Bv lakioana,danaang,dia_tm,Sovi! Hai Marci!
Raspunsuri - Pagina 19
amy25 spune:
A sosit Colieful... abia astept sa vad ce rezultat am.
Nu stiu daca 320 ml se adunau daca nu-i mai dadeam sa suga pana seara sau nu, dar se strange...
S-a trezit iepurasul...
Multumesc Bunului Dumnezeu!
Mamica fericita de iepuras Victor Gabriel
dia_tm spune:
Primele zile acasa (si cu asta inchei... probabil se va trezi si d-soara, flamanzila).
Ce nu mi-a placut in maternitate- ideea de alaptat non-stop (indusa si de stresul ca daca nu ia in greutate nu plecam acasa). Aveam impresia ca uneori nu plange de foame ... nu refuza sanul, dar n-avea nici un spor. Si am intrat intr-un fel de cerc vicios, in care eu eram varza de somn, ea era ... prea obosita sa manance ca lumea, dar nu destul de satula sa doarma ca lumea ... un program de genul mancat - molfit de cateva ori si adormit la san, apoi dupa nici jumatate de ora trezit si plans... si reluat de la capat.
Acasa... ziua am lasat-o cum a vrut ea, i-am impus doar o pauza cat sa mamanc si eu de cina, sa ma hidratez corespunzator si sa beau un ceai de stimulat lactatia; in schimb seara...dupa 3-4 reprize de alaptat aproape non-stop, am zis ca ajunge si e musai sa facem pauza; a pland d-soara suparata, aprimit o suzeta in loc de san...si dupa vreo 20 de minute a adormit (pe la ora 23:30);
s-a trezit la 1:00 ...si de data asta cred ca ii era cu adevarat foame - a amncat ca lumea, n-a adormit imediat la san.
s-a trezit la 2:30 ... a papat bine...eu eram fericita ca nu e decat ora 3:00 si eu deja am dormit aproape 3 ore, mai mult decat intr-o noapste intreaga in maternitate
si s-a trezit iar pe la 5:45 ...a papat bine...iar eu am fost super fercita ca pana am terminat cu papaica s-a trezit si Adri si am putut sa stau si cu ea pana s-a pregatit de mers la gradinita ...nici nu speram sa am ocazia asta in prima zi acasa;
apoi am dormit super bine, si mami si bebe, pana aproape la ora 10:00.
...wow ...alta viata.
Noaptea trecuta la fel...deja dorm suficient incat sa imi permit sa si visez (si uite, repriza asta de somn o las sa doarma ea si eu stau pe net )
Laptic am...cam la fel ca si cu Adri, totul pare ok... ramane de vazut cum o sa ia in greutate. Probleme mari nu, dar trebuie sa ne acomodam una cu alta - Lavinia are perioade in care mananca foarte des (mai des decat din ora in ora), si perioade in care face pauza chiar si peste 3 ore. ...cand papa des dupa o vreme am impresia ca ea ar mai papa si nu mai am laptic; cand face pauze peste 2 ore se intaresc sanii si dor, de mai ca-mi vine sa o trezesc sa o invit la masa...
Dar fiind primele zile e impecabil (sau cel putin peste asteptari).
O singura mica dezamagire...m-am cantarit. Verdict: -4kg ...habar n-am cum... doar bebe + placenta + lichid amniotic + hemoragie trebuia sa fie mai mult.
Si de mancat am mancat meniul din spital - cu care cred ca nu e sansa sa te ingrasi nicicum fiind foarte sanatos si de-a dreptul dietetic (doar duminica, de Paste, am primit 1 ou rosu, o felie de tort si un pic de ciocolata - aprox 20g).
...asta e, asa e organismul meu se pare (asa am patit si cu Adri) ... momentan nu-mi fac griji din cauza asta.
Dar mi-ar placa mult sa incap in hainutele dinainte de sarcina (macar in cele care le purtam prin luna a 5-a, care nu erau de gravide, doar cu 1-2 numere mai mari), ca acum n-am chef de shopping si de schimbat garderoba.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)
SuperMami_1 spune:
Dia, foarte frumos ne-ai povestit de nastere si acomodarea voastra...sa stii ca iti admir toate posturile...sunt echilibrate si foarte multa emotie strecurata printre randuri Nu te ingrijora cu greutatea, probabil ca vei mai da jos in 6 luni de alaptare exclusiva.
Adri cum a primit-o pe Lavinia? cum se comporta in preajma ei?
