Calendarul gradinarului vesel (25)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Multumesc Leeloo...

Am taiat si eu tijele abia aseara. Mi-a inflorit si laleaua China Town, dar nu e asa rozulina ca in foto.. e superba si asa... in schimb ziceau vecinele mele ca toti bulbii cumparati din magazin au inflorit doar primul an si apoi au disparut cu totul Mi-au recomandat sa le scot bulbii in august ca sa nu putrezeasca in pamant sau sa-i manence viermii de care parca am citit si pe la voi.

Oare o fi tarziu sa mai sper la semne bune de la piersic?

Cum ati petrecut 1 Mai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Georgipuia - nu stiu ce sa-ti spund e piersic ca si eu sunt incepatoare la pomii fructiferi - bine, si la restul, dar macar cu florile tot am mai acumulat ceva experienta... Si piersicul meu stagneaza cumva si are frunzele cele mai putin dezvoltate dintre toti pomii mei - campion este caisul care chiar s-a dezvoltat foarte frumos anul asta! Anul trecut piersicul a facut bashicare - acum ce-o mai avea?? Habar nu aveam ca este asa un copac sensibil...
Vecinul meu are si el un piersic plantat in acelasi an cu al meu (doar ca el l-a plantat in primavara, eu in toamna) - al lui s-a dezvoltat superb si acum e plin de frunze nu semi-chel ca al meu...ma gindesc ca el o fi pus ingrasamant...

Eu bulbii de lalele nu am cum sa-i scot - am sute de bulbi prin curte si nu am cum...asa ca am hotarit ca in fiecare am sa mai achizitionez si sa mai inlocuiesc pe unde am vazut in primvara ca nu au mai iesit.

Ieri am petrecut in parc cu copiii dimineata, am mancat la o terasa si apoi ne-am petrecut dupa-amiaza in curte, la soare. A fost asa de frumos, neasteptat de cald si frumos pentru inceputul de mai!
In schimb nu am reusit sa iau pachetul de la sieberz, sper sa rezolv astazi si sa le plantez diseara...asta ca sa nu se aleaga praful de plantele comandate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am gradinarit si noi we asta la maxim. Am pus rasadurile de rosii si ardei, am plantat fasole verde cu floarea soarelui langa ea, castraveti , dovlecei si doua cuiburi de pepeni rosii. Vedem ce o iesi. Ni s-a prins toata vita de vie, am pus pe langa ea menta, am mai pus doi lilieci si o lamaita si se pare ce le prieste.

Ciresul nostru a inviat, i-a dat un lastar la baza tulpinii, insa la toamna il vom scoate si il plantam in alta parte,punem in locul lui unul mai mare ca sa-i putem face coroana cum vrem ( asa vrea al meu sot).
Giorgiapuia, nu stiu ce sa zic de piersic, mai lasati-l pana la toamna, ca oricum, pana atunci nu poti planta nimic in loc.

O sa pun si poze, insa nuprea am avut timp sa facem prea multe, poate fac in we care vine.

Pup!

Lumea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gabriela, am vazut in poze mazarea ta, la fel de inalta e si a mea, doar ca rara. Am mai pu sin w-e alte bobite printre cea rasarita.
Am gradinarit la greu zilele astea si inca mai am cate ceva de facut, sunt bucuroasa totusi ca am reusit sa plantez in gradina toate rasadurile.
Imi lipsesc macii, azi e o zi speciala pt mine; anii trecuti macii erau peste tot, probabil s-au rarit si din cauza constructiilor...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

bine v-am regasit

mini vacanta a trecut repede-repede ... am reusit sa curat straturile de buruieni, din fericire n-au fost foarte multe. patrunjelul n-a rasarit, cred ca va trebui semanat din nou. in rest toate sunt "in grafic": ceapa, usturoi, morcovi, mazarea, salata, ridichi, spanac. am semanat fasole si cataratoare si "oloaga", cateva randuri de porumb, sfecla rosie si cartofi. inca n-am plantat rasadurile dar terenul e pregatit
tata a curatat capsunii, i-au cam napadit papadiiile

