Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (6)
Raspunsuri - Pagina 18
Bubulina42 spune:
Hellooo, cucuietele!
Bine-ai revenit, Popiiiiii, ne fuse dor de matalutza!
Iulissa, bun venit in casa noastra:), sarcina usoara si la termen!
Onuutz-(si nu numai tu!) daca va mai aud ca va ganditi la sarcini oprite in evolutie, va bat pe toate!NU asta trebuie sa aveti in cap, mai ales ca gandirea pozitiva si optimismul va ajuta sa mergeti mult mai usor mai departe decat daca va umpleti de griji chiar si fara sa fie cazul! Mai ales ca v-ati vazut boboceii, pai nu credeti ca e nedrept fata de ei sa va imaginati ca ii pierdeti??Iaa!toata lumea sa treaca la gandire pozitiva, am zis!!
Macarie, ma bucur tare mult ca ai fost ascultatoare si ca ti-a mai trecut, fiindca durerea de masea e crunta, iar in cazul nostru,care nu avem voie sa mergem la stomato pe perioada se sarcina..tre sa gasim solutii, nu? sanatate si ma bucur ca te-ai linistit si cu bubulicea si ca totul e ok
Eu azi ma simt foarte foarte bine, n-am absolut nimic, aseara m-am luptat cu arsurile nesimtite care stau pe capul meu, dar de mancat continui sa mananc corect ca pentru perioada sarcinii, dar as putea manca tot ce vreau, in afara de dulciuri care nu imi mai plac:)
Am doar o juma de kg, insa am trecut de 2 saptamani la pantalonii de gravide si burtica mea e super vizibila, chiar si prin geaca groasa, asa ca incep sa ma dau mare! hi hi
Doamne-ajuta sa ne fie bine tututor, pana in ziua in care ne tinem puii in brate!
o zi frumoasa, mandrelor!
8 sapt +
douradoudou spune:
puteti sa mergeti la stomatolog bpe timpul sarcinii..chiar e obligatoriu daca aveti vreo infectie..
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
Bubulina42 spune:
adevarat, in cazul in care apar gingivite, insa nu pentru tratamente le obisnuite pe care le facem cand nu suntem insarcinate!
uite colea, negru pe alb:
"In timpul sarcinii riscul de a dezvolta o infectie creste. Gingivita aparuta in perioada de sarcina este o infectie care provoaca sangerarea gingiilor. In general acest tip de infectie poate afecta dezvoltarea copilului.
Studiile au demonstrat ca 60% din femeile gravide sunt afectate de gingivita. Principala cauza este cresterea bacteriilor, iar primul simpotom pe care il observi este umflarea gingiilor si inrosirea acestora.
Din cauza cresterii nivelului de hormoni bacteriile se formeaza mai rapid in spatiile dintre dinti. Daca vrei sa te protejezi de complicatiile ce pot sa survina, trebuie sa urmezi urmatoarele proceduri de igieni orala:
Spala-ti dintii in mod consecvent si usor. Foloseste mereu o pasta pentru dinti sensibili si o perie de dinti cu perii moi.
Greata si starile de voma frecventa pot stimula producerea de bacterii in cavitatea bucala. Ca sa te protejezi de efectele adverse ale greturilor matinale este recomandat sa iti clatesti gura cu apa calda sau cu apa de gura antibacteriala de fiecare data cand vomiti. Ai putea folosi de asemenea bicarbonat in loc de pasta de dinti.
Pentru a promova sanatatea dentara in timpul sarcinii trebuie sa mananci sanatos. Asta inseamna sa incluzi legume si fructe in dieta, precum si alimente bogate in calciu, vitamina B12 si vitamina C.
Daca ai dureri dentare , sangerari ale gingiilor consulta dentistul. Acestea pot fi semne ale unei infectii dentare care se poate extinde in organism. Nu lua insa calmante inainte de a cere sfatul medicului"
ok, sabiile jos
8 sapt +
douradoudou spune:
nu ma refeream doar la gingivite..sunt unele femei care au implanturi sau tot felul de lucrari si uneori fac infectii...in mod sigur nu stai cu infectie atunci cand esti gravida..nu iei calmante ci te duci la doctor sa te scape de infectie..anesteziile locale nu afecteaza bb..am avut o prietena care era gravida si staea cu niste dureri teribile,i-era frica sa mearga la dentist pt ca era gravida..pana la urma a fost si bine a facut .. doame fereste sa stai cu vreo infectie care sa se mute prin corp..
