Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (43)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

super vesti despre Elly!

Pai bine mai Onutza, nu ziceai ca nu faci cozonac? Cine te ajuta la framantat?

33+ cu Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Albinuto framant doar 1 kil de faina ptr 2 cozonaci si am o reteta care nu necesita framatat pana ce transpiri:) Is obisnuita cu framnatatul ca in sracina asta am facut multe turte la ceaun:))) pofte de nebuna!!!!!!

Oana cu Bebe Tudor 35 +AMR UN PICCCCC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

ONUTZA cozonac caldvreau si eu!Sarcina asta doar la cozonac am poftitsi de fiecare data dupa ce mananc imi e rau
Multumim ptr.vestile de la ELLY si felicitari ptr. noua sapt.
BLANCA am vazut aseara patutul,mie imi place mult dar nu conving sotulAvem deja camera mobilata cu pat de o persoana ,noptiera sifonier,inca o comoda inalta ar trebuie sa schimbam doar patul dar te intelegi cu nebunulSi sunt noiin pat nu a dormit nimeni niciodata
MI_BEBELINA asa citisem si eu ca in trim.3 scurgerile sunt mai abundente ,oricum sunt asa doar dimineata ziua mai putin.
IOANA bafta la eco aziSa ne spui si noua ce ti-a spus despre scurgeri!
Ma duc sa bag niste carnita la cuptor si apoi pregatesc geanta ptr.spital.
Nu as vrea sa ma ia vreo durere si sa nu fie gataData trecuta imi aduc aminte ca aveam niste nerviiiiiiiiiiiice a fost la gura measotul era de vina!Si asa nervi sigur nu as mai gasi nimic sa pun in faimoasa geanta ,care ma laud ca o pregatesc de vreo 3 sapt.

Ella34+ cu Matteo si mamica de Alex(14.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabi spune:

Neata burtici.
De cateva nopti dormim si noi mai bine datorita ceaiului de tei. Dar mi-e asa frica sa nu ii faca rau. De cand sunt insarcinata mi-e frica tare sa iau pastile. Inainte luam pt orice, dar acum sunt f fricoasa sa nu ii fac ceva.
Foarte ciudat am simtit de doua zile o durere asa pe linia slipului in partea dreapta, chiar la articulatia piciorului. Nu am mai avut pana acum. Cred ca tot de la ea mi se trage. Sper sa nu fie vreo boala ca o iau pe aratura.
Ieri am fost din nou la cumparaturi pt bebita si pt mine si mi se parea ca toata lumea se uita la burtica mea admirativ si in plus a fost asa dragut ca toate vanzatoarele ma intrebau cand nasc asa zambitoare si amabile si imi faceau urari de bine ca am zis ca nu se poate. Singurul lucru pe care nu l-am gasit a fost sutienul de alaptat ca nu imi vine marimea. Toate erau prea mici(nu ca eram eu prea mare). Si asa sunt indecisa cu alaptatul, dar am zis sa fie acolo, just in case. Si cu dresurile am probleme ca pe bebita mea o deranjaza si cele de gravi si le port tot asa jos sub slip si ma simt ca naiba.
Va multumesc pt raspunsuri referitoare la candida. Aseara mi-am facut curaj si am pus primul ovul. A fost asa greu de introdus si am avut o senzatie de discomfort dupa de zici ca sunt iar virgina. Nu am nici eu alte simptome decat o scurgere mai abundenta si usor modificata. Problema e ca, Candida o am de cativa ani si tot reapare sistematic.
Andra tare sotul tau cu asocierile de nume, de fapt ca si al Andreei. Eu eram aproape hotarata spre Bianca si m-a apucat asa sa il intreb si pe sotul meu ce nume ii place pt fetita si mi-a zis ca nu ii place Bianca. Oricum noi am stabilit ca eu iau decizia cu privire la nume, dar m-am inmuiat asa cand vad cata grija are de noi si cat se implica si am zis sa il intreb si pe el. Acum nu stiu ce sa mai fac. Lui i-ar placea Sofia. Eu sunt asa intre ca nu imi place niciunul f tare, dar inclin mai mult spre Bianca.
mi_bebelina si eu intentionez sa ii pun cercelusi inca din maternitate. Am inteles ca in ultima zi se fac gaurile. O prietena mi-a zis ca ea nu i-a facut atunci ca sunt riscuri mai mari de infectie, dar eu o sa ii fac. Am primit cercelusi de la nasa ei chiar dupa ce a aflat ca e fetita si imi plac tare mult. Sunt tortite cu pietricele si un cu sistem de prindere sa nu o deranjeje la urechiuse.
Va pup si va urez spor la treaba celor harnicute. Si eu o sa sterg praful astazi si mai asez asa prin casa ornamente de Paste, dar incet, cu grija si cu pauze lungi si dese.

