Colectia de toamna-iarna 2005 (35)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am fost cu fetele pana la Unirea sa cautam cadouri pentru zilele de nastere care se arata in urmatoarele 3 saptamani... buuuna decizie am luat sa nu mai merg la servici. Ne-am dus/intors cu metroul, eu care de obicei merg si la Universitate pe jos, pana la Unirii clar pe jos, dupa 2-3 magazinase deja eram obosita si cautam unde sa ma asez. Se simte, parca din zi in zi e tot mai mare burtoiul si mai greu de dus, mai ales dupa amiaza si seara. Ce sa mai zic, iarna nu-i ca vara, aproape 37 de saptamani nu-s ca 21 cand am facut vreo 10km intr-o zi prin Istanbul.

Sunt de o incompetenta crasa, nu-s in stare sa aleg cadouri pt baieti de 11 ani , noroc cu Silvia.

Si totusi, n-am luat prea mult in greutate (9kg pana acum), nu am retinut apa, nu sunt anemica, analizele sunt bune, nu am tensiune, nu am probleme de niciun fel, suport foarte bine sarcina. Ma intreb cum m-as fi simtit in caz contrar, cu vreo 20 kg in plus si diverse complicatii.

Adevarul e ca abia acum, dupa 36 de saptamani, de cand am ramas in concediu, parca incepe sa-mi fie greu. Dar chiar incepe, parca nu ma asteptam. Nu stiu pe ce lume traiam. Probabil asa e sa fie ca sa nu regret sarcina.

Bagajul l-am cam pregatit, cel de internare si travaliu e "la usa", cel mare e un pic mai "draft" dar OK.

Lavi36+++++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

mii de scuze ca am disparut asa - ne-a sunat dupa-masa dr. sa venim azi sa-i facem vaccinul de 4 ani Anei (Roxi - o sa va mai spun cum a iesit..). petrecut dupa-masa cu incurajat si apoi consolat puiul.

n-as vrea sa va incurc cu rezervarea, oricum venim doar pe o noapte, gasim noi ceva atunci intr-una din locatii. deci nu rezervati si pentru noi.
(si... ups, noi fara tatic nu putem ajunge )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Si eu daca vin tot cu tati vin, drumul este lung si desi am permis/conduc nu ma aventurez( nu radeti ).
Macar sa ajungem noi atunci si mai vedem

lavi mai ai putin si te si miri ca obosesti

maria ce vaccin a facut, infanrix?

anda prin great nu vreau sa spun grasa

ina ce mai faceti boby mic al tau? al meu matei pe zi ce trece devine tot mai razboinic si mai agresiv. o bate pe alexia si o necajeste non stop, face numai nazbatii. A fost alexia 2 zile pe la sora mea si matei neavand pe cine sa sara si sa necajeasca m-a gasit pe mine :) si ma intreba mereu cand vine alexia acasa

meemsy Am vazut pozele cu tine pe plaja, ai curaj sa te urci pe masina aia
Ce mai face Ri? Voi cand plecati in vacanta de vara? Cum se mai simte mama ta ?

ile ce face burtica?

Mergi la inceput

vaccinul: cred ca Infanrix era - nu mi-am batut capul [:P], il facem pe cel de la stat, am incredere in doctora.
uff, a fost greu cu pregatirea psihologica, deja sunt mari, bine ca am trecut.
aplicat schema deja probata: nurofen fix inainte de vaccin, multa plimbare/fuga/urcat scari imediat dupa, incat sa nu-i intepeneasca piciorusul. uns cu gel cu arnica - face minuni la umflaturi/crampe musculare etc.
pana acum a fost ok, daca deseara nu face febra o sa fie si mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Maria, bine ati scapat de vaccin! Asta e ultimul facut de acasa, mai vine cateva la scoala.
Eu stiu ca nu e bine sa dai antitermic peventiv in caz de vaccin, slabesti raspunsul imun al organismului. Numai daca face peste 38-38.5 temperatura. Asa stiu eu de la pediatra.
O zi - doua o sa o doara piciorusul de la antitetanos, draguta de ea!

Lavi 36++++++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Eu nu am nimic impotriva sa vina si barbatii. Eu insa vin sigur doar cu Sarah.

Maria, bine ca ati scapat de vaccin! Si eu asa stiam, ca fara antitermic preventiv. Eu nu i-am dat decat prima data preventiv, din cate imi amintesc.

Anda, ce mai e nou cu rezervarea? Sunt fff curioasa ce ti-au zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Pup fetele dragi!

Roxi, Stef se poarta exact la fel cu Maria. Saptamana asta am stat numai cu ea acasa, el a fost la Roman, la bunici. Ne-a sunat aproape zilnic sa venim sa-l luam, cred si eu ca nu avea pe cine smotoci acolo In schimb Maria s-a bucurat din plin de liniste. Chiar e foarte multa liniste in casa

Am avut ghinion si cu vremea, a plouat o gramada, azi vad ca a dat soarele si la noi. Deh, se termina vacanta, nu?
Dar mi-am propus cat mai stau acasa sa le mai scurtez din programul de la gradi, mai ales ca e ultimul an al Mariei, cand poate lipsi cand avem chef.