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
A.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irilac31 Dragelor, sunteti tare dragute, multumesc de primire. Datele mele le voi da dupa ce merg la eco deoarece inca nu am toate " coordonatele". Ziua punctiei/ ovulatiei a fost in 28.03 DPN inca nu-l stiu....mai intai sa vedem cati sunt Mica26...vad ca suntem cam apropiate la varsta sarcinii, tu ai ceva simptome? Fetele cu sarcini mai avansate...ar trebui in perioada asta sa simt ceva diferit? Pe mine chiar ma ingrijoreaza ca n-am nimic, nu durere, nu greata nu presiune in nimic nimic. Nu mai am rabdare pana la eco, macar sa vad ca e totul bine. Parca as vrea sa ma mai intepe macar 1 data/zi...sa stiu ca e ceva acolo MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot 2 FIV nereusite la Budapesta |
Aceleasi senzatii le am si eu.De aceea astept cu nerabdare eco de maine,sa aud ceva de bine.:)
Alina 9+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)
Mica26 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irilac31 Mica26...vad ca suntem cam apropiate la varsta sarcinii, tu ai ceva simptome? Fetele cu sarcini mai avansate...ar trebui in perioada asta sa simt ceva diferit? Pe mine chiar ma ingrijoreaza ca n-am nimic, nu durere, nu greata nu presiune in nimic nimic. Nu mai am rabdare pana la eco, macar sa vad ca e totul bine. Parca as vrea sa ma mai intepe macar 1 data/zi...sa stiu ca e ceva acolo MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot 2 FIV nereusite la Budapesta |
irilac...simptome am si nu prea...ma dor sanii foarte tare si sunt foarte tari si mari, ma mai doare burtica ca la menstruatie, la toaleta am inceput sa merg dimineata in zori si mirosul mi s-a sensibilizat mai tare..gen dimineata nu prea am mai suportat parfumul. Cu greata nu ma plang deocamdata, foarte putin deci suportabil. aaa...si simptomul care ma supara cel mai tare e somnul...dorm cat prind. cam atat.
Lasa ca o sa fie bine. La prima sarcina nu mi-au aparut asa de repede simptomele, deci stai linistita!
tin pumnii sa fie bine! te pupic!
Mica 5+
Bubulina42 spune:
ooo, super, deci maine iarasi avem vesti buuuunneee!
Alina, tinem pumnii! Cred ca faptul ca bebeii ne lasa in pace ar trebui sa ne bucure maxim si nu sa ne ingrijoreze, eu am ajuns la concluzia asta, - mai ales dupa ce am vazut ca el isi vede linistit de treaba, creste, face bum-bum de iti sparge urechile, se da hutza..e super ok!
Doamne, sa ma(ne) tina asa pana in 22 noiembrie!!
8 sapt +
Mami_de2 spune:
Bubulina.... si eu am impresia ca mi-a crescut burta;))dar eu cred ca ma insel ca nu e de la bebe...acum doar sunt ff balonata... nu are cum sa se vada atata de repede..abia dupa 11-12 sapt cica s-ar vedea nitel..
Eu am observat ca burta mi-e uriasa pt ca mananc mai mult, beau mai multa apa,etc.. sunt sub burta, adica acolo une ne faceme cografia(intre burta si zona pubiana) sunt la fel...si de fapt acolo e bebe;))
8+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionI, 1 Magne B, 1 Acid folic, 1 Cetebe, 1 Aspenter (3 pe sapt.) ; Utrogestan vaginal 400 mg pe zi;
Mica26 spune:
Fetelor, ma iertati, sunt atat de bucuroasa cu bebita asta,incat am uitat sa va multumesc din suflet petru primirea facuta! Conteaza foarte mult sa va am alaturi! Iar faptul ca am ajuns aici e datorat si aspirantelor optimiste...cu ajutorul lor am iesit din butoiul plin de ganduri negative.
Sper sa ramanem alaturi una de cealalta cel putin pana in lunile noiembrie-decembrie cand ne vom tine minunile in brate.
Va pup pe toate!
Mica 5+
Bubulina42 spune:
Mica!Si nooooooi te pupacim!!!
Si ne bucuram ca suntem din ce in ce mai multe viitoare mamici aici, pe Minuni de noiembrie-decembrie..Chiar minuni!
8 sapt +