CE E DE FACUT?
Raspunsuri - Pagina 20
a_alinta spune:
sindromul ala e o denumire la ceea ce NU avem curajul de a recunoaste ca gresim.
altfel putem croseta pe subiectul asta multi, multi ani de zile.
mami_stefi spune:
Xio, da, cred si eu ca femeia asta vrea cu orice pret sa isi salveze casnicia. Si crede-ma ca si eu incurajez atat femeile cat si barbatii sa lupte pt viata lor de familie,dar mai cred ca trebuie sa stii si cand sa incepi 'lupta',trebuie sa fi cu ochii in patru si sa simti cand lucrurile o iau razna.
Problema doamnei C. nu e de azi de ieri. Asta e doar consecinta delasarii,cred eu. Ea numai acum constientizeaza ca e pe cale sa ramana pe drumuri,copii nu o sprijina,sotul o umileste... Ii e teama ca deh,are o varsta,cine o mai ia? Cum sa se apuce sa mai faca ea avere la varsta asta? Si singura...
Ok,lupti pt casnicie dar sa ajungi pana acolo incat sa nu te mai respecti pe tine,sa nu mai ai demnitate doar pt a-ti pastra sotul,asta depaseste sfera mea de intelegere.
Ok,sa zicem ca sotul se potoleste se intoarce acasa si e totul ok. Oare doamna C. Va mai putea avea incredere in sot? Oare ii va mai putea accepta mangaieriile/Saruturile stiind ca aceleasi maini/buze au atins alt corp?
Sa fii om e lucru mare!
mami_stefi spune:
Deci pana la urma tot vor ajunge sa se desparta,zic eu.
Si atunci de ce sa isi mai prelungeasca agonia? Pana cand sa mai astepte? Daca sotul ei o tine asa cativa ani de zile?
E frumos sa iubesti cu toata fiinta ta,dar cred ca oricarui om normal i se taie si ultima picatura de afectiune cand vede ca omul de langa el calca in picioare toata dragostea,tot respectul si toata increderea lui. Oare doamna C. ce asteapta? Nu e destul de clar ca omul asta nu mai are nici un fel de respect pt ea,pt copii,pentru viata lor impreuna?
Sa fii om e lucru mare!
mami_stefi spune:
Si omul asta i-ar fi spus sa-i spuna care e partea lui de casa,nu? Ceea ce banuiesc ca inseamna ca si in cazul unui evetual divort omul ar fi dispus sa renunte la jumatate din casa. Deci,nu ramane pe drumuri. Dar nuuu,nu e bine nici asa. Ea vrea mai mult,ea vrea tot. Va primi tot din parti,vorba aia!
Pur si simplu cum poti sta cu cineva care te bate,te injoseste,nu te respecta,nu te iubeste?! Ori ai probleme grave la mansarda ori urmaresti ceva! Si doamna C. din cate se pare si daca ar urmari ceva nu are nici o potentiala situatie favorabila,dupa cum spune si avocatul.
Sorry ca m-am lungit! :)
Sa fii om e lucru mare!
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta sindromul ala e o denumire la ceea ce NU avem curajul de a recunoaste ca gresim. altfel putem croseta pe subiectul asta multi, multi ani de zile. alina |
Gresit!
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mami_stefi Xio, da, cred si eu ca femeia asta vrea cu orice pret sa isi salveze casnicia. Si crede-ma ca si eu incurajez atat femeile cat si barbatii sa lupte pt viata lor de familie,dar mai cred ca trebuie sa stii si cand sa incepi 'lupta',trebuie sa fi cu ochii in patru si sa simti cand lucrurile o iau razna. Problema doamnei C. nu e de azi de ieri. Asta e doar consecinta delasarii,cred eu. Ea numai acum constientizeaza ca e pe cale sa ramana pe drumuri,copii nu o sprijina,sotul o umileste... Ii e teama ca deh,are o varsta,cine o mai ia? Cum sa se apuce sa mai faca ea avere la varsta asta? Si singura... Ok,lupti pt casnicie dar sa ajungi pana acolo incat sa nu te mai respecti pe tine,sa nu mai ai demnitate doar pt a-ti pastra sotul,asta depaseste sfera mea de intelegere. Ok,sa zicem ca sotul se potoleste se intoarce acasa si e totul ok. Oare doamna C. Va mai putea avea incredere in sot? Oare ii va mai putea accepta mangaieriile/Saruturile stiind ca aceleasi maini/buze au atins alt corp? Sa fii om e lucru mare! |
Ce inseamna pt. tine sa nu mai ai demnitate?
