Bebelusa mea varsa de la fierul haussmann tot

Bebelusa mea varsa de la fierul haussmann tot | Autor: lady_si_mama

Link direct la acest mesaj

Ajutor...!
Bebelusa mea varsa tot ce papa de cand am inceput sa ii dau fier, la recomandarea medicului de la circa, de la varsta de 6 luni. ce sa ma fac? E obligatoriu sa ia fier?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Mergi la medic si spune-i. Ti-l va inlocui cu alta marca. Daca i-a dat fier, inseamna ca are carenta.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Spune-mi, te rog, ti s-a explicat cum sa incepi sa i-l dai? Adica, fierul trebuie sa incepi sa i-l dai treptat, o cantitate micuta prima zi, apoi cresti treptat pana la cantitatea recomandata. In plus, nu stiu daca ti s-a spus, fierul trebuie adiministrat impreuna cu vitamina C si cat mai departat de calciu, adica vreo 2-3 ore inainte si dupa fier, nu se consuma lactate sau alte surse de calciu.
Nu stiu daca e obligatoriu sa ia fier. I s-au facut analize, are carenta de fier? Daca da, cat de mare e carenta? Daca nu esti sigura ca are nevoie de fier, mai consulta un dr...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

vad ca esti din ploiesti. cum se numeste medicul la care ai fost ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_si_mama spune:

Fierul mi l-a dat doctorul de familie, fara sa îi fac nici o analiz#259;, în momentul în care am oprit alaptarea, asa "preventiv". #350;i mi-a spus sa ii dau 5 pic#259;turi pe zi (bebi#355;a are 6 luni #351;i 6,48 kg).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Scuza-ma, eu zic ca ar trebui sa intrebi inca un dr (pediatru), sau cel putin asa as face eu. Ceva dreptate are si dr de familie, deoarece carenta de fier apare frecvent la bebelusi si copii micuti, dar eu cred ca ar fi trebuit sa-ti dea niste sfaturi privind alimentatia (ca sa nu se ajunga la anemie), sau daca i s-a parut ca e cam palida fetita, niste analize (sideremia)...
Parerea mea...

Mergi la inceput

Mersi Natalia, cred ca ai dreptate, o sa mai consult un alt medic - pediatru acum si apoi o sa incerc sa ii dau cereale si alimente care sa contina fier(spanac, peste, carne de vita, patrunjel etc.)

Mergi la inceput

Corina, sti un pediatru bun in Ploiesti si eventual unde il pot gasi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

scuze,dar sa dai fier fara a avea niste analize care sa iti indice asta,e cam exagerat.
ai trecut ,sa inteleg, pe LP?
nu cred ca a fost o decizie buna,dar nu asta se comenteaza acum.exista formule de LP cu suplimente de fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui lady_si_mama

Corina, sti un pediatru bun in Ploiesti si eventual unde il pot gasi?

da, stiu; tocmai de aceea te-am intrebat la ce pediatru ai mers cu fetita, sa nu-ti recomand aceeasi persoana.
asadar, te rog spune-mi cum se numeste medicul respectiv si-ti voi spune daca am auzit de bine sau de rau de el/ea, si iti voi face 2 recomandari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annya74 spune:

Si eu am dat fier copilului meu cand era mic, dar in urma unor analize.
Exista fier Hausman picaturi si siropel.
Eu i-am dat picaturi incepand cu 1 picatura/ zi ...2,3,4,5pic/zi si apoi se dau cate 5pic/zi. Iar la sfarsitul tratamentului se descreste. Nu se intrerupe brusc. Cam asa era schema.Cred ca scrie si in prospect.
Atentie! Fierul daca este in plus devine f toxic, de aceea trebuie analize. Din cate stiu, in cazul fierului nu exista administrare preventiva fara analize(asta mi-a spus o biochimista). Si daca tot o sa-i administrezi fier, picaturi(nu e valabil si pentru sirop). atentie ca s-ar putea sa i se inegreasca dintii, daca are. Se duce cu bicarbonat de sodiu. Sper sa-ti fie de folos ce ti-am scris.

Mergi la inceput