Mai putine cadre necalificate la gradi in 2012-13
Pana sa ajungem si noi sa experimentam abrambureala clasei 0 la scoala (acum suntem abia la gradi-mijlocie) eu vad ca aspect pozitiv, cel putin teoretic, faptul ca vor ramane mai putini copii in gradinite si implicit se va reduce deficitul de cadre calificate din gradinite. Cu alte cuvinte sper sa fie mai putina nevoie de cadre necalificate (care mi-au dat mari batai de cap anul acesta - asa cum de altfel am scris si pe blog).
Este doar o supozitie/speranta de a mea. Voi stiti ceva in acest sens?
Raspunsuri
Eseea spune:
cum sa ramana mai putini copii in gradinite??? pai si cei mici ce fac, unde se duc, nu tot la gradinita> locurile celor de la vestita clasa pregatitoare vor fi imediat luate de cei de grupa mica ( printre putinele aspecte pozitive : anul acesta vor fi ceva mai multe locuri pt noii inscrisi).
Mami de fetita si de baietel
Everything is hard before becoming easy...
miri2007 spune:
Corect Essea!
Si eu mia-m pus problema asa, insa cel putin teoretic anul acesta ies mai multi copii din gradinite decat intr-un an "normal" unde nu ies atat copii pentru clasa 0 cat si pentru clasa 1. Insa este foarte posibil ca "judecata" mea sa fie una eronata si atunci voi ramane doar cu speranta unor educatori mai buni pentru copilasi...
cosmi1975 spune:
miri2007..ar fi bine sa fie asa cum ai gandit , dar din pacate crede-ma ca nu se poate.Fac parte dintr-o comisie pentru titularizarea din anul acestea si pe 110 locuri de educatoare clificate s-au inscris 40.Asa ca posturile se vor da ori la plata cu ora , ori la necalificati.
e o mare porcarie descentralizarea la nivel de invatamant
blackgirl0 spune:
Si eu sustin ca nu vor fi cadre calificate in gradinite. Pt grupa mica limba germana la o gradinita ni s-a spus direct ca se va forma doar daca la titularizare va aparea cineva (momentan nu au pe nimeni), iar la alta gradinita grupa de lb germana este formata la comun din toti copiii cu varsta intre 3 si 5 ani. Tot din lipsa de cadre specializate
miri2007 spune:
Deci e clar!
M-am linistit!
Voi astepta pana in toamna sa vad daca se schimba ceva concret la noi la gradi si daca nu, voi incepe iar vanatoarea de particulare.
Pentru ca oricat de usor ar parea lucrul cu copii nu este o joaca care poate fi lasata pe seama oricui.
E bataie de joc sa vina sa aiba pretentia ca modelereaza/educa copii oricine.
Problema este si alta...ca trebuie tu , ca parinte, sa faci cercetari sa te prinzi ce si cum e cu educatoarea copilului tau.
Daca tot se admit astfel de "peticiri" macar sa fie transparenti sa informeze parintii...ca poate nu imi convine. Chiar asa, aveti idee, exista o obligatie in acest sens, sau mie ca parinte mi se recunoaste cumva acest drept de a fi informat (macar si la solicitarea mea) asupra acestui fapt?
Nu sa stau sa vad ca educatoarea nu face nimic din ce ar trebui si sa ma intreb de ce si sa traiesc cu speranta ca poate se da pe brazda dupa ce se acomodeaza cu copii. Cand de fapt, ea nu are habar de domeniu pentru ca nu l-a studiat! Ca si invatatura asta are si ea un rost pe lume!
Scuze daca mi-am varsat prea mult amarul aici, dar chiar ma afecteaza problema.
Toate cele bune si multumesc foarte mult de raspunsuri. E important sa nu traiesti cu iluzii!
blackgirl0 spune:
Miri, nici in privat nu-i mai bine: educatoarele tot in sistemul de stat se intorc (daca se mai intorc...). Banuiesc ca are de-a face cu "patronul" de gradinita (salarii mici, pretentii mari, un educator poate face si munca necalificata pt care nu-i platit suplimentar). Nu stiu exact, dar imi dau cu parerea.
Eu nu am pretentii (prea) mari de la gradinita: daca vreau suplimentar ma ocup eu, nu astept gradinita/educatoarea sa-mi invete/educe copilul. Pb este ca eu sa-mi fac mai mult timp liber pt acest scop. Oricand se gasesc activitati extra gradinita/cluburi de copii unde evident, contra cost, poate invata exact ce-i place.