Gravidute cu tromobofilie -cap 17-

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

valy27, chiar ma gandeam sa schimb cu totul salteaua pe care stau acuma si sa iau una dormeo, dar inca nu mi-am dat seama care s-ar potrivi mai mult.
multumesc insa de idee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

balanta, in aceeasi ordine de idei, din cauza durerilor mele specifice, dr. U imi recomandase perna pentru gravide. Nu am gasit in farmacii ce-i drept, dar am vazut pe net si pare ok. E ca un semicerc lung care se muleaza: il iei in brate, pe langa sau pe sub burtica, il poti incaleca...
Eu nu mi-am luat. La mine se rezolva durerile cu un puishor de perna sub burtica pe partea pe care stau si cu o perna mare si pufoasa incalecata, iar capul pe o ergonomica (asta in noptile in care pot respira normal si nu sunt extrem de infundata, altfel trebuie sa-mi ridic planul).
Daca te ajuta ceva din toate astea... pt. mai mult confort.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000

in 32+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Musette
nu vreau sa comentez sfaurile dr U. Nici eu nu am frecventat-odecat de vreo 2 ori si de atunci am decis ca mai bine NU (si se pare ca bine am facut :D). Ca o concluzie, o admir pt devotament si stiu ca a ajutat si ajuta fff multe gravide (numai din cercul meu de cunoscuti sunt cateva mamici) doar ca la mine .. nu picam pe acelasi tratament ..
Ref la aspenter, si dr meu ginecolog a sustinut ca nu e nevoie de el dar eu totusi l-am luat ceva timp .. (pana prin sapt 32-33 parca)
Cao parere finala .. nasol ca tre sa consultam atatia doctori si totusi sa luam singure deciziile finale. Tin pumnii, mai ai un pic si ma gandesc mereu la voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette, merci.
perna de gravide am, din 2010. am luat-o de la premaman. noaptea dorm cu ea lipita de burta, fiindca un bebelus este f activ noaptea si daca tot inghionteste, macar sa dea de moale .
offf, si eu sunt infundata. vesnic una din nari imi e obstructionata . de la respiratul pe gura vad ca am facut faringita.
sotul meu se minuneaza cum am ghinionul sa dau din una in alta si mai ales cum rezist psihic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Dragelor, mie nasul infundat imi trecea cu o ceapa taiata marunt si pusa pe o farfurie, la capul patului inainte sa ma culc. Stiu ca e stupida solutia (nu mai zic de miros), dar la mine a functionat. Verificati si cauza, la mine era polipoza nazala aparuta in sarcina (pentru ca m-am incapatanat sa nu iau nimic pentru rinita alergica de cand am ramas insarcinata), si imi trece cu Nasonex (stiu ca e corticosteroid, dar decat sa ajung la cortizon iv...).
Musette, bine ai revenit!
Danezza, ce fetita mare ai parca nici nu-mi vine sa cred ca s-a nascut doar acum cateva luni.
Perna de gravide pe mine nu ma ajuta prea mult la dureri, e adevarat insa ca la mine sunt inca suportabile si discontinue (apar doar daca stau mai mult timp intr-o singura pozitie).

Despre dr. U din pacate nu pot spune mare lucru, pentru ca nu am apucat sa-mi formez o parere in cele 5 min in care am vazut-o si mi-a vorbit despre cat de important este sa iau vitamine care sunt aprobate de FDA sau ANM (si care contin E-uri ). Ce m-a impresionat la ea (avand in vedere ca este totusi un medic din sistemul de stat): am observat cateva gravidute care incercau sa-i dea cate un plic sau buchet de flori si le evita cu mare abilitate. Cred ca e o forma de daruire sa fii in spital la ora 6 - 6.30, la ora 16-17 inca sa mai vezi pacienti si totusi sa nu accepti nici un fel de recompensa materiala de la ei (nici macar simbolica).
Cand i-am scris pe mail, am pus in CC si adresa dnei Viorica - asