Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (6)
Raspunsuri - Pagina 6
IPopica spune:
Mami, eu o sa mananc de toate. La mine in neam de ani de zile mielul s-a inlocuit cu domnul curcan, asa ca o sa ma indop pana crap.
Legat de organe: contin foarte mult fier, fierul e bun, dar exista riscul ca ele sa fie contaminate cu chimicale (de obicei ma toate toxinele ingerate de animale poposesc in ficat). Asa ca e bine sa le mancam rar. Deeeeci, o bucatica - doua de drob cu ocazia sarbatorilor nu o sa va omoare. Exact cum explica si Bubu despre patrunjel: daca nu halesti tot razorul nu ai de ce sa-ti faci probleme.
Si de altfel, am o veste extrem de proasta pentru noi toate: nu mai exista mancaruri safe in ziua de azi. Pana si cele asa zise organice nu sunt tocmai organice. Singurele alimente safe (care nu acumuleaza hormoni, pesticide, antibiotice si alte nenorociri) sunt: ceapa, avocado, porumb dulce, ananas, mango, mazare dulce, sparanghel, kiwi, varza, vinete. Putem oare sa traim doar cu atat ca sa fim sigure ca nu ne afectam fasolicile?
Relaxare fetele, nici una dintre noi nu poate ingera cine stie ce nenorociri astfel incat sa suparam bebeii. Mai degraba ii suparam daca stam cu un bat in popou si ne stresam din orice prostie. Sarcina nu ar trebui sa fie o boala ci o bucurie si in plus ... "pestele de la cap se impute".
gogoasa hormonizata
lavi02 spune:
Macarie sa stii ca eu mi-am amintit de subiectul tau de la sunt in panica pt ca si eu ti-am raspuns la el daca nu ma insel , dar am zis sa nu-ti amintesc de el ca poate iti amintesti singura [:-)]
Am 36 de saptamani, ma apropii de final, imi pare rau ca ma despart de burti-burti dar ma bucur ca o sa-mi vad puiuta in curand. In concluzie sunt foarte bine. Micile neplaceri ale sarcinii avansate (dureri de spate, arsuri, usturimea pielii de pe varful burtii, etc) am observat ca se trateaza cel mai bine cu ignore si/sau odihna, relaxare. Bebi a mea e tare miscacioasa ceea ce ma bucra, stiu ca-i OK. Am emotii pt evenimentul nasterii, de durere nu mi-e frica deloc, stiu ca e vorba de doar cateva ore mai grele dar foarte frumoase.
Spor la pregatirile de Paste si axeaza-te pe oua rosii si pasca!!!
Lavi 36 fix
dana0000 spune:
Dragele mele am fost la eco.
Desi am 6w1d de la UM varsta la eco e 5w3d si deci nu pulseaza suficient cat sa numaram bataile. Dar se vede un embrion (am scapat de gandul negru ca ar fi ou clar) dar are doar 2mm fiind sarcina asa mica.Probabil s-a implantat tarziu pentru ca ovulatia am avut-o in Z14 demonstrat ecografic.
E asa frumoasa dunga in forma de fasole de 2mm,chiar ca m-am indragostit.Mi-a dat sa cresc doza de utro de la 200mg de 2 ori pe zi la 200mg de 3 ori pe zi. A zis ca e un pic neomogen si ca trebuie mai mult. Nu m-am speriat, ma rog sa fie bine in continuare.
Mi-a luat si sange,atat de draguta asistenta cand m-a intrebat: sunteti gravida? si am zis un DA,zambind din tot sufletul.
Da,sunt gravida,o sa am un bebelus. Doamne iti multumesc!
Deocamdata nu am platit nimic,noroc cu abonamentul de la serv. Sa vedem mai departe de ce mai e nevoie,dublu/triplu test cred ca le platesc,probabil cu reducere.
Va pup din tot sufletul si va doresc un Paste linistit,plin de speranta si bucurii!
Bubulina42 spune:
Fetili, pupici! e vineri, ne apropiem vertiginos de ziua de Paste! O iubesc! Stiu ca o sa le simt tare tare lipsa alor mei, fiindca asta e, Pastele e o sarbatoare de familie, dar ii aud si, cu un pic de noroc, poate am sa ii si vad..