Alina cu bebelusa 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Ionelu ma simt mult mai bine, am scris mai sus ca am avut aseara o repriza urata, dar a trecut, astazi sunt bine.
Tu sa stai cumintica acolo, daca stateam mai aproape veneam sa-ti tin putin de urat

-----------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani) si viitoare mami de baietel 32s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andra_C

Ionelu ma simt mult mai bine, am scris mai sus ca am avut aseara o repriza urata, dar a trecut, astazi sunt bine.
Tu sa stai cumintica acolo, daca stateam mai aproape veneam sa-ti tin putin de urat

Am vazut... am scris amandoua in acelasi timp Ma bucur ca esti mai bine, stai in continuare linistita in pat, ca si eu fac la fel. Ne tinem de urat pe forum, FB, tel... vedem noi
Eu stau in pat, cu picioarele in sus. Pitica vad ca iar s-a potolit, e cumintica... sper sa ma prind daca s-a intors sau nu. Ar fi mai ok sa se intoarca, pt ca nu ar mai exista pericolul sa ii scape vreun piciorus pe col, daca se deschide si mai mult. Doamne Ajuta sa fie bine in continuare

Ioana 35+ cu Bianca Maria

AMR... cat o vrea Dumnezeu

Mergi la inceput

Si eu i-am facut gaurile in maternitate. Stiati ca in Germania nu ai voie sa ii faci asa ceva copilului? Se considera maltratare. De Germania siu eu, ma gandesc ca mai sunt si alte tari care nu permit.

Alina, eu stiu ca nu este indicat sa alaptezi, pentru ca exista riscul sa trasmiti virusul copilului,tie ce ti-au zis mai exact?

Mie ca nume de fetita imi place tare mult Antonia, daca mai aveam o fetita asa ii puneam numele.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabi spune:

Citat:

Si eu i-am facut gaurile in maternitate. Stiati ca in Germania nu ai voie sa ii faci asa ceva copilului? Se considera maltratare. De Germania siu eu, ma gandesc ca mai sunt si alte tari care nu permit.

Alina, eu stiu ca nu este indicat sa alaptezi, pentru ca exista riscul sa trasmiti virusul copilului,tie ce ti-au zis mai exact?

Mie ca nume de fetita imi place tare mult Antonia, daca mai aveam o fetita asa ii puneam numele.

Andra, parerile infectionistilor sunt impartite. Am consultat unii care mi-au contraindicat, altii care mi-au indicat alaptarea. A fost o doctora care mi-a recomandat chiar nasterea normala. Pe de alta parte, neonatologii recomanda alaptarea prin justificarea ca nu prin lapte s-ar transmite virusul, ci prin sange. Imi este teama de ragade, de aceea nu stiu ce sa fac. Unul mi-a recomandat doza dubla de vaccin cu imunoglobulina si tot asa... De-aia nici nu mai vroiam sa consult alti medici pt ca mai rau ma zapacesc.

Alina cu bebelusa 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Andra, multumesc pentru corectarea legata de cresterea in greutate. Chiar nu stiam. Noi incheiem 37 de saptamani duminica si maine mergem la eco. Inteleg din ce spui tu ca greutatea estimata maine o sa fie foarte foarte aproape de cea de la nastere. Acum chiar sunt curioasa .

Anitta, ieri m-am luat cu cearta pentru ca nu bagi in seama contractiile si am uitat sa-ti spun ca eu cred ca nu ar fi rau sa faci ecografia de trim III. Chiar si in tarile unde numarul de ecografii e recomandat sa fie minim, fac una in trimestrul III. O fi un motiv, cred eu.

Cuchi, bebe Mirciulica e cuminte - misuna mai incetisor acum (cred ca nu mai are loc, lovituri nu mai primesc de mult doar vad cate o bolfa cum apare si cum dispare - o fi vreo bucuta ori cot ori genunchi) si sughite tare mult. Si de 2-3 ori pe zi. Stiu ca e normal sa sughita, dar parca totusi imi pare cam mult. Maine mergem la control si ne asiguram ca totul e in ordine - abia astept.

Alina_Gabi, eu stiu ca ceaiul de tei e ok. La inceputul sarcinii imi doream mult sa beau ceai dar toate pareau sa fie nerecomandate. Mult a durat pana l-am gasit pe asta.

Ella, deja va apucati de oua? Le am si eu in plan, dar putine de tot - nu prea suntem noi prieteni cu ouale fierte si cand eram acasa treceau 2-3 Paste fara sa mancam un ou. Fac vreo 7 si dupa vreo 2-3 zile in care nu ne-am atins macar de ele probabil le transform in oua umplute ori vreo salata . Problema e ca nu am vopsea, dar ieri am cumparat niste ceapa rosie-visinie la care am de gand sa ii folosesc cojile si am sa adaug si o sfecla rosie, sa fiu sigura . Drob de pui mai am in plan si ceva friptura facuta la foc mic mic in cuptor cateva ore. La desert si ciorba inca nu-s decisa, tocmai am terminat doua Dobos-uri si un crant cu blat de pricomigdala. E destul de greu sa gasesc ceva care sa fie deasupra lor.

Ieri in schimb am facut primele sarmale din viata mea. Nu ca m-as fi "temut" de ele, insa nu prea le agream nici eu nici sotul meu. Cate mancam la mama si la soacra inca erau prea multe. Dar nu stiu ce m-a apucat asa o pofta de ele. Si au iesit... minunat! Tare mandra-s de ele. Ale lui soacra-mea is cele mai bune sarmale din lume si eu am impresia ca au iesit mai bune ca ale ei .

Am pus si eu azi hainutele la spalat, dupa-masa le calc si fac bagajul. Nu cred ca ar fi bine sa mai aman, tinand cont ca imediat intram in saptamana 37.

Parca nu-mi vine sa cred cat de putin mai e...

Elly , hai ca a trecut pana la urma. Acum intri in saptamana 37 si poti sa respiri usurata.

Diana 36+ cu Mirciulica

AMR 3+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina_gabi

Citat:

Andra, parerile infectionistilor sunt impartite. Am consultat unii care mi-au contraindicat, altii care mi-au indicat alaptarea. A fost o doctora care mi-a recomandat chiar nasterea normala. Pe de alta parte, neonatologii recomanda alaptarea prin justificarea ca nu prin lapte s-ar transmite virusul, ci prin sange. Imi este teama de ragade, de aceea nu stiu ce sa fac. Unul mi-a recomandat doza dubla de vaccin cu imunoglobulina si tot asa... De-aia nici nu mai vroiam sa consult alti medici pt ca mai rau ma zapacesc.

Alina cu bebelusa 35+

Ar fi minunat sa poti alapta . Ma gandesc sa gasesti o solutie de mijloc ca sa nu risti, cum ar fi sa-i dai laptele tau, dar din biberon. Pompa de alaptat nu te raneste, nu faci sange. Oi zice bine ce zic?

Mergi la inceput