nu stiu cat de pretentiosi sunt piersicii, avem si noi in gradina, acum ar avea 5 ani dar inca n-au rodit niciodata. un cais ni s-a uscat, astai stiu ca in 3-4 ani fac apoplexie si mor. in locul lui am planta piersic "de vie", o varianta mai salbatica, cu fructe mici dar foarte gustoase.
tata a plantat anul trecut un pomisor "kaki" si chiar daca in iarna l-am "impachetat" a inghetat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Cu gazonul, depinde f mult de ce insamna sa calci pe el. Daca dupa 6 sapt, va apucati de un fotbal se distruge. Daca doar mergeti pe el, ok :). Pentru o utilizare intensa se recomanda 6 luni, dar apoi nu mai ai treaba cu el ani de zile. Ramane des si frumos.
Cum am spus, eu stau la bloc, dar avem in parculet, si deci un gradinar. de la el stiu de cele 6 luni, si am si vazut rezultatele :).

Mira, mie mi-a rasarit f frumos,a crescut, arata ca un marar dar nu are nici un gust. Ufff Vezi ca mararul rsare greu, ii trebuie cam 2 sapt..

Am pus un palmier de canare pe balcon :)). Ala stiu ca creste cat China, dar pana creste, o sa ne bucuram de el cativa ani, apoi il scot jos, pe casa scarilor.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Ioana, pai eu am citit pe net ca piersicii sunt pomii fructiferi care intra cel mai repede pe rod, in 2-3 ani deci pare curios ca al vostru in 5 ani nu a rodit...
Si kaki-ul zice ca e rezistent la ger, pana la -20 de grade...deci tot vrajeala ca sa vanda...

Am intrat in sfarsit in posesia pachetului, sper sa mai fie ok plantele, nu de alta, dar el trebuia livrat de luni... oricum, in seara asta le plantez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Ioana, Kaki-ul creste in Sudul Frantei, dar la mine nu. ma indoiesc ca ar creste bine la Bucuresti sau undeva unde se lasa cu ger.

Noi am facut curat in gradina, gen taiat crengi, plantat copacei (mesteceni) si plantute pe o parte ramasa dupa casa fara vegetatie ca nu stiam cum vom organiza.
Aici e tot frig si mari noutati nu sunt decit ca au iestit din pamint bujorii.

Va citesc si va scriu numai cind am ce.
Spor la gradinarit, fetelor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

kaki l-am luat de la sieberz, ei se laudau ca e aclimatizat . na, macar am incercat
piersicii, nu stiu ce o fi cu ei, mai avem rabdare. in ultimii ani, exact in perioada cand au inflorit a fost cam frig, poate asta nu le-a placut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgipuia spune:

Piersicul meu a inviat... L-am tuns cum ati spus si am atarnat de el o coronita de salcie sfintita de Florii... Nu stiu ce anume a ajutat.. ori avea nevoie de o perioada mai lunga de adaptare, ori fiind prea des, cum spuneati voi, ii suprasolicita radacinile, ori deochiat... aseara am sesizat frunzulite mici, dar destule cat sa ma pot bucura si eu (in sfarsit)

In schimb alaltaseara am sesizat ca a iesit crinul hosta intr-un loc, inghsuit in alta floare pusa de mine in primavara... e tare greu sa te orientezi cand le pui daca nu-s florile iesite la suprafata... si hai cu sotul sa mutam una din ele... am zis noi ca hosta e mai indicat ca abia ii dadea varful... cand sa-l scoatem s-a rupt lastarul tocmai de jos de tot, radacina nici nu am mai cautat-o ca era tare adanc bagata fix sub radacina aleilalte... in final am mutat-o pe cealalta si am ramas cu offul ca s-a rupt lastarul la hosta...

Teii au infrunzit toti 3, dar unul are lastaras tocmai jos la baza si ma gandesc ca-i consuma toata seva si deaia nu mai plesnesc mugurii de sus... Oare sa-i tai lastarasul?

Mi-a rasarit si salata... ce fac acum? O las asa sau o raresc?
Rosiile cred ca mi s-au prins in proportie de 80%...
Lalelele si narcisele intarziate continua sa infloreasca Vad la vecini ca au curatat inclusiv frunzele de lalea si narcisa... aveau scos gunoiul la strada... eu am taiat doar tijele florale..

Gladiolele sunt mari deja... irisul infloreste zilele astea... garofitele mici au muulti boboci care dau sa se deschida...

Leelooo cum e cu plantele tale?

Mergi la inceput