Vaccinul BCG repetat - tot fara efect
La Monica dupa un timp nu s-a mai vazut nici o urma a vaccinului BCG si i-am refacut vaccinul in octombrie 2011. Acum din nou nu mai are nici o urma si ar trebui sa refacem IDR si sa repetam vaccinul.
A mai avut cineva problema asta? Daca nici acum nu va avea nici un efect ce facem?
Raspunsuri
ruxandra_sb spune:
exista urma si la DTP???
parca stiam ca numai la anti-TBC.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
LAlexandra spune:
Noi nu am facut deloc BCG pt ca nu am nascut in Romania, apoi am fost sa il fac si doctorita a facut testul IDR si a reiesit ca are anticorpi la TBC, si eventual sa mai repetam testul peste 6 luni.
O alta prietena i-a facut fetitei, dar nu se vedea semnul si la fel a fost la medic si a reiesit ca are anticorpii, deci nu a repetat.
Doctorita spunea ca nu prea se reface vaccinul pt ca daca are anticorpii poate da o reactie foarte urata.
I-a facut doctorul IDR?
SoriLea spune:
Si noi am facut de 2x BCG si ne-am testat IDR si nimik.
Ni s-a spus ca nu se mai poate face si a 3-a oara. V-a capata anticorpi in timp sau nu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Happiness_4_us spune:
Eu am ajuns la concluzia ca vaccinarile le facem degeba si sunt apa de ploaie si va spun si de ce.
La prima sarcina mi s- a spus ca daca mai vreau un copil, trebuie sa imi fac dozare cu anticorpi de rubeola ptr ca nu am.
Bunnn. A doua sarcina a fost programata asa ca din timp am fost sa fa dozarea cu pricina si nici mai mult nici mai putinmi- au facut vaccinul ROR ptr ca nu aveau doar ptr rubeola. Mentionez ca asta s- a intamplat in Islada.
Am ramas insarcinata si cand mi- am facut analizele, stupoare, aceeasi poveste imi spune moasa:nu aveti anticorpi ptr rubeola asa ca trebuie sa aeti grija.
Am ramas masca amandoua pt ca ea insasi ma vaccinase.
Asa si cu BCG- ul. Eu nu l- am facut copiilor , ptr ca nu e in schema lor, chiar daca pe Maria am nascut- o in Ro, am refuzat la nastere.
sirimie spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri! Deci nu se mai face si a treia oara vaccinul. Oricum nu se mai produce :(
Vom face IDR luni.
Din pacate incidenta TBC e mare in Romania si era mai bine sa aiba anticorpi in urma vaccinarii :(