Colectia de toamna-iarna 2005 (35)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Urmeaza teoria DPN-ului, ne-gravide, sariti!

Miha, de ce zici ca ai DPN-ul pe 7 sau pe 9? DPN-ul se calculeaza asa: iei ziua in care ti-a venit ultimul ciclu si aduni 40 de saptamani. Trebuie sa-ti dea aceeasi zi a saptamanii. Tu ai avut UM = joi 1 sept, deci ai DPN = joi, 7 iunie. In afara de acest DPN calendaristica mai este DPN ecografic care se estimeaza la ecografia de 12/13 saptamani. Pana la acea varsta bebelusii cresc cu f mici diferente. Dupa acea varsta apar diferemte mai mari de la un copil la altul. Totusi, la cel ecografic depiunde cum sunt calibrate ecografele, ai vazut si tu ca la voi, la nemti, sunt calibrate dupa "copilul german" mediu, pt ca au baze de date proprii. La noi sunt tot prost calibrate, dupa copilul american, unde intra si o populatie mare de negri (afroamericani , pardon!) care au picioarele mai lungi si de aceea mereu copiii romani ies cu FL-ul mic si mamicile se ingrijoreaza.

Ideea e ca daca tu ai avut un ciclu cat de cat regulat si cat de cat aproape de 28 de zile, poti sa consideri linistita 7 iunie drept DPN.

Eu am facut testele de ovulatie si luna respectiva am ovulat cu 3-4 zile mai tarziu de z 14, deci ma asteptam la un ciclu de 32 de zile in luna aia dar eroare ca Zu pe la 12 saptamani era fix pe fix cu UM-ul. Si cam la toate ecografiile a avut estimat +- 1 zi.

Asa ca m-am calmat si numar saptamanile si termenul dupa UM si ecografii, fara testele de ovulatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Lavi, pai 7 dupa UM si 9 estimat ecografic la 12 saptamani :) Mi-au trecut 9 in carnet si 9 a ramas. Pana acum credeam 9, la ultima eco mi-au zis ca e copilul cu 2 zile mai mare, rezulta 7 :)

Eu nici nu cred si nici n-as vrea sa intru in iunie, din diverse motive, asa ca sper sa vina bb la sfarsitul lui mai.

Puii de nemti sunt mai mari, asa-i. La Elias se mirau ca are Maya oase solide, aici am mai auzit ca are o constitutie delicata :)

Azi am dat peste niste ticniti Venisem de la cumparaturi si descarcam din portbagaj in cosul de rufe, asta pe drum in fata portii. Trece un cuplu cu un caine si un copil in carucior. Ne-am mai salutat de 2 ori cred, la plimbare cu cateii, nu ne cunoastem deloc.

El, holbandu-se la burta mea: Vai de mine, sunteti DIN NOU insarcinata? Si cu burta asa mare? Ca erati asa slaba...

Eu:....
El: Dar erati asa slaba (avea omul o obsesie). Dar de cand?

M-am enervat si l-am intrebat: Vreti sa stiti ziua exacta? Omul a rosit si s-a dat un pas inapoi. - Dar cati copii aveti deja?
Eu: unul
El: A, ma scuzati, cred ca va confund.
Eu:....
El: Si ce-o sa fie bb? - Fata, ii zic. Si acasa ce aveti? - Tot fata.
-A, si mai incercati pentru un baiat, nu?
Eu: Nu neaparat. Poate incercati dvs si sotia pt al doilea(sotie care se uita ca vitelul la poarta noua si nu zicea nimic)
El: -Nu,ca ea nu vrea acum, si nu mai e chiar asa de tanara, pana se hotaraste cred ca va trebui sa-i platesc fertilizare in vitro.
Le-am zis ca nuu, ca au timp si ca sunt amandoi f tineri si am sters-o in casa cu cosul in brate, am descarcat dupa aia ce ramasese in masina.

Doamne-fereste :) Omul e italian, nevasta nemtoaica, el vorbea si destul de prost germana, asa bagaciosi or fi italienii, mai? Pentru nemti e de neconceput un asemenea dialog, asta chiar intre prieteni, dar sa intrebi un necunoscut asa lucruri e de domeniul fantasticului.

Mergi la inceput

Am reintrat special pt ca am avut o revelatie: azi e ziua lui Matei iar eu n-am nascut deci:

La multi ani Matei!!! Sa cresti mare, sanatos, mult iubit si fericit!!! Roxi, sa va bucurati mult de familia pe care o aveti!

