Calendarul gradinarului vesel (25)
Raspunsuri - Pagina 6
georgipuia spune:
Pana acum m-am foit pe site... m-am pierdut practic... bagat in cos de peste 130 ron, dar nu finalizez comanda deocamdata ca mi-o iau de la sot...
Nu stiam ca pot planta garofite in ghivece atarnate si arata asa de bine...
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Georgipuia - chiar este yucca, dar varietatea de gradina - nu creste pe tulpina ca cealalta si face niste flori albe, maricele, ca niste clopotei - uite www.gradinamea.ro/Yucca_2443_536_1.html" target="_blank">aici am gasit o poza cu ea inflorita! |
Mai sa fie! De-asta am eu la tara si habar nu aveam ce e! Ia uite ce plante exotice printre zambilele mele!
inbox spune:
Buna fetelor, am o problema, nu este de gradinarit, dar poate va pricepeti :)...am un liliac pe balcon...liliac animal nu floare, este pui, nu stiu cum a intrat pe balcon insa nu reusim sa-l scoatem afara- cred ca e pui si nu stie sa zboare ca doar se plimba si doarme. Nu vrem nici sa-i facem rau ( mai avem un soricel pe constiinta de cand eram in renovari si ne-a ajuns). Cum sa fac sa-l scot?
Azi am discutat cu o prietena despre gradinarit si iata ce mi-a spus:
- fasolea pentru teci se poate planta langa floarea soarelui ( pui cate doua seminte din fiecare soi si apoi, daca ies amandoua se rupe cate una), astfel ea se catara pe floarea soarelui si nu-i mai pui arac si floarea soarelui este buna si pentru polenizare ca vin multe albine la ea,
- fasolea boabe se planteaza langa porumb.
Lumea mea
georgipuia spune:
Nu gresesti Tala... Multumesc din sufletelul meu, colorat!
Am pozat si eu gradina in 2 randuri saptamana trecuta, dar nu am reusit sa le descarc si sa ma laud si eu cu pozele... Vad ca si voi sunteti mai mult ingradina si mai putin pe forum de cand a venit primavara...
leeloo2004 spune:
La multi ani tuturor celor care-si serbeaza onomastica astazi, de Sf.Gheorghe!
Noi am avut un weekend activ - am tuns gazonul pentru prima oara anul asta - arata super frumos, verde crud - as fi stat non-stop doar sa-l admir! Sper sa se pastreze iarba bine anul asta - si-a revenit super din iarna. Am facut si poze, le pun diseara.
Am amenajat si locul de joaca - bine, mi-ar trebui cineva sa niveleze pamintul de sub, acum este cumva in "valuri" - am carat singura ditamai gazonul artificial - oricum, piticii au fost foarte fericiti...
Si am ajuns la concluzia ca totusi primavara este anotimpul meu preferat - verdele crud, tanar al pomilor, ierbii, plantelor e o incantare, florile de primavara sunt o simfonie de culori si mirosuri - si simplul fapt ca natura renaste dupa iarna pe mine una ma umple de optimism!
Alte vesti din gradina - am vazut primele flori la capsuni, caldarusele au si ele boboci, lacramioarele vor inflori si ele anul asta, bujorii sunt si ei plini de boboci, liliacul e in plina floare, zmeura de linga gard s-a intins - anul asta o sa am minim 6 rugi (in loc de 3 cati am plantat anul trecut), trompeta a inmugurit si ea, clematitele sunt pline de boboci si abia astept sa le vad inflorite...
Gata, ca v-am ametit...
Tala spune:
ce sucite mai sunt si gradinile astea...eu am deja toate lacramioarele inflorite insa bujorii abia se inalta (e adevarat insa ca abia anul asta i-am 'montat')
si noi am tuns gazonul sambata si la fel e mai frumos ca niciodata. nici nu i-am mai dat ingrasamant (ma cam sperie azotul). Avem deja si fructe mici la capsuni. Rocariile mai au o saptamana pana se vor transforma in cascade roz. Si-a revenit si lonicera (desi a avut de suferit serios dupa fgerurile din iarna asta si trebuie sa tai uscaciunile).
In gradina din fata terasei am muuulte nuante de albastru (am ramas la obsesia mea cu albastru).
Bulboasele s-au cam dus (le-am taiat tijele ca sa nu oboseasca bulbul aiurea), dar e timpul irisilor acum, al nu ma uita, margaretelor si am luat multe panselute (de la targ cu 0.5lei bucata)
gogosel spune:
Tala, ce albastre, ce albastre? Si eu am placerea asta! Deocamdata am plantat sambata vinca minor.
Si cum se numesc plantele ce vor face cascade pe stancarie? Eu nu vreau pe stancarie ci sa fie un covoras pufos de floricele
Carmi spune:
Pe mine sa nu contati, ca nu am cu ce sa ma laud
Lalelele mele parca-s lipite, sta floarea sa se desfaca de aproape 3 saptamani si nimic...la vecini s-au trecut toate bulboasele, la mine sunt tantose, dar nu se deschid. La fel si unele narcise.
Floricele la capsuni am si eu cateva, friteleria a inflorit cam anemic, anul trecut era superba, de fapt sunt doua, una dintre ele e lunga ca batzul si atat, nu face floare.
M-am hotarat, nu mai pun nimic din seminte, ma chinui atata si le bibilesc si mor pe rand. Petuniile nu cred ca aleg 10 si erau cu sutele, am mai luat niste minuni cu 4 euroi plicul, n-a iesit nimic, cu 4 euro imi iau 10 petunii sau alte flori e primavara. Sunt tare suparata.Ser sa am noroc cu gura leului si portulak, ale arata cat de cat a plantute.
La multi ani, Georgi, si cui isi mai serbeaza onomastica !
Va pup, mai vin cand se deschid lalelele