Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (6)
Raspunsuri - Pagina 4
onutz83 spune:
DenyAnd, o asteptam pe Corina! Si te pupam de molipsire!!!!
Alexa, felicitari pentru cei 2 mm!
Bubule, am inteles aiurea
Popi, Doamne, cat am putut sa rad... biata catea cu veioza ei...
Cat despre gatit... nu ne stresam prea tare, o sa avem acasa sarmale, drob, oua si cozonac pentru cand ne intoarcem de la munte, unde avem totul inclus.
Apropo de mancare, mai nou mi-e foameeeee de 5-6 ori pe zi din aia crancena, de mi se face rau daca nu mananc ceva
Onutz 7+
MACARIE spune:
fetele , eu am patit-o iar azi
desi am fost la un eco performant si am dat o caruta de bani , nu am vazut embrionul
dar sa vazut vezicula ombilicala si dr a spus ca este de bine , se pare ca am ovulat mai tarziu , asa zice ea.......
eu acum sunt si mai nelinistita
azi am in cap 6 saptamani de la UM .
nu mai stiu ce sa fac .....sa ma duc si eu la Regina Maria ca alexa , of...sunt mai praf azi
oare acolo se vede mai devreme , au eco performant ??
6
---------------------------------------------------------
Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658
Bubulina42 spune:
Macarie, mai fiinta, linisteste-te ca nu iti face bine si acum chiar e o perioada in care sa fii linistita..Stai cumintica sa mai creasca un picut, pai daca si dr a zis a ai ovulat mai tarziu, o stii ea ce zice, te rog Nu te speria singurica fiindca numai bine nu iti faci!
Looana si pe mine tot asa ma bate gandul, sa fac o pasca, cozonac face socra mea,dar ma si amuz, tu zici ca nu faci cononac sa nu te agiti, -dar asta numai daca faci pasca din branza si atat-, ceea ce nu mi-ar placea, ca mie de Paste trebuie sa imi miroase a cozonac in casa,asta sigur!Iar Pasca adevarata tot cu aluat de cozonac e, asa ca tot muncim, fata mea, nu scapam! pai sa profitam acum cat putem sta aproape de masa si de ingrediente, ca mai tarziu ne chemam sotul sa ni le arate pe sub burta hi hi hi
Azi vreau si eu sa vopsesc ouale, abia astept! E singurul motiv pentru care o sa cumpar azi patrunjel:), sa pun frunzulite pe oua, ca tare frumoase sunt asa, decorate...Noroc ca ni se rup ciorapii si avem la ce sa ii folosim
Daca vrei, iti scriu o reteta de Pasca, cu drag.
Onutz, ia uite-ma, am reusit sa ma conectez de la job, asa ca profit, si asa sunt cam rare raspunsurile mele in ultima vreme..
Multumesc ca v-ati gandit la mine, va pup pe amandoua
Vorbind despre pofte, aseara la 23.30 imi faceam cartofi prajiti sa-i mananc cu usturoi, doaaamne, i-am inghitit fericita:)
Ieri am trecut pe undeva si mirosea de muream a friptura, dar eu postesc saptamana asta, asa ca rezolv problema in weekend:)
Insa nu ma apuca nici o pofta anormala, insa o foame nebuna da, de aia si vreau sa am tot timpul fructe si legume de rontait..
va pup, mai revin!
8 sapt +
Looana spune:
Bubu buni cartofi prajiti,i-mi fac si eu maine ca tot sunt si eu in post
Da,te rog scrie-mi reteta de pasca,oricum poate fac si un cozonac ,ca tot fac aluat
Noapte buna si tie Bubu spor la vopsit oua
Looana Primavara incepe cu tine
Trombofilie Ereditara MTHF C677-T heterozigot
Imunofenotipare limfocitara (limfocitare T, B, NK)
4 sarcina naturale oprite din evolutie + 1 Fiv (intre sap. 5-7)
Bubulina42 spune:
Gargaritelor, ia uite ce am gasit azi, tot aici pr forum:
Veti avea un baiat daca:
-Pulsul bebelusului este sub 140 de batai pe minut.
-Sarcina este asezata jos si burta este tuguiata.
-Urina dumneavoastra are culoarea galben stralucitor.
-Sanul drept este mai mare decat stangul.
-Nu aveti greturi in primul trimestru.
Veti avea o fata daca:
-Pulsul bebelusului este peste 140 de batai pe minut.
-Sarcina este asezata sus si burta este rotunda.
-Urina dumneavoastra este limpede.
