drumul spre Tg. Bujor, era un cer superb;
- foto #2: drumul spre casa lor;
- urmatoarele fotografii sunt cu pachetele descarcate si semi-desfacute.
3. http://valerie.ro/tg-bujor/poze2.html
Din pacate cand am ajuns noi Fanica era la munca, departe de casa, asa ca am discutat doar cu cele patru fete si unul dintre baieti
- foto #1 - casa lor;
- foto #2 - fata cea mica se ascundea in spatele celei mari, rusinoasa dar totusi nerabdatoare sa vada si ea pachetele ce se descarcau . Baiatul si-a gasit repede o sapca in pachetele de la Helbi si si-a pus-o pe cap bucuros, apoi ne-a aratat mandru ca are bratara cu "Doamne Doamne" data de preotul din sat, de Paste
- foto #3, #4 si #5: Georgiana (fata imbracata in maieu alb, cea mai "descurcareata" si vorbareata dintre surori) a vrut sa scrie un bilet celor care i-au ajutat. Nu-i cea mai corecta gramatica insa chiar vine din inima unui copil care e obisnuit cu lipsurile si greutatile. Mi-a spus ca a scris "Va Multumim" (ambele cu litere mari) pentru ca se adreseaza unor "doamne bune"
- foto #6 si #7: "bucataria de vara" - acolo gatesc in fiecare zi, o groapa facuta in pamantul din spatele casei. Erau tare mandre ca tatal le-a facut burlan la plita
- foto #8: la iesire am vazut trei morminte mici mici si am intrebat (cam speriata ce-i drept) ce e acolo Mi-au spus ca au avut o gaina care a facut cinci pui si trei dintre ei au murit. "I-am ingropat, doar nu era sa ii lasam sa ii manance cainele." Chiar daca e o joaca de copii m-a impresionat cum au asezat ei acolo flori, lumanari, bucati de covoare si cruce pentru fiecare pui in parte.
_
Va multumesc si eu pentru ajutor, stiu ca le-am facut viata mai buna pentru o perioada insa cred ca cea mai mare nevoie ar avea de... putina indrumare, cineva care sa ii invete cum sa iasa din situatia in care sunt (casa abia sta in picioare, peretii sunt ca vai de ei, hainele pe fete nu erau dintre cele mai curate, curent nu mai au de cateva luni bune etc)... Ele nu stiu ca se poate si altcumva, nu au radio, nu au TV... Poate cei care inca mai merg la scoala sa aiba o sansa, altfel nu stiu cum. As fi vrut sa stau si sa vorbesc mai mult cu ele insa nu prea stiu ce as fi putut sa le spun asa, in cateva zeci de minute...
PS: Isi recunoaste careva hainutele donate printre hainele in care sunt imbracate fetele?
alinuk spune:
Rall iti multumim pentru efort.
Exemplul implicarii tale este admirabil. Ajutorul celor de aici, al fetelor de la Umanitare, al fetelor din Germania de asemenea!
ofofff
shocante imaginile...
Ma tot gandesc la cazul acesta... si-mi dau seama ca au atat de multe lipsuri....incat mi-e greu sa identific de unde ar fi bine sa incepem.
Ca si poveste 'bate' prin dramatism tot ce am vazut pana acum in campanii[pe la teveu / oare daca am scrie la TELEVIZIUNE, ...la astia de la Realitatea, la Antena... am avea ceva sanse sa miscam un pic lucrurile!? Ca asa cum se vede ritmul nostru de strans banutzi e cam de melcusor / adica se misca si la noi ceva, dar prea putin pt astfel de situatii din pacate :((
sunt atat de frumosi copiii
..atat de fragede si sensibile fetitele
iar locul acela ... e un amestec: de salbaticie, de vremuri pe care credeam ca nu le-am apucat si de oameni cu o bunatate nealterata de necazuri...
mormintele acelea micutze pentru puisori si faptul ca nu au avut taria de a sacrifica vacuta bolnava... sunt gesturi de mare omenie
Alinuk
Nimic nu-i intamplator!