Bobocei de sept-oct 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Sper sa reusesc sa recuperez tot

Anda, nu stiu ce sa iti spun .Eu am ditamai circumferinta si am comandat 52 marime si mi s-a potrivit la fix. Dar nu eram cumva intre marimi...

Ramona, si eu zic ca e important sa stii exact cifra, nu doar interpretarea. Iti doresc sa fie totul bine! Stii cumva daca s-a luat in calcul si translucenta sau doar valorile din sange?

Tzuki, ma bucur ca e totul bine si sa o tineti tot asa! 3 flacai?wow! Si eu tot mamica de baietel ma vad indiferent cati o sa am .
Eu cred ca sunt in dilema..tie la a doua sarcina ti-a iesit riscul ala pentru Down sau pentru Trisomia 18?

Sa aveti o zi minunata.Vad ca s-a animat si odiseea noastra

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
17+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Oana, mie la a doua sarcina mi-a iesit risc cica crescut la trisomia18 (sindrom edwards). nu mai am hartia de la triplu test, ca au facut copie atunci cand m-am dus sa fac amniocenteza si cred ca au uitat sa mi-o mai dea inapoi :(. de-aia nu mai stiu valorile cu exactitate.

edit: pe hartia de la amnio vad ca scrie risc crescut trisomia21, dar stiu sigur ca nu era sindrom down, ci edwards, ca am cautat eu informatii atunci de am innebunit. probabil aveau hartii tip si nu s-au obosit samodifice.

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

fetelor va rog spuneti-mi si mie ce tensiune aveti voi acum in sarcina...eu am cateodata 10.5 cu 6.7 alteori 11.4 cu 6.2...cam pe la cifrele astea sta nu a fost niciodata mai mai mare sau fff mica iar diastolica nu a scazut mai jos de 5 niciodata...iar inainte de a ramane insarcinata era chiar mai micuta ceva de genul 9.3 cu 5

lalu85 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Lalu eu inainte aveam 9 cu 5, 10 cu 6 cam asa, deci scazuta, acum am 11 cu 6, mai buna. Insa la prima sarcina imi scadea mult si-mi dadea si stari de rau, am avut si 8 cu 5 unde eram varza. Eu stiu ca sarcina in general scade tensiunea si nu e rau, mai periculos e sa creasca.

Esti mai bine, mai ametesti?

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Lalu, cam asa o am si eu, micuta: 9/10 cu 5/6. inainte sa raman insarcinata prima oara aveam in jur de 12 cu 6, cica tensiune de aviator :). dar de atunci asa am ramas, cu tensiune mica, n-a urcat dupa ce am nascut. asta e, am o motivatie sa beau cafeaua dimineata .

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Acum sunt mai bine am observat ca, daca beau multe lichide si mananc mai multicel sunt ok. Faza este ca inainte mancam fff putin pt o graviduta in 21s, mancam fructe si legume dar nu mancam mancare consistenta si cred ca ce este cel mai imp. nu pot manca carne...efectiv imi este scarba de carne dar o sa ma fortez sa mananc mancare mai multa si sa includ si putina carne
Stiu ca pt tensiune conteaza mult lichidele...o sa beau apa si o sa stau pe toaleta

lalu85 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Buna fetele
Am ridicat si a doua foaie cu graficul de la SD iar riscul este unul mare 1:50
Doctoritza mi-a recomandat amniocenteza la dr.Mihalceanu de la Maternitatea "Cuza Voda" din Iasi, costa in jur de 7 mil.

Uitandu-ma pe foaie am vrut sa ma uit peste translucenta nucala, o stiam de 3 mm si nu am vazuto nicaieri... am vazut un NT 2.21 (oare asta o fi?) ... stau si ma gandesc, oare mi-au gresit datele ???? In mod normal trebuia trecuta CRL (care este 51.5, eu o stiam de 60 ) si Transl.nucala sigur de 3 iar aici NT 2,21...
Din pacate nu mai am foaia completata de dr., am lasato la laborator si nici o alta dovada... dupa ce se trezeste copilul ma duc sa o cer sa dezvalui misterul. Sper sa o mai aibe aia acolo...
Waw, daca e adevarat ce am constatat eu, fac un scandal monstru...

Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Ramona, la translucenta nucala o fi dimensiune (adica scrie undeva unitatea de masura?)?Sau valoarea aia medie?
Si nu vreau sa te sperii...dar daca translucenta era de 3 atunci riscul cred ca iesea mai mare...

EDIT: http://www.sbpsoftware.com/trisomy-risk-calculator.html - poti sa bagi aici valorile tale de la analize si vezi cat iese...

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Ramona, la translucenta nucala o fi dimensiune (adica scrie undeva unitatea de masura?)?Sau valoarea aia medie?
Si nu vreau sa te sperii...dar daca translucenta era de 3 atunci riscul cred ca iesea mai mare...

EDIT: http://www.sbpsoftware.com/trisomy-risk-calculator.html - poti sa bagi aici valorile tale de la analize si vezi cat iese...

17+

<hr noshade size="1" />

Am bagat datele si imi iese usor diferit de ce am eu... tot cu rosu` riscul de SD. Da, ai dreptate, am bagat 3 mm la TN si s-a dus linia la un risc mai mare...

Varsta : 37
hcg 77.1947
NT 2.21
PAPP-A 951.917
CRL 51.5

Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virginia_86 spune:

Buna fetelor!

Sa treceti si la mine un carucior roz, e aproape sigur ca va fi fetita! Eu am refuzat sa fac amniocenteza, doctora mea insista sa o fac pt ca cordonul ombilical al lui bebe are doar 2 vase in loc de 3. Asa ca am renuntat la doctora.
De fapt povestea este lunga, la ecografii totul arata foarte bine, la dublu test riscul de trisomii mi-a iesit foarte scazut, riscul de varsta la fel...am 25 de ani. Deci nu intelegeam de ce ma trimitea la o prietena de-a ei de la polizu sa imi fac amniocenteza. In fine, am schimbat doctora, am ajuns la o doamna doctor de la medlife grivita care mi-a spus ca a vazut multi copii nascuti sanatosi si la termen care aveau doar doua vase la cordonul ombilical in loc de trei si ca nu se pune problema sa fac amniocenteza si ca ar trebui sa stau linistita.

18s+1z
Nu va spun ca doua saptamani am plans intr-una cat timp ma indemna fosta doctora la amniocenteza si imi vorbea de copii cu probleme de fiecare data cand vorbeam cu ea.
Acum nu mai conteaza, m-am linistit.
Va pup pe toate!

Mergi la inceput