LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***417***
Raspunsuri - Pagina 26

chatonel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bianca2503 Neata, Cand va aud ce pregatiri faceti, mai bine tac ca ma fac de ras. Stiti doar ca la mine sarbatorile nu sunt prilej de mancat mai mult. Deja mi-e sila cand vad carnea, ca am vazut intr-un supermarket cum se certa lumea sa prinda si aia din spate. |
hahahaha, tipic romanesc, astora le e dor de cozile lui ceasca

Citat: |
Asa ca mi-am luat vreo 3 salate, ceapa verde, ridichi, masline. Branza aveam de la tara. Niste oua colorate ca sa ne distram maine. si un cozonac. In rest ma descurc cu ce avem in frigider:)...o sa mai fac o pizza- chestii d-astea traditionale:)). Sper doar sa fie vremea buna ca sa iesim mult afara:) |
da marar sa pui in salata nu luasi? mie imi pare f ok meniul tau :)

Pisik06 spune:
Neatza!
Copiii dorm inca, eu am bagat deja drobul in cuptor si am pregatit oule de fiert. Sunt happy ca ne-am innoit cu draperii. Una e in sufragerie (in prima camera) si este luata din ianuarie, doar ca a stat la soacra-mea la "lungit" - stiti povestea cu perdelele scurte
, iar una e in dormitor si am luat-o de vreo 2 saptamani, dar nu am ajuns sa o ridicam din lipsa de finante
. Acum arata mai complet casa, incet incet se fac toate
Mami de minune mica

AlexAndra_81 spune:
Neata!
La noi e o vremeeee, ploua si-i intunecat....Planul initial era sa mergem cu totii la Inviere, acum sa vedem cum evolueaza vremea, just in case i-am pregatit cizmele de cauciuc si pelerina de ploaie
In rest, curatenia e terminata, mancarea partial degustata, n-am mai facut pasca ca mi-a trimis mama una dementiala cu smantana, asa ca ce rost mai avea
Program cu pitica azi, ar trebui sa mergem sa plantam un copacel, dar astept sa se opreasca ploaia, dupa o las cu taica-su si eu ma duc sa ma fac bella si diseara la mama.
va pupacim si spor la treburi cine mai are si la distractie cine nu
Amalia

chatonel spune:
Neata si io:)
noi nu facem nik special in week-end, de mincare un pui la gratar si o salata ca a biancai.
Da va uram spor la treaba si la halit :))
Distractie placuta!

Floric spune:
Pisigri eu as da vina pe Clorocalcin, caci am luat sticle intregi cand aveam hemoragii in tineretile mele. daca nu o fi de la asta...succes.
Bianca ma bucur pentru tine.
Felicitari pentru bucatarelile mamicilor. Sa primiti multe aplauze.
Noi va uram de pe acum Sarbatori frumoase, linistite. Lumina Invierii sa va luminize gandurile si mintea. Petrecere frumoasa tuturor.
Si pe final va las poze de la Pregatirile de Pasti.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel

Floric spune:
Poze Rares
http://s598.photobucket.com/albums/tt70/Floric_album/Paste%202012/
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel

chatonel spune:
wow, floric, cozonacii tai sint perfecti :) am simtit mirosul de cozo cind i-am vazut
si cred ca am sa o pun si io pe fie-mea sa coloreze oo, ca si-asa nu avem activitati azi, fiind vacanta nu are nici engleza, afara e soare cu dinti, asa ca... let's go!
novus, n-am vazut pozele voastre d la munte, le mai pui o data, pls?
ina, io cind am mers la inviere (exceptie facind, in copilarie) am fost numai pt distractie, ca nu era de colea sa ne lase parintii sa haladuim pe strazi noaptea, asa ca era misto :) deci nu stiu de ce te stresezi cu "se face sau nu se face"... daca tu ai kef, atunci se face

pisigri spune:
Si testul asta zice ca nu.
De dimineata am iesit cu ciinele afara, cind m-am intors am lasat deschis geamul de la bucatarie. Pe la 8 jumate ne-am trezit cu un fuuuum in casa...
V-am zis eu ca locuim linga Siraj - un fel de mini-Europa, cred ca-cam la scara iasiul - un mini-Bucuresti :))))))). Ei bine, cica arde de azi-noapte. Asa ca am iesit cu trupa sa vada fiica-mea pompierii. Am ajuns inapoi in casa cu mega urlete, pt ca ploua si e frig si eram cam subtire imbracate. Acum trebuie sa ma imbrac sa ma duc iar...:)))))) mare distractie pe fie-mea.
Motanu tre sa presteze pasca/cheesecake-ul/ce-o fi.
Pt Ilinca aveam in plan pictatul citorva oua, dar vad ca nu are nici un gind, pompierii si fumul "bat" de departe orice distractie....
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

Anaan spune:
Salutare!
Ploua :(
Floric, chiar ca esti maestra in cozonaci! Mi-a placut mult cozonacul mic pentru Rares, foarte fain.
Eu am facut prajitura de care v-am zis, un chec aperitiv, o tarta cu mere. H. se ocupa de o friptura de miel. Am primit drob de la niste prieteni. De altfel cu ei avem un obicei, la fiecare sarbatoare: impartim ce-am facut fiecare si astfel meniul tuturor devine mult mai variat, fara sa mai muncim atat. Astfel, noi le dam prajitura, tarta si chec aperitiv, iar noi am primit drob si doua feluri de prajitura. (suntem trei familii prinse in "jocul" asta). Noi mai facem o salata si cam asta e meniul.