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_80
Puii de nemti sunt mai mari, asa-i. La Elias se mirau ca are Maya oase solide, aici am mai auzit ca are o constitutie delicata :)

Mergi la inceput

Mihaela, mistoooo vecinii tai (sau ce-or fi, banuiesc ca locuiesc prin cartier pe undeva). Pe mine toata lumea ma intreaba: "dar v-ati dorit baiat, nu?".
Intrebarea cea mai bomba, asta vara la servici, de la un nou angajat, 2-3 luni sa fi avut de cand era in firma. Ma intreaba in bucatarie, la masa, (eram un grup de 3-4) asa din senin: tu faci ceva ca sa nu ramai insarcinata? Ce faci ca sa nu ramai insarcinata?
Era sa ma inec cu mancarea. Mai ales ca "m-a prins" ca sa zic asa, "munceam" la greu in perioada aia pt bebe.
Am iesit la liman zicandu-i ca e o intrebarea prea intima. Nu e genul care sa se fi simtit prost la asa raspuns.

Eu nu mai vreau sa nasc! Nu vreau sa ma despart prea repede de burtica mi-e tare drag de zuzulina cand misca si mi se pare ca iar misca la greu, in stilul ei personal.

Miha, eu nu cred ca intri in iunie dar cred ca ai sa te apropii! Asta asa, la "bursa pariurilor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

La Multi Ani, Matei-patei!!!
Roxi, sa-ti traiasca mezinul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

La multi ai Matei!
sa cresti mare, sa fii iubit si sa n-o mai bati pe sora ta!
Roxi, sa-ti traiasca barbatelul voinicel!

Lavi, eu una te inteleg perfect ca nu vrei sa scapi de burtica; perioada de gravidie o trec la momentele cele mai frumoase, de neuitat, din viata mea ( si momentele unice, de nedescris, cind mi-am tinut pentru prima data in brate copiii). Eu am spus in nenumarate randuri ca mi-as dori sa fiu gravi in fiecare an, daca s-ar putea
Dar mai las-o pe d-ra Zu macar pina pe la 38 de saptamani sa mai inoate pe acolo

Mda, interesante famiile cu fete mai mari si baieti batausi/galagiosi, nu ne plictisim niciodata . interesant este ca, pe cat este el de nazdravan, neastimparat si mic bataus, pe atit este de iubitor, gingas si pupacios cu mine, cind se culcuseste in bratele mele si fricos ca o fetita, iar Rachie, care este o delicata, gingasa, fragila, are un curaj de nedescris ( un ex. ar fi curajul cu care a stat sa-i traga taica-su' cu ata niste dinti care se clatinau, le dentist sta brava ca un soldat, cind i-am facut vacinele nici nu a clintit, pe cand frate-su fuge de cum ajungem la usa clinicii ). Eu cred ca trebuiau sa fie de sexe opuse copiii astia .

Dragelor, v-am admirat in poze, surazatoare si vesele, am recunoscut toti copilasii ( Anaisa-caisa m-a uimit cel mai mult, cit de inalta este) insa nu am recunoscut o fetita ( scumpa) cu doua codite, cine era? m-am gandit ca era vreun copilas de prin parc,poate? fiindca nu am asociat-o cu nici o mamica de pe-acolo.
Hai ca mi-ati facut dor de Tineretului!
v-am spus oare ca mie - dupa ce l-am nascut pe Bobby, in special- imi este foarte-foarte frica de avion? deci sansele sa mai vin in tara sint micute, poate doar daca ma sedez sau imbat. Am fost in ianuarie intr-o vacanta - cca 3 1/2 de mers cu avionul - si nu mi-a fost chiar atit de rau ( cum mi-a fost anul trecut cind am venit in Ro) insa tot m-a luat cu niste palpitatii si lacrimi varsate; ma intreb daca exista vreu remediu, cineva mi-a spus sa ma duc la un psiholog care imi poate trata problema, altcineva mi-a recomandat hipnoza. Eu am aceste frici in urma unui zbor in care am fost zgaltaite si zdruncinate si ne-au panicat( Rachie avea 1 1/2 , veneam din Ro cu ea ),am simtit cum ne duceam in jos pur si simplu si am avut senzatia ca o sa murim, cert este ca de atunci de cite ori ma urc in avion simt ca nu pot controla situatia si am senzatia de o sa mor ( numai in avion, altfel, am fost cu parasuta acum cateva luni deasupra oceanului si nu am avut absolut nici un fel de teama, stiam ca daca o sa pic din aer o sa inot in ocean si o sa fiu ok). Nu stiu sigur daca frica se manifesta ( numai) atunci cind sunt si copiii mei la bord ( spun asta fiindca acum doi ani am fost singura cu avionul si nu mi-a fost teama) sau nu are nici o legatura. M-am gandit ca ar fi interesant sa experimentez odata si sa plec singura la un zbor ( n-o sa fie prea curind, nu am cu cine sa-i las, ca locuri si prieteni care ma asteapta, sunt )

Pup colectia draga!