-Sanul stang este mai mare decat cel drept.
-Dormiti pe partea dreapta.
-Va patati pe fata, aveti buzele umflate.
In ceea ce ma priveste, in afara de faptul ca sanii mei sunt egali, toate celelalte (ref la baiat) se potrivesc la fix! ar trebui sa mai adauge si faptul ca dorm nu-mai pe stanga!Burta este jos, dar pentru moment e ca o minge, nici vorba de tuguiala:)
pup!
8 sapt +
almy spune:
Hai ca vine si fata cu vesti! In sfarsit am intrat si eu in rand cu lumea si azi am avut primul control la ginecolog!!! Cand citeam ca voi va duceti la controale peste controale, imi venea sa sun sa ma iau de ei: "da' pe mine de ce nu ma bagati in seama, tanti doctora?"
Oricum, s-a rezolvat. Si, fiindca luni noapte am avut un firicel de sange cand am facut pipi, M-AM LIPIT SI DE O ECOGRAFIE, ca altfel asteptam pana pe 27 cand o am pe aia pt translucenta nucala.
Deci l-am vazut pe buburuz, am vazut inimioara cum batea, fetelor, asa emotionant, cred ca si 10 daca avem, tot la fel ne emotionam la fiecare, pe bune...Bine, eu eram cu nodu' in gat de plans de cand am intrat in sectie si m-am vazut inconjurata de burtici care mergeau ca ratzele, asa ce m-au apucat emotiile, mare minune mi se pare o sarcina, pe bune!
Sangerarea a fost de la faptul ca s-a fixat in uter, deci nimic ingrijorator, totul arata minunat. Nu i-a facut masuratori, ca era un ecograf micut, portabil, pt urgente de-astea, cand a aparut asistenta cu el era sa zic "nu mi-l dai mie acasa, ca il bag intr-o sacosa, nici nu se vede in metrou ce car io acolo"
Doctora mi-a zis ca am ceva mai multe analize de facut de data asta, fiindca am 35 impliniti, deci intru in categorie mai mare de risc. Ma rog la Bunul Dumnezeu sa fie sanatos si sa fie totul bine si gandesc pozitiv, altceva n-am ce face, ca prima reactie a fost sa ma ingramadeasca gandurile, desigur, dar le-am alungat fara mila.
Greturile sunt in continuare violente, iar asistenta mi-a zis nonsalanta: "aaa, mai ai vreo luna de greturi!"
Ce ma??? Si eu speram ca in doua saptamani sunt gata! Eu mai am si palpitatii si frisoane cand ma ia cate un val de greata, si numai in patura imi revin. Dar cand l-am vazut acolo mititel, cum lucra el sa se faca mare, mi-a trecut pe moment orice!!! Repet insa, pe moment!
Voi ziceti de mancat usturoi, iar la mine in casa nici nu se mai cumpara usturoi, ca nu cumva sa-mi miroasa mie ceva...Ce bine trebuie sa fie sa ai sarcina OK, sa te simti bine, sa poti manca ce-ti pofteste inima, tare va invidiez! Dar la modul bun , invidie constructiva .
Eu dupa toate banuielile mele, zic ca-i fetita, fiindca la baiat aveam urina mereu tulbure, iar la fata nu tin minte sa fi avut asta, iar acum e normala. Si in plus, mi-e greata de la mirosul de cafea, ca la sarcina cu Eleni, la Stefan am iubit cafeaua! Cam atat, alte diferente/asemanari nu-mi vina acum. A, ba da, arsuri mai mari. Desi iau un anti-acid care se prescrie in sarcina, cu greu le tin in frau. Asa a fost cu fata, din primul trimestru chiar, la baiat nu prea m-au suparat. Acum chiar sunt curioasa daca banuielile mele sunt fondate.
Va las fetelor, si spor la pregatiri pentru Paste!
PS: Pentru fetele care sunteti cu greturi: daca va impartasiti pentru Paste si va vine sa vomati in interval de 12 ore de la impartasanie, vomati intr-un prosop si-l ingropati la radacina unui copac. Asta de la preot stiu, si din ghidul pentru spovedanie. E bine de stiut si pentru cand impartasim copilasii, in caz ca vomita in ziua respectiva.
(Scuze daca am fost prea descriptiva)
Alma 9+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
Bubulina42 spune:
Almy, fata draga, mi s-au umplut ochii de lacrimi cand ai povestit despre buburuza ta si prima intalnire cu ea, nu stiu -poate ca toate momentele sunt emotionante in sarcina, si e normal- insa aceasta prima intalnire este Unica!-de neuitat!