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
kovacsc spune:
Dia si eu ajunsesem acasa cu doar vreo 4 kg in minus, insa in urmatoarele zile am mai slabit vreo 5 kg. Adevarul este ca de cand am ajuns acasa s-au terminat cu poftele dinainte de nastere. Gata cu prostiile, mananc multe salate, fructe, prajitura am mancat putin si asta pt ca adusese soacra mea ca altfel nu aveam nici o pofta. Eu am renuntat la lapte si oua pt ca am citit ca dau colici insuportabili la bebe, ca o fi ca nu o fi asa mie mi-a intrat asta in cap si nu am curaj sa mananc. IMi fac lapte de migdale, de susan...pana acum nu are colici, sa vedem mai incolo. Fetita este foarte cuminte, se mai screme si se agita inainte sa faca cacut sau pana ragaie in rest nu plange decat cand se trezeste si cand o luam de sub apa
carstea spune:
Dana ,inteleg acum ca traim dupa acelasi fus orar.Eu m-as baga sa-l petesc pe Gaza pt fi-mea daca tot au acelasi orar.Poate dormim si noi noaptea .
Cat s-au ingrasat intr-o luna bebeii vostri ?Voi considerati greutate de la nastere ca moment 0 sau cu ce ati venit acasa dupa scadere?
Amy sa inteleg ca tu ii dai toate mesele lui Victoras la bibe?Asa faceam eu cu Rares si in afara de faptul ca ma mulgeam pt fiecare masa ceea ce ce imi manca mult timp am fost multumita ca lua bine in greutate.
Noaptea nostra a inceput pe la 11 jumate .Dupa san m-am gandit sa-i dau un pic de bibe sa vad daca m-ai vrea.Nu a fost foarte receptiva dar a mai luat vreo 30 ml.
A continuat cu maraieli pana la 1 cand am pus-o la san.Cred ca adoarme epuizata pe la 2 cand lasa sanul din gura .Cred ca am atipit intre timp ca am gasit-o adormita si intoarsa cu spatele la mine.A mai papat un pic la 5.
Incepe sa ma prinda oboseala.Cand e somnul mai dulce vine Rares la noi in pat sa-mi dea trezirea.
Daniel lucreaza de noapte.Sta el cu ea pana la 11 sa apuc 2 ore cand il culc pe Rares.
Voi aveti pofta de mancare?Eu sar mesele ca nu-mi place mai nimic.Dar nu am mai ajuns la cumparaturi sa-mi fac pofta uitandu-ma pe raft.
Vb de kg la mine s-au dus destul vreo 17-18.Acum a intepenit cantarul la 85 desi nu mananc prea bine.
As vrea sa mananc sanatos sa am lapte bun si sa dau si jos dar nu am timp de gateala.
Si-a facut printesa somnul de dimineata .SE FOIESTE.
Pupici pt noii bebei si cei ce sunt pe drum .
amy25 spune:
Carstea, ma mulg dimineata si seara, iar in afara de biberon ii dau ziua si sa suga. Nu mereu dar de 3 ori minim ii dau
amy25 spune:
Nu i-am dat o zi caci ma dureau sfarcurile de iritate ce erau.dar am muls ca plesneau
aredwynn spune:
Cristina, Natalia mananca 100-120 ml din bibe. Eu vad ca reusesc sa scot dimineata cel putin 100 ml din dreptul (mereu e mai plin). cel mai mult am reusit 160 dimineata si 100 dupa-masa. Eu am citit ca nu e problema sa unesti 2 batch-uri de lapte, cu conditia sa fie reci amandoua, adica daca ai deja la frigider, pui si ce mai mulgi in alta sticluta, apoi, cand sunt raci amandoua, le poti uni. Am facut si eu treaba asta, pentru ca pana nu de mult reuseam sa mulg tot cate 30-60 si nu i-ar fi ajuns la o masa.
Ioana, eu mai trisez la faza cu eructatul, daca ragaie imediat. E drept ca acum regurgiteaza mult mai rar si foarte putin, ca atunci cand am avut probleme, stateam si noi... Pana acum asa faceam: mulgeam ziua si dadeam noaptea, pentru ca ea noaptea dormea neintoarsa, trebuia s-o trezim si practic manca asa, in somn, oarecum. Deci n-ar fi supt bine. Acum, insa, vad ca a inceput sa se trezeasca singura, asa ca o pun la san si suge bine, si ii da sotul bibe dimineata la 6.30-7, cand se trezeste, ca sa mai dorm eu putin . Si daca reusesc sa mai mulg, ii mai dau si in timpul zilei biberon, pentru ca are momente in care tot nu suge bine, adoarme. Si pana nu incepe sa ia super bine in greutate, tot asa voi proceda, sa aiba mese mancate bine. Cred ca sunt si eu cam obsedata, dar tot citesc de alti bebei ca iau mai mult in greutate si sunt frustrata...
Marci, tinem pumnii! Sa mearga totul bine!
Dana,
Dia, felicitari! Bine ca a fost totul ok si rapid! Sa fie sanatoase Lavinia si Adri si sa va bucure toata viata!
Dara, vorba ta, si eu ma bucuram la 50. Oricum, tu ai record de 100, eu nu aveam la "varsta" ta. Mie a inceput sa-mi mearga mai bine acum, de duminica incoace. Doamne ajuta sa continui asa!!
Anca, mamica Nataliei