Mergi la inceput

Mihaela, eu una nu ma mir de vecinii tai, in orasul unde locuiesc majoritatea este formata din nemti.
Intr-o zi, asteptind-o pe Rachie sa iasa de la scoala, m-a abordat o mamica ( dupa cum arata, posibil sa fie din parinti nemti) care in cateva minute m-a intrebat " de cind sunt in canada, ce am facut in tara, de cit timp sunt casatotita, ce ne-a determinat sa plecam din tara, ce am simtit cind am plecat si cam in cit timp ne-am acomodat" in fine, niste intrebari care m-au facut sa ma simt inconfortabil, si desi i-am aratat asta, ezitind sa raspund - m-a deranjat ca punea intrebare dupa intrebare, parca eram la un interogatoriu, daca ar fi fost mai politicoasa si mai diplomata i-as fi raspus- a continuat sa intrebe ( acum, nu stiu daca a continuat din pura curiozitate sau fiindca era prea batuta in cap ca sa sesizeze ca nu sunt dispusa
sa-i dau relatii despre viata mea) .
Deci nu ma mira nimic.

Bicule, iti trimit o sa-ti mai aline supararea.
Mai, si eu m-am ofticat anul trecut ca am fost la o aruncatura de bat de blocul lui Lavi ( nu stiu in care stai, insa am inteles ca pe langa ai mei)si nu am reusit sa ne vedem.
Cand eram cu copiii in Tinerertului ma uitam in jur doar-doar ma voi intilni cu vreo mamica din colectie; am vrut sa le intilnesc insa nu ne-am nimerit, fiecare am avut programe diferite, si din pacate noi am si bolit 3 saptamani din cele 4 cit am stat , asa ca tot
ce-mi propusesem s-a contramandat.

Mergi la inceput

Doamne, ce conectie proasta am! reusesc sa postez la o juma' de ora dupa ce-am scris!

UItasem; Nokisorule, arati beton, super "fit" !
Lavi, arati stralucitoare ca o "zana" iradiezi de fericire!
Anda zicea ca-i grasa, nu-mi vine a crede, n-am reusit sa o vad fiindca era pozata de departe

am plecat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Biculet - imi pare tare rau ca a iesit asa si ca ai fost dezamagita. A fost insa doar o chestie de proasta organizare, in niciun caz de indiferenta fata de tine.

Asa cum a zis deja Lavi, noi suntem limitati la perioada aia, deci din pacate nu avem cum sa ne prelungim sejurul.

Roxi - sa-ti traiasca Matei-patei, sa fie sanatos, voios si sa aiba noroc in tot ce-si propune!

Crisssy - chiar asa, nu te panica. Doamne ajuta sa nu fi luat!

Ina - de compliment

Mihaela - hi hi hi peste ce ticnito-caraghiosi ai dat. Italienii chiar sunt fff dezinvolti. Probabil ca prin comparatie cu raceala-strictetea tipic germana, astia ti s-au parut si mai invazivi.

Lavilone - am amortizat la greu crema de dupa plaja. Arsura in toata regula pe gat si pe fata. Da'si noi usor tute.

Roma - Alinus, nu asculta chiar toate povestile inflorite cu hoti. Sigur ca furturile marunte sunt mai dese in Roma, dar personal, intr-o saptamana petrecuta acolo, vara, in plin sezon, nici nu am patit asa ceva, nici nu am vazut pe strada si nici nu m-am simtit vreun moment inconfortabil din acest punct de vedere. Asta nu inseamna ca nu trebuie insa sa-ti pazesti portofelul si geanta cu un grad de vigilenta sporita fata de Olanda. Inseamna doar ca nu e chiar asa de rau cum se zvoneste.Have fun&enjoy unul dintre cele mai frumoase orase din lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Multumesc mult dragele mele!
lavi, meemsy, ina,noki

noki si mie imi este dor, sper sa ne vedem curand.

ina, eu cred ca are legatura cu frica ta de a nu se intampla ceva cu micutii tai , poti sa incerci si sfatul unui psiholog.

mihaela e ca in Romania

Mergi la inceput