Ile, esti bine?

Lavi, gandeste-te ca nu mai esti la prima tinerete, organismul se resimte, cu toate analizele perfecte, etc Sa fiti amandoua sanatoase, iti vei relua ritmul agitat dupa ce nasti:)

Cand i-am facut ultimul vacccin lui Stef - cel de 4 ani, dr ne-a atras atentia sa nu se agite, sara, etc. Ti-ai gasit cui sa-i spui! Dupa ce s-a zbantuit mai abitir ca niciodata, l-a durut piciorul o saptamana si a mers schiop.Se uita zilnic sa vada daca i-a trecut "vaccina"

week-end frumos va uram!

Mergi la inceput

hello!

cu vaccinurile aveti dreptate, m-am lamurit si eu. gasit www.fmsl.ro/Documente/Administrarea%20profilactica%20de%20antitermice%20post-vaccinal.pdf" target="_blank">asta , unde scrie clar:
"Īn concluzie, administrarea profilactica de antitermice la momentul imunizarii nu mai are beneficii reale de la momentul īnlocuirii vaccinului pertusis celular cu pertusis acelular iar efectul
pe raspunsul imun este defavorabil, drept pentru care ACIP nu mai recomanda īncepānd cu anul 2009 administrarea profilactica de antipiretice. "
Infanrix-ul contine pertusis acelular.

piciorusul Anei nu s-a umflat (e doar tzeapan), aseara avea o urma mica de febra, sper sa scapam cu bine.

Ioana, buna ideea cu chiulitul de la gradinita, cu siguranta o sa-si aminteasca cu drag de perioada in care ai fost mai mult cu ei

si eu sunt in general cam bagata in priza, dupa-mesele alergam in toate partile, eu nu stiu cum sa-mi rezolv treburile mai repede... Intr-o zi venisem de la serviciu praf de tot, n-am fost in stare decat sa stau cu ei toata seara pe covor si sa ne jucam - eram si foarte in mintea lor, a mea era la nani .
Mi-au spus ca a fost cea mai frumoasa zi de joaca . ups.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Azi am avut zi libera la serviciu si ca nicioadata mi-am petrecut-o daparte de carti&studiu&teme&co, prin magazine.

Yuuhuuu ca prinde contur mini-tabara noastra. Va iesi super fain. Presimt.

Bufnita Sarah e de ieri in mod oficial stirba. Primul dintos l-am scos ieri la dentist. Ar mai fi putut sa stea cu el, se balanganea mediu, dar cum ea-si dorea sa fie cat mai repede stirba si io-mi doream sa nu se rupa la cadere sau in vreun mod din acesta ciudat, l-am evacuat la dentista. Sarah a fost incredibil de viteaza. Io era sa lesin, la propriu. Am exact toleranta ZERO la chestii legate de analize, sange, taieturi&co, daca se refera la Sarah sau mama.Apoi radeau doctoritele de mine ca ce-oi face cand o naste bufnita. Cred ca o s-o tin de mana in sala de travaliu, de sub pat, io lesinata fiind.

Lavilone, sunt popandau ca nu mai esti la serviciu - esti scumpa la vedere pe gmail. Bine insa ca ai executat bagajul. Un stres in minus. AMR o zi ca sa evacuezi o berbecuta.

Roxi, tare mi-e dor de tine. Nu ma avut timp atunci sa povestim mai nimic. Daca am mai slabit..cred ca da. La kilele astea nu am mai fost decat cand am ramas gravi cu Sarah.

Ile, cum merge treaba?

Maria, aleluia, vaccin bifat cu bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Fetelor,
sincera sa fiu, sint un pic dezamagita sa aflu de pe FB ca ati pus la cale excursia noastra fara sa ma anuntati si pe mine.
Nu am mai reusit sa intru pe forum in ultimul timp, mai mult pe FB, dar avind in vedere ca eu am initiat acesata chestie si ca multe aveti adresa mea persoanla de email, puteati sa bagati si voi un email sa ma intrebati daca mai vin.
Dupa cum spuneam, sint un pic dezamagita si am un gust amar, dar inteleg ca lumea e ocupata. Dezamagita sint pentru ca va pusesem pe voi la categoria "prietene" in sufletul meu. La categoria prietene romance, care nu ezita sa puna mina pe telefon sau email (in cazu vostru.) De la americance ma astept la chestia asta pt. ca au o cultura individualista.

La acest moment, avind in vedere ca inca nu mi-am facut celelalte planuri legate de datele in care vom pleca toata familia undeva din Romania si avind in vedere interesul vostru scazut fata de prezenta mea, voi pune aceasta excursie pe plan secundar in planurile mele de vacanta si daca se intimpla, ok, daca nu, ghinion.
Sincera sa fiu, mi-as fi dorit tare mult sa se intimple, pt. mine e important ca Smaranda sa pastreze legaturile cu copiii vostri, dar cred ca e momentul sa-mi re-prioritizez legaturile.

Mergi la inceput