Bv lakioana,danaang,dia_tm,Sovi! Hai Marci!
Raspunsuri - Pagina 4
monna3 spune:
Hai Dia! Nastere usoara, bebelina sanatoasa si mult laptic!
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
megbeng spune:
HAI DIA!!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
danaang spune:
neata fetelor, deoarece nu prea am timp de cautat pe net si pediatra vine numa marti la noi, am o intrebare : cum fac proba cantarului cu bebe imbracat sau dezbracat?(adica pamapers doar), multumim pentru felicitari, la fel va doresc si eu, bebei sanatosi si frumosi, noi avem o poza pe fb, DANA ANGELA (la profil o poza cu un motociglist)va pup
0)
dara76 spune:
Felicitari Amy, Supermami, Kovacs, Irina !
Meg, noi am tot facut vizite la neonatoloaga si mi-a zis sa torn ulei intre labiile mari la bebe (ulei sanosan) ca grasimea se ia cu grasime, ca adica se mai poate aduna crema. Si sa dau cu servetelul sa iau grasimea, dar numai cu ulei, ca sa nu se irite. Si numai intre labiile mari, nu si intre cele mici.
Aredwyn, la mine sotul a dormit cu mine la RM, fara bani in plus, pe un fotoliu extensibil, scria in pachetul de nastere ca e voie si n-am avut probleme.
Ronina, ia vezi asta pentru cojite: http://comenzi.farmaciatei.ro/cosmetice_copii/avene_pediatril/avene_pediatril_gel_pentru_crustele_de_lapte_40_ml-p10020314
Noi am invatat sa tragem prin mamelon de la avent, doar de la san nu, ca mamelonul meu se face moale oricum l-as tine, insa sugem, sugem si nu inghitim nimic, ca nu iese nimic. La ultimele mulgeri n-a mai iesit decat 1 ml dat cu seringa. Ma mulg cu pompa si manual la 2,5 ore timp de 30 de minute din ziua 3 (in ziua 2 nu m-au lasat la RM) si nimic. Ajunsesem la un 20 ml, am avut si cate o masa cu muls 70 ml- 100 ml si acum de 2 zile nu mai iese nimic, desi suge si Mirunica si trage si pompa, mulg si manual. Sentimentul e foarte nasol, recunosc. Ma simt cam ca Dana.
Plus ca laptele praf o constipa si nu stiu ce lapte sa-i dau, neonatoloaga m-a lasat sa ii dau in loc de Nan 1 HA, Nan 1 simplu, as fi vrut sa incerc Novalac AC, ca Miruna nu iese afara decat cu aschiuta de supozitor.
Fetele cu LP care ati avut probleme cu constipatia la bebe, cu ce LP ati rezolvat?
Despre problemele cu alaptarea la primul bebe (situatia se schimba la al doilea) si la PCOS am mai citit si nu mai reusesc sa sper prea mult, dar nu renunt inca la mulsul la 2 ore si jumatate timp de 30 minute (cu pompa dubla). Dar se pare ca-s niste probleme cu oxitocina, ca s.-a uitat dr la control cu ecograful si am o balta de lohii in uter care nu se elimina, mi-a dat sa iau Artrotec (misoprostol) 5 zile, cate 2 pe zi. Ca oxitocina ar trebui sa faca si laptic sa curga.
Nu stiu ce o sa facem, mergem inainte si om vedea, eu incerc sa nu gandesc/sa nu plang ca n-am lapte, ca sa nu stric ceva si mai tare la laptic...daca o mai fi ceva de recuperat. Consultanta zice ca ar trebui sa mearga cu 8 stimulari pe zi, asa ca eu stimulez si familia se uita ca la nebuni la mine cand vad ca nu iese nimic. Desi incepuse sa functioneze, fir-ar sa fie.
Miruna tot asa, trebuie trezita sa pape, sa vedem, diseara facem cantarirea saptamanala.
Dana, multumiri pentru oferta generoasa! Sovi, Aredwynn, Meg, Tala multumiri pentru mesaje.
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
megbeng spune:
DARA, cum nu te-au lasat in ziua 2 sa te mulgi? eu am cerut poma in ziua 2 ca venise lapte garla, plesneau sanii si mi-au dat..(au facut ochii cat cepele cand am umplut un bibe de 125ml de la avent pana sus de tot, scosesem cam 140ml); cu pompa lor electrica nu am reusit sa scot mai nimic, insa am adus-o pe a mea manuala, avent, pe care o aveam de la matei..mi-o sterilizau ei, dar mi-am adus si sterilizator ca trebuia sa ma mulg des si imi era jena sa ii tot frec la cap cu pompa mea din ora in ora.. in postoperator nu ai avut oxiton? mie mi s-a pus la indicatia ginecologului oxiton in pev pe injectomat, cred ca a facut minuni si la eliminat lohii si la lapte si la retras uter.
cred ca la momentul asta ai o atitudine f f ok vizavi de alaptare, si nu stiu de ce dar am un feeling bun, ac vei reusi sa produci pana la urma suficient pentru nevoile ei.
ti-as recomanda, desi vad ca ai deja consiliera, o tipa de la centrul PROMAMA, cu certificare de aia cu multe litere :P
stai ca striga copiii, revin
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
monna3 spune:
Dara imi pare tare rau ca ai probleme cu lapticul, sper sa se rezolve cat de repede. Curaj!
Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)
Povestea nasterii
dara76 spune:
Am avut oxiton pe injectomat, dar n-a fost suficient. Pompa o aveam la mine si din zi 3 le-am frecat la cap cu sterilizatul. In zi 2 nu stiu de ce nu m-au lasat, dar am pus-o pe Miruna la cerere la san din prima zi, cu exceptia primelor ore cat a stat la oxigen si apoi la lampa.
Sunt cam descurajata, cred ca tipa e buna, ca ajunsesem si la 100 ml (o singura data) la un muls, doar ca in rest pare ca a secat desi am luat toate plantele, lichidele, supele, am dormit etc.
mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)
happylica spune:
dara, noi am avut prb cu constipatia. alexia mananca nan. eu am avut senzatia k se constipa de la bonnisan. i l-am scos si am inceput sa ii fac laptele cu ceai de musetel la sfatul pediatrului. s-a reglat cam dupa 1 saptamana. acum na, tu decizi pt Miruna ce e mai bine.
Mirela, mami de Alexia
ionuta_m spune:
Daria Andreea este o domnisoara frumoasa foc...ea a venit pe lume duminica (08.04) la ora 16.10 , are 52cm si 3340, nascuta prin cezariana. Am ajuns acasa din spital ieri...azi noapta a fost o noapte crunta pentru ca mami nu stie ce are si ce nu are voie sa manace ...si a mancat ieri snitel...si se pare ca nu a picat bine la fetita...si am facut o noapte alba...azi vine si pediatra sa ne vada...si de maine sper sa ma prind si eu de program ...si sa intru sa va povestesc mai mult despre noi...