Ca pt. mine inseamna momentul in care ai aflat ca partenerul a facut sex cu alta si stai.
Doar ca nu e totul alb negru si exista si alti factori.
daca ai 25 de ani si prietenul te-a inselat te desparti. Daca ai 35 de ani si sotul te-a inselat, te desparti. Asta ca sa ramai cu demnitatea. dar mai trebuie sa discuti si alte aspecte.
Omul i-a spus sa ii spuna care e partea lui de casa pt. a-si aduce amanta in casa. Adica sa locuiasca el cu amanta si sotia.
Acum eu ca si Pisigri nu prea inteleg de ce femeia asta nu e o victima, dar celelalte care primesc o palma sunt.
Poate pt. ca ea nu e aici sa va contrazica, altfel nu-mi explic de ce la alte femei care au scris aici ca sunt batute de sot s-a jelit tot forumul incercand sa le convinga sa paraseasca sotul abuziv, chiar si o palma e abuz, asa s-a scris, cu siteuri pt. femei abuzate, cu adaposturi si alte cele, iar aici e femeia de vina ca sotul o mai bate din cand in cand.
Astept cu nerabdare cand va fi de vina un copil ca a fost violat.
andacos spune:
Xio...exagerezi!
Si eu una chiar asta sustzin,sa-si vada de viatza ei!Tu spui ca ea ...lupta pentru casnicia ei.
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mami_stefi spune:
Xio,vad ca nu ne intelegem nici cum. Nu consider ca forma asta de umilinta nu este un abuz. Dar e un abuz consimtit.
Femeia asta e constienta ca isi prelungeste agonia stand asa si e constienta ca sotul o face sa decada si totusi.... Si totusi nu ia nici o masura pentru a opri aceasta ploaie de abuzuri asupra ei.
Iti pierzi demintatea cand permiti altuia sa te calce in picioare si nu iei nici o masura,ba mai mult stai si saltea cand dispare amanta din peisaj. Iti pierzi demnitatea cand ajungi sa nu te mai respecti pe tine insuti. Daca tu nu te respecti nimeni nu o va face.
Si apoi,ce daca se despart? Ce daca ramane pe drumuri? Nu ar fi nici prima nici ultima. Sunt oameni care au cazut muuuult mai jos si totusi au razbit cu ajutorul demintatii,al curajului si al muncii. Altii nu...
Sa fii om e lucru mare!
XIO spune:
Mamistefi, si celelalte femei batute care stau cu partenerii sunt constiente ca vor fi batute in continuare.
femeia nu are 30 de ani sa i se falfaie si sa mearga mai departe zambind asa cum ar face 90% din cele de aici. femeia astepta sa ajunga la pensie si sa ramana cu cel cu care si-a petrecut viata.
mami_stefi spune:
Xio,e minunat sa iti doresti asta. Dar ea pune mai presus de toate sentimentele astea inaltatoare,setea de avere,teama de singuratate si necunoscut.
Ori sa vrei cu orice pret sa ai o casnicie 'pana la adanci batraneti',sa treci peste orice,orice(bataie,umilinta,batjocura,infidelitate) doar pt a ramane cu barbatul care pana mai ieri iti jura credinta si a nu fi singura si saraca,mie mi se pare o mareeee,dar o mare prostie si,cum am mai spus,o lipsa de respect fata de propria persoana.
Sa fii om e lucru mare!