Onutz, nu stiu sa iti raspund, asta e o intrebare pe care o am si eu, dar cert e ca burta mea creste si creste vizibil, daca nu as fi vazut cu ochii mei gagalicea (una!) prinsa bine acolo, as fi fost sigura ca sunt doi si ca au nevoie de spatiu! O prietena (acum e in 8 luni) imi zice:creste, creste, asta de la somn,sigur, ca ii e bine, e multumit-si isi vede de drum..Dar zau daca eu inteleg,ca doar stiu si eu ce inseamna o luna juma!
Balonare nu mai e, de aia am scapat de vreo 3 saptamani..Mai vedem.Cert e ca inapoi nu se mai duce prea curand si ca eu nu mai intru in nici unul din pantalonii dinainte, nici blugi nici normali, doar in aia de trening cu elastic, asa ca am rezolvat problema la o Materna -ma rog, are alt nume aici..
Astept cu nerabdare reteta de pasca, o sa o scriu si eu pe a mea, un pic mai tarziu.Compozitia doar, ca de facut stim toate cum se face..
Si la mine face mama sotului meu de toate, insa mie trebuie neaparat sa imi miroase in casa a Paste, de asta vreau sa fac si eu cate ceva..Ouale vopsite aseara ...wow, super super, m-am bucurat ca un copil de ele si al meu la fel:)
Gata, pup, plec la munci!
8 sapt +
Bubulina42 spune:
Dana, felicitari, fii fericita ca ai vazut-o, cum spun fetele e prea micut pentru bubuiala, asa ca mai asteapta un pic; stai cumintica, relaxata, bucura-te de Paste si de minunea care creste in tine.
Multi pupici!
8 sapt +
NovDec2012 spune:
A.C imi cer scuze pt mica greseala, chiar nu stiu de unde s-a luat cifra 7 pe cand am scris(pe foita) clar cifra 0
Am corectat greseala.
IPopica spune:
Dana, felicitari! Dap, esti "pregnanta" cum ar zice al meu . Peste o saptamana sigur sigur auzi si bum-bum-ul.
Fetele, noi ne pregatim de decolare. Asa ca va urez sa va bucurati din plin de zilele acestea, sa aveti oul cel mai capatanos si iepuras darnic!
gogoasa hormonizata
A.C spune:
O reteta de pasca cu care eu am facut furori anul trecut si pe care o voi face maine din nou!
E usoara si gustoasa !
http://savalaura.blogspot.com/2011/04/pasca-cu-branza-de-vaci-fara-aluat.html
Alina 9+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)
Bubulina42 spune:
A.C., multumim de reteta, am printat-o si cred ca pentru noi astea care vrem neaparat sa ne plimbam mainile prin aluat (iar la framantat sa fim serioase, nu e treaba simpla, ca pana nu face basici eu NU il las!),ei bine, minunatia asta fara aluat arata asa de bine, ca ma cam faci sa imi schimb gandul de la ce vroiam eu sa fac..e-heee..pana ajung eu acasa mai dureaza o vesnicie, ca abia a inceput ziua la mine si astia nu au treaba cu Pastele ortodox...
In orice caz, minunea asta suna bine si foarte simplu.
Looana, spune daca mai vrei totusi sa iti scriu si reteta celei cu aluat, dar eu zic ca asta e de noi, de data asta, mai ales ca arata bestial!Rapide si usoare, astea sunt retetele de incercat acum, atat!
Daca nu va mai vad pe aici si nu mai avem timp sa vorbarim, (dar eu spun ca mai avem)- va doresc "Paste Fericit" alaturi de cei dragi!
Iu-huuu, e timpul sa destainuim secretul minunii din burtica! Eu deja o vad pe mami a mea plangand de numa-numa de bucurie...
pup fetele
8 sapt +
Looana spune:
Bubu am intrat scurt si vreau numai sa iti zic sa pui reteta aceia simpla care e bestiala,si asa nu am chef sa stau 10 ore in bucatarie.
Revin mai incolo sau mai la noapte daca nu am somn
Fetele
Looana Primavara incepe cu tine
Trombofilie Ereditara MTHF C677-T heterozigot
Imunofenotipare limfocitara (limfocitare T, B, NK)
4 sarcina naturale oprite din evolutie + 1 Fiv (intre sap. 5-7)