Sa fie intr-un ceas bun si sa se faca mare si sanatoasa,sa creasca cumitica pana la termen minunea ta!
Abia astept sa vad ce imi spun si mie de analize,saptamana viitoare, ca tu ai 35, e nice, dar eu mi-s mult mai coapta, so... trecem, perhaps, la categoria sarcini ce trebuie urmarite indeaproape.
Inca o data, felicitari si bine ca te-ai linistit si ca rosul a fost de la fixarea super ok in uter
Mor de somn, plec la nani; ouale se rasfata in cosuletz, sunt asa de frumoase ca nu ma mai satur privindu-le! Frumoasa mai e sarbatoarea catre care ne indreptam, burticutelor dragi..Aveti grija de voi!
pupici!
8 sapt +
IPopica spune:
Buna dimineata, burtici!
Alexa, iti vazusi rodul
Looana si Almy, felicitari pentru inim(p)utze!
Macarie, nu te mai stresa atat, serios. Poate ca fasolica e chiar mai mic decat estimezi tu, cu 6 saptamani de la UM, ar veni 4 de la conceptie - maxim, socotind ca s-a prins la 6-7 zile de la contact, are bietul de el maxim 3 saptamani de cand si-a facut culcus in endometru. Daca ai ovulat de fapt mult mai tarziu si bebe are abia 2 saptamani, sau o saptamana? Si tu-l zapacesti cu agitatia ta de zor. Daca mai vad o lamentare de la tine, iau . Sezi frumos cu fundul pe camesa si mai asteapta macar o saptamana. Fa-ti teste de sarcina in fiecare zi sa le vezi cum se coloreaza si respira!
Bubule, c-am vazut ca ai tandreturi cu cartofii prajiti, am gasit o reteta mai spre diet asa: in loc sa-i prajesti in kilul de ulei, ii intinzi frumos pe o tava dupa ce i-ai taiat paiute, ii stropesti/ungi cu putin ulei (desi la voi pe pariu ca se gaseste si ulei la spray) si-i lasi la cuptor pana se rumenesc. Acelasi gust, muuuult mai putin ulei intrat in dumnealor. Cat despre varsta si monitorizare: partea buna - te baga mai des in seama; partea si mai buna - totul o sa fie in regula si o sa mai ai si o gramada de pozici!
Cat despre pregatirile de Pasti, noi nimic; suntem niste rapandule sadea. Ne luam bocceluta si catelul si ne indreptam vertiginos spre mamanurile noastre Ce noroc ca-s ambele seturi in aceeasi localitate - e tot o vantureala pe noi. (dar le-am luat cadoute dragute sa compensam lipsa de activitate bucatareasca)
Pupici fetele! Azi sunt libera, asa ca va supraveghez
gogoasa hormonizata
onutz83 spune:
Looana, felicitari pentru inimioara am uitat sa-ti spun ieri
Macarie, iubita, calmeaza-te, samburelul e acolo si creste. Daca te-a napadit paranoia de tot poti sa faci o eco transvaginala
Ooooof, Almy, hai ca n-o mai fi mult! Doamne, biata de tine, prin ce treci!
Va urez Paste Fericit celor care nu veti mai putea intra (deja cred ca ne-a adus iepurele tuturor cele mai frumoase cadouri, sa vedeti ce ne aduce Mos Nicolae!) si sa va bucurati de aceasta sarbatoare alaturi de familiile si prietenii vostri.
Va pe toate!
Onutz 7+
alexa1986 spune:
Buna dimineata mamici si samburei,
MACARIE nu te mai stresa, pentru linistea ta mai fa un bhcg si repeta-l la 48 de ore, daca se dubleaza totul este ok, eu asa am aflat cate sapt de sarcina am. Daca ma luam dupa ultimul CM acum trebuia sa am 6 sapt si 3 zile dar eu am 5 sapt si 2 zile, am ovulat mai tarziu...
Fetelor eu de abia de azi am inceput sa ma gandesc la pregatirile de Paste, am noroc cu mama ca a zis ca imi da cate putin din tot ce face ea si eu o sa mai fac decat o ciorba de burta, cozonac si pasca am cumparat asa ca nu imi fac probleme. Apropo m-am ingrasat un kg si un pic deja :). Am probleme cu balonarea si mai nou cu constipatia, cum as putea sa le rezolv, voi cum faceti?
+5 sapt cu o minune de la D-zeu :)