Ilinca_M. spune:
Ce idee buna, Anaan! Merita de bagat la cap, ca si eu am 2 familii cu care as putea face asta (si asa gospodina la limita cum sunt, tot am vreo 3 feluri sarbatoresti care-mi ies si mie bine).
Am admirat cozonacii lui Floric si pictura lui Rares, am admirat si cozonacii lui Pisigri pe FB, astept poze cu noua posheta a Pisikai!
Eu, de bine de rau, am reusit sa aduc toata casa in buna ordine, si asta inca de joi, am profitat cat a fost Sophiphi la gradinita. Ieri si azi doar am mai pigulit, refacut pe ici pe colo Ieri am facut impreuna o colega 2 tavi de muffins pe care le-am si mistuit pe loc (i-am lasat si lui huzband si Phiphi desigur, dar Phiphi nici n-a vrut sa se uite la ele
) Azi am mai facut o tava care parca mai bune mi-au iesit ca ieri (am pus mai multa dulceata)
Cu mancarea nu ma spetesc, cum am zis. Soacra-mea se harniceste sa-i faca odorului clasicele snitele si chiftele, bravo ei. A, si-a facut aci la mine un cremes de-ala instant, bagi prafu'-n lapte, mixezi, ungi foile din comertz, bagi la frigider si gata:))) Asa incantata a zis:"acum ai si tu prajitura!" incat m-am straduit din rasputeri sa bag o mutra entuziasmata. Ce sens are s-o jignesc spunandu-i adevaru', ca detest asa ceva, chimicale instant...
Cand ma gandesc cum maica-mea facea totul de la A la Z, toate "home-made", aluat, foi, creme, umpluturi. M-am gandit la cum a scris pisigri ca a facut cozonaci sa aiba si Ilinca amintiri cu miros de cozonac, sarbatoare...La mine amintirile se impart in 2. Inainte de Revo timpul parca era dilatat, nu stiu cum de era timp pentru toate, ma depaseste misterul; stiu ca de Craciun si Paste era un festin si-o veselie, faceam cu maica-mea cozonaci ("daraleam" nuca, framantam si io aluat, asteptam sa stea la dospit "pana face clabuci", ii ungeam pe deasupra cu nu stiu ce maglavais...), facea maica-mea 5-6 feluri de mancare "de sarbatoare", pe langa cozonaci facea si vreo 2 prajituri...De Paste neaparat facea "miel umplut"- asta-i drobul in zona noastra, la noi drobu' asta, adica umplutura, se baga in mielul intreg (fara cap si labe, desigur) si asa se baga la cuptor, deci iese un drob in friptura:)). Din cap si ce ramanea de la miel facea ciorba cu macris. Salatele (de boeuf, de vinete) le orna de ti-era mila sa te atingi de ele, facea flori si tot felul din ardei rodu, albus fiert, cozi de ceapa verde etc. Casa era decorata cu tot felu' "de sezon", vopseam o multime de oua...
In fine, nu vreau s-o lungesc, era bine si am amintiri cu toptanul. Dar la cativa ani de la Revo a inceput cosmarul pentru mine de sarbatori, vedeam cum in preajma sarbatorilor mari maica-mea (care deja nu mai era tocmai tanara spre 50 de ani) intra in priza dar si in panica, se panica:"vai, Pastele pe noi si casa buda!", totul era stres, ma si enerva mi-era si mila cum se speteste si da zor si se streseaza...si pentru ce?! Nu tot noi eram la masa, nu ne-am fi multumit si cu mai putin?! Atunci am luat hotararea eu sa nu fac asa, sa nu pun singura stres pe mine, ca numai bine nu i-a facut nici ei
Asa ca eu o sa fac ceva de mijloc, in niciun caz n-o sa spun ca e o zi fix ca oricare alta si sa nu bag sarbatorile astea mari in seama, dar nici n-o sa ma spetesc si sa ma coc langa cuptor si aragaz ca maica-mea. Less is more, ca sa zic asa. Sophia n-o sa aiba amintirile mele, cu miros de cozonaci si alte mirosuri imbietoare de prin cuptor si aragaz (sau mai stii, poate ma reciclez si eu in cativa ani!!) dar frumos tot o sa fie, zic eu, cu ambii parinti langa ea, ne imbracam frumos, stam toti la masa, ne plimbam sau ne distram pur si simplu...
Ce m-am mai lungit, faceam doi cozonaci de-atunci!
A, chestia cea mai "tare" e ca mie nici nu-mi plac cozonacii si nici in copilarie nu-mi placeau in mod deosebit, procesul tehnologic era mai intreresant si mirosul:)) Dar de mancat abia mancam cateva feliute si neaparat cu vin roshu de casa langa, practic il inmuiam in vin (da, si la 12-13 ani, recunosc)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.