Bobocei de sept-oct 2012 (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

M_m, nu stiu de ce, dar intr-un astfel de moment la limita, ca sa zic asa, cand nu e cale de intoarcere, n-as suporta sa fiu anesteziata, mai ales general. Prefer sau iau eu taurul de coarne :))) Mie mi-e mai frica de anestezie decat de durere, ceea ce poate parea ciudat, dar asa e in cazul meu. Ma gandesc ca daca atatea femei au nascut natural, apoi frica e mare, dar fenomenul e natural si cumva o sa reusesc sa trec peste Desi, si mie mi-e frica rau...

fericita 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_77 spune:

Fetelor si pe mine ma sperie un picut ideea de a naste, va multumesc celor care aveti experienta ca ne mai explicati ce si cum, noua incepatoarelor. Eu daca se va putea si nu vor fi alte probleme am sa nasc natural cu peridurala. Ma incurajez ca e ceva firesc asa cum spunea si Tzitziri ca odata ajunsa in acel moment nu mai am ce sa fac, nu raman nenascuta, dar tot mi-e teama.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Stella ai dreptate cu "luat taurul de coarne"..dar...mai bine dorm, cum spuneai si tu, in cazul meu, si ma trezesc si ma anunta ei ce s-a intamplat. O prietena a mea a nascut tot cu cezariana la giulesti si anestezistul nu a vrut sa ii faca anestezie generala, si ea s-a tot rugat si el tot refuza, si pana la urma ii spune el "dar nu vreti sa va vedeti copilul, sa il tineti in brate, sa il auziti plangand?", la care ea disperata "o sa am timp toataaaaaaa viataaaa!!" L-a distrat pe anestezist si pana la urma i-a facut.:P..sper sa conving si eu.
Si dau din una in alta, am auzit ca nu e bine sa mananci ficat de pasare, porc sau diverse oratanii in sarcina ca cica are multa vitamina A si poate da malformatii fatului, dar mie imi place teribil ficatul de pui.Stiti ceva??
Pupici 16 sapt ..posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Hristos a Inviat!!!

Imi pare rau ca nu am mai reusit sa scriu de cateva zile dar cu sarbatorile si cu problemutele de sanatate care le-am avut nu am mai reusit sa intru.

Incerc sa citesc ce ati mai facut.

Mami de fetita cu fundita Maria si 16 + http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png

Mergi la inceput

La fel am auzit si eu despre ficat. Dar sa stii ca poti consuma orice in sarcina, atata timp cat nu o faci in exces. La inceput am eliminat toate creme cu vitamina A din casa si nu m-am atins de ficat sub nicio forma. Dar ieri de exemplu mi s-a facut pofta de ficat, desi nu-mi prea place, si mi-am permis o portie. Deci totul cu masura, o portie din cand in cand nu cred ca face rau.

Eu voiam sa va intreb ceva, ati mai auzit ca nu tre sa folosim creme pe burtica cu o luna inainte de morfologia de trim 2? Mie asa mi-a indicat medicul, dar termenul asta de o luna mi se pare absurd :( O sa tot fac varice in luna asta daca nu mai dau cu nimic hidratant pe burtica

fericita 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Stella, eu nu stiu nimic de faza cu crema pe burtica, dar poate fetele stiu mai multe.
Nu mi se pare logic, pt ca practic din ce stiu eu, este tot o ecografie, deci ce treaba are crema nu prea inteleg..dar cine stie.

Mergi la inceput

Cica impiedica aderenta acelui gel cu care te da inainte pe burtica si nu s-ar mai vedea bine la ecograf. Dar totusi, cu o luna inainte sa nu ma dau cu crema? :)) Mi se pare exagerat.

fericita 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

salutare

Sandi, felicitari pentru rezultatul partial la amnio, eu zic ca ai scapat de ceea ce te temeai tu, o sa fie bine si in continuare .

si felicitari celor care au aflat ce e bebe din burtica.

eu beau cafea zilnic, am baut mereu, inclusiv cand am alapatat. nu cred ca as putea fara , am tensiune mica si dupa ce beau o ceasca sunt alt om, valabil. pana si dr mi-a dat voie sa beau, cica sa nu exagerez cu 3-4 cafele, dar una dimineata e chiar rezonabil. si ce sa zic, de sarbatori am mai gustat si cate o jumatate de pahar de vin rosu, n-am murit, banuiesc ca bb e bine...deci n-am stresuri cu mancatul/bautul, atata vreme cat nu exagerez.

despre nascut, am facut-o de 2 ori la giulesti, natural, fara niciun fel de anestezie. la prima nastere am fost un pic mai speriata, la un moment dat am cerut epidurala si m-au dus cu vorba pana cand a fost prea tarziu s-o mai fac. la a doua nastere - pentru nimic in lume n-as fi ratat o astfel de experienta. vorba cuiva drag de aici de pe forum - anestezia fura mamei o experienta extraordinara, e un fel de "botez" al mamei. nu stiu cum simt altele, dar eu am simtit ca prin nastere, prin toate senzatiile alea, de durere in fond, m-am transformat, am devenit parca dintr-o data mai puternica. a fost ritualul meu prin care am redevenit -din nou, mama.
poate suna cam bizar, dar eu abia astept sa retraiesc senzatiile acelea. am savurat fiecare schimbare a corpului meu si m-am minunat de ce extraordinar e organismul uman, cum lucreaza incet-incet pentru a da viata, cum se adapteaza. iar daca poti sa "citesti" semnalele lui, poti controla durerea, poti controla impulsurile de a impinge si sa faci the great job fix cand e nevoie.

eu inteleg teama mamelor, mai ales a celor la prima nastere, cum ziceam, si eu am fost putin tematoare. totul tine insa de modul cum concepi ceea ce urmeaza sa ti se intample.

eu evident ca si de data asta o sa nasc tot natural (probabil la cantacuzino de data asta), tot fara anestezie si sper sa nu intervina nimic care sa schimbe planurile.

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Felicitari celor cu rezultate bune la teste!

Referitor la ficat si vitamina A asa am auzit si eu ca si Stela si la fel am si facut. Nici acum nu am curaj sa mananc ci doar sa gust asa. Dar daca te apuci sa citesti pe net referitor la ce nu e voie in sarcina cu siguranta nu mai mananci nimic.

Mami de fetita cu fundita Maria si 16 + http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

cred ca ar trebui sa mananci kilograme de ficat zilnic ca sa incepi sa ai o oaresce problema cu cantitatea de vit.!...banuiesc ca si daca va e pofta rau, indiferent cat ati putea manca tot nu ar fi atata vit A incat sa faca rau bb-ului. cred ca mai degraba mi-ar fi un pic frica sa nu fie prea vechi sau plin de hormoni - ca doar toti hormonii de crestere a inaripatilor acolo se stocheaza.

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput