fluor la bebe de 4 luni

fluor la bebe de 4 luni | Autor: Angie.C

Link direct la acest mesaj

Buna seara,
am o cumnata care are un bebe de aproape 4 luni. Ea locuieste in Italia, iar de la 15 zile i s-a zis sa administreze copilasului 5 pic de fluor. Si-a schimbat medicul, iar cel de al doilea i-a zis acelasi lucru. Din cate stiu eu, nu se administreaza la copii mici asa ceva, chiar si in pasta de dinti, la copii mai mari, e recomandat sa fie in cantitate mica.

Eu i-am zis sa nu-i mai dea. Dar poate gresesc eu Voi ce ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Stiu ca sunt produse speciale cum ar fi Zymafluor, care se dau sugarilor de la 1 luna, deci da, se poate da la 4 luni. In Ro este optionala administrarea acestui produs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Stiu ca sunt produse speciale cum ar fi Zymafluor, care se dau sugarilor de la 1 luna, deci da, se poate da la 4 luni. In Ro este optionala administrarea acestui produs.

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Ioana, eu am un baiatel de 1 an si aproape 9 luni si am fost cu el pana acum la 3-4 medici, nici unul nu mi-a spus vreodata sa-i administrez fluor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

e un preparat special, care se administreaza la copiii cu varsta 0 18 luni asociat cu vitamina D
la noi se numaste fluosterol
fiecare tara are particularitatile ei in functie de mai multi factori: clima, pozitionare geografica, calitatea apei/ mediului, scoala de medicina absolvita, etc.in functie de toate astea medicul recomanda sau nu ceva
nu de pe forum nu din vecini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C

Buna seara,
am o cumnata care are un bebe de aproape 4 luni. Ea locuieste in Italia, iar de la 15 zile i s-a zis sa administreze copilasului 5 pic de fluor. Si-a schimbat medicul, iar cel de al doilea i-a zis acelasi lucru. Din cate stiu eu, nu se administreaza la copii mici asa ceva, chiar si in pasta de dinti, la copii mai mari, e recomandat sa fie in cantitate mica.

Eu i-am zis sa nu-i mai dea. Dar poate gresesc eu Voi ce ziceti?

si la al meu cand era mmic de cateva luni mi-a recomandat dr din America sa-i dau fluor...i-am dat o doza dar la cativa ani am citit ca nu e recomandat, ca e toxic...
acum, sa fiu in aceeasi situatie, nu i-as mai da.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angie.C
Ioana, eu am un baiatel de 1 an si aproape 9 luni si am fost cu el pana acum la 3-4 medici, nici unul nu mi-a spus vreodata sa-i administrez fluor

Asa cum spuneam e optional. Eu am discutat despre acest medicament cu dentistul nostru, dar stiam despre el de la pediatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu am dat fluor la copiii mei de cand eram bebelusi. La mine in familie avem dintii tare rai. Oricat s-a straduit maica-mea cu dintii mei, m-a dus la dentist tot timpul, am avut plombe si pe dintii de lapte .

Copiii mei au dintii nemaipomeniti. La cea mare a trebuit sa rog o ruda sa-mi trimita zymaflour din Germania ca nu se gasea in Romania pe atunci. Are aproape 17 ani acum si o dantura perfecta. Merge tot timpul la dentist sa-i curete dintii si sa ii verifice, si pana acum a avut o carie mititica. Eu la 17 ani aveam toti dintii plombati si 2 extractii. Cea mica are aproape 10 ani nu am avut probleme cu dintii deloc. Dar tot asa, merge la dentist regulat sa o verifice si sa-i curete dintii. E adevarat ca eu sunt foarte stricta si cu igiena si fetele se spala pe dinti de 2 ori pe zi si evitam sucuri carbogazoase si porcarii care strica dintii.

Eu cred ca fluorul a facut mare diferenta pentru dintii lor.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Parerea mea, formata in urma discutiei cu pediatra, stomatologul curant si inca unul, este: NU suplimentului cu fluor!
Calitatea danturii este genetica. Wow ... sotul pana la 30 nu a avut nici o carie. Si atunci a avut ghinionul sa sparga o masea cu o coaja de nuca dintr-o placinta. Nici fluor nu i s-a admin, nici pe dinti nu se spala consecvent in copilarie, a mancat si dulciuri, a fumat ... Si astfel de cazuri mai stiu. Unii zic ca-s exceptii. Tot asa cunosc si copii/adolescenti care au primit supliment de fluor, s-au spalat regulat pe dinti si totusi la varste mici au avut deja carii, dinti patati din cauza excesului de fluor.
Daca se primeste supliment trebuie avut grija ca pasta de dinti si apa sa nu contina fluor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris_2009 spune:

Si eu am avut mereu probleme cu dantura si una dintre primele intrebari pe care le-am adresat pediatrei dupa nastere a fost cea referitoare la administrarea fuorului.

Mi-a spus ca nu-mi recomanda. In primul rand ar trebui foarte bine dozat fluorul primit din alte surse cum ar fi apa, ceea ce e imposibil, in plus ar trebui sa ia tot timpul daca te apuci sa-i dai....concluzia a fost ca nu-mi recomanda.

Si eu cred ca e genetic. Ma uit la fetita mea, oricata grija am, oricat de bine o spal pe dinti, tot nu sunt multumita. Desi nu are pete sau alte minui deocamdata, nu au stralucire, si nu sunt foarte albi.

Din ce stiu eu, as zice ca nu-i indicat sa-i dea.
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

theo sotul si cumnatul meu sunt printre fericitii care la 30-35 de ani au dintii intacti si ca al tau sot, au fumat, manacat dulciuri in cantitati mari (stiu ce zic) etc...am citit si eu ca administrarea fluorului nu influenteaza prea mult dantura si prevenirea cariilor si este cancerigen, toxic. In plus cumnata mea ii da apa plata bebelului, cu ea ii face lapte praf. E clar ca acea apa contine flour. Din aceste motive eu am zis nu flour.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Angie,reciteste postul cristinukai!

Fiecare tzara are particularitazile ei,de aici anumite suplimente prescrise de medici,deci ce spui tu din Romania,nu mi s epotriveste mie in Germania!

Daca pediatra i-a prescris suplimentulstie de ce a facut-o si mai ales e competenta sa faca aceasta prescriptzie!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput