ma pot baza pe rotarix ?
Buna! fetita mea cea mare tocmai a fost externata astazi , dupa 6 zile de spitalizare pentru infectia cu rotavirus; problema e ca o am pe cea mica, vaccinata fiind cu rotarix, si nu stiu la ce sa ma astept; mai poate face boala? au trecut sase zile de la aparitia primelor simptome la cea mare, au venit in contact direct din prima zi;
cunoasteti cazuri de copii vaccinati care au intrat in contact cu alti bolnavi si nu au facut boala?
multumesc!
Raspunsuri
usorlili spune:
Baiatul meu, vaccinat impotriva Rotavirus, a fost norocos si la fiecare "balaur" aparut in anturajul nostru, el a scapat (fara sau cu o forma usoara).
Baiatul meu are 5 ani si 1/2 si are prieteni care au stat, intr-adevar in spital din cauza Rotavirusului, dar el nu a facut niciodata vreo forma care macar sa ma sperie.
Bafta.
adialex spune:
Multumesc de raspuns!m-ai linistit!
Fetita cea mare a avut o forma ,,usoara'', dupa spusele medicilor, adica fara diaree, doar voma, febra si inapetenta totala;
cea mica pare ok deocamdata, eram curioasa daca mai poate apare ceva dupa 6 zile.
cristinuk@ spune:
Are o protectie cam de 80%
daca e de alta natura decat virala nu prea mai are cum actiona
Noi n am avut pana acum in aproape patru ani nici un incident nici o diaree macar desi in jurul nostru au fost cazuri
adialex spune:
E de natura virala sigur, in spital i-au facut hemoleucograma+analiza din scaun; sper sa fie bine si bb in continuare, e groaznic ce poate face virusul asta; am inteles ca e contagioasa inca zece zile de la disparitia simptomelor, iar incubatia este cam de 3 zile.
cristinuk@ spune:
Importanta e hidratarea
cazurile grave intradevar sunt si din vina parintilor cunosc vro doua persoane care au dus copilul inert la spital dupa 5 zile copilul vomita si apa
Ba au dat o pe dinti ba pe deochi naiba stie ce a fost in capul lor
Trebuie intervenit rapid analizat si luat masuri (hidratat)voma si diareea sunt incercarile naturale ale corpului de a scapa de virus si in general de ce e nociv dar se produce si un dezechilibru in corp cu cat e copilul mai mic cu atat mai grav
adialex spune:
noi ne-am internat din prima zi; in a treia au externat-o, cu toate ca nu era refacuta(spital privat, nu am cerut externarea,au considerat-o spre bine); dupa 4 ore eram inapoi la spital, cu copil letargic(fusese hidratata permanent in spital, dar in patru ore era deshidratata la loc); in final au reusit sa recolteze ceva din scaun, pentru ca patru zile nu a avut scaun deloc; a iesit ,,balaurul''; am ajuns azi cu ea acasa, se simte perfect, parca este alt copil;
ma uitam acum pe analizele ei, a iesit usoara limfopenie, o fi normal?
histamina spune:
limfopenia poate aparea in infectii virale.
ce ma nedumireste pe mine este cum a putut sta 4 zile intr-un spital privat ,sa externeze copilul si abia dupa aceea sa se prinda ca e rotavirus?
adialex spune:
Ei au banuit ceva viral, in urma analizelor, dar daca ea nu a avut scaun, nu aveau cum sa isi dea seama ce fel de virus este;
multumesc, histamina, m-am linistit si cu limfopenia; banuiam eu ca de la asta i se trage, dar vroiam sa fiu sigura pana ajungem la control.