Nasterea la Arcadia - Iasi (38)
Raspunsuri - Pagina 9
LenaC spune:
Imi recomanda cineva un oftalmolog
Trebuie sa merg cu Maia, are un ochisor mai inchis...
iulia_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC BUna dimineata Noi am fost azi la vaccin La 6 luni si o sapt avem 68 cm si 7550, am luat doar 650g in 2 luni, noi care luam 1200g pe luna. Medicul nu ne-a sugerat LP Cred ca de luni incepem diversificarea, sau de marti... O sa merg pe sugestia ei, pentru ca ma gandesc sa nu fie vreo prob de vitamine chestii faptul ca nu a luat bine in greutate. Nu cred ca e putin, dar totusi sa sara dintr-o extrema in alta nu e bine. A plans scumpa la vaccin, dar in brate s-a linistit. Ne-a recomandat sa incepem asa: rad de patrunjel+pastarnac+morcov fierte 2h nu la abur (k cica au venit multi copii cu diaree pentru ca nu s-au fiert bine legumele), pot s apun si ardei si telina dar sa nu le pasez incep cu putin si cresc progresiv. cate o chestie pe saptamana desi astea trei a zis sa le dau toate o data la ora 13, fara lapte inainte evident. Eu o sa o alaptez inainte si o sa ii dau dupa 15-30 min de la alaptare. apoi sa bag carnita cate o lingurita, apoi galbenus si iaurtul cu cereale mai incolo... deci o sa renuntt deocamdata la autodiversificare.... imi doream asa mult... poate fac in paralel... si mar para (doar fructe romanesti de la 10) cred ca le bagam dupa o saptamana de la legume... pupici Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
la fetita sa treaca locul de vaccin !
Interesanta "reteta " ti-a prescris medicul ,parca se baga cate o leguma o data nu 3 deodata ,dar ma rog ,tu ai sa faci cum consideri ca e mai bine pt fetita ta .
Eu ii fac lui ANDREI legume la abur ,le tin intre 40 de min-1 ora ,depinde cum imi permite timpul ,nu am avut probleme sa faca bebe diaree ba din contra s-a cam constipat de vreo 2 ori dar a reusit sa iasa singur pana la urma nu a fost nevoie de supozitor.
Din pacate nu cunosc vreun oftalmolog bun .
CLAUDIA deci pana la urma ati plecat putin de acasa de PASTI ,sa va fie de bine plimbarica !
Stiam si eu ca nu se combina lactate cu fructe
si ca ,carnita se fierbe vreo 2 ore si ca ar fi de dorit sa fie totul proaspat dar ..cam greu cu timpul asta ..uf ...
ce mai face DAVID ? cum se mai simte ,au mai plecat mucutii ?
copiloi spune:
citat din mesajul lui LenaC Imi recomanda cineva un oftalmolog Trebuie sa merg cu Maia, are un ochisor mai inchis... Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
Corneliu Grigoras de la Arcadia
claumarcoci spune:
citat din mesajul lui LenaC Imi recomanda cineva un oftalmolog Trebuie sa merg cu Maia, are un ochisor mai inchis... Lena - fericita a Maiei Bebe Maia - 8 oct 2011 |
Doctor bun la care am fost si noi la Sanoptic, Bogdan Galan, se primeste si cu trimit de la med de fam si dai jumate din consultatie.
claumarcoci spune:
Iulia multumim
Curios dar i-au trecut mucii repede, am dat doar cu sterimar Cupru, vad ca-si face efectul.
Asta cu carnea alta belea pai sa stii ca a fiert vreo 3 ore si asta in oala cu presiune.M-am hotarat sa fierb ptr 2 portii si una o tin in frigider sau o congelez pana a doua zi.
Am citit ca branza de vaci e valabila max 3 zile in frigider,deci e ok.
Aku alta belea in ce o pastrez, vas de sticla, dar capacul e tot din plastic,dar nu e free BPA , ma complic prea tare,nu-i asa?
Azi am dat out, fara prea mare succes... max 60gr a papat.
Am luat un borcanel cu piure de caise, ma gandeam ca o sa-i placa, de unde....si-a facutb o greata
LenaC spune:
Cat e consultatia la arcadia?
Claudia,
Mie pediatra mi-a spus ca virg carnea poate fi pastrata 2 zile, legumele nu. Dar daca le congelezi presupun k e ok.
oiyoy spune:
claudia nici bebelinei mele nu-i prea place galbenusul.mnanca putin si pe urma isi face greata.l-am incercat simplu si e inecacios si in diferite combinatii cu piure de legume,cu lamaie cateva pic, cu piure de spanac...de curand i-am dat pt prima data albus de ou fiert si-i place.
Lena ma mir ca ti-a recomandat medicul supa din mai multe legume o data.se stie prea bine regula unui singur aliment introdus o data pt a testa toleranta lui bebe
LenaC spune:
Da, stiu si eu Oiyoy, am intrebat-o de 2 ori.
CREd ca o sa incep cu unul :)
Better safe than sorry
KATY_28 spune:
salutare!
Pupam bulanasele Maei ca sa-i treaca mai repede.
Cata bataie de cap cu diversificarea si cand stiu ca peste o luna ne apucam si noi.Ne mai bucuram inca o luna de laptic ca dupa...cine stie cum o sa fie.
Mamicile care dau pere la bebei sa aveti grija mare cum le spalati ca stiu alta mamica a carei copil a facut de la pere o enterocolita de zile mari si nu era prima data cand a dat para.
Ce vreme urata, asteptam soarele si vremea frumoasa sa iesim la plimbare.
mamicile si bebeii
camelia33 spune:
Claumarcoci, te steresezi prea tare cu papa.Asa am fost si eu dar mi-a trecut.
In ceea ce priveste carnea,eu i-am dat fetei de la inceput piept de curcan de la Penes, cu toate ca am o gramada de surse la tzara, iar acum ii dau si carne de vitel de la Kaufland.
Branza de vaci eu ii fac din lapte de la tara fiert bine si o tin si 1 sapt la frigiider in divrese recipiente inclusiv cutie de la margarina. Si am amestecat branza cu toate fructele si nu a patit fata nimic.
Acum fiecare face cum vrea.Eu nu ma mai stresez cu toate prostiile gen sterilizari in continuu, vase de nu stiu care... etc iar Sofia , multumesc lui Dumnezeu, creste si e sanatoasa.
o zi buna va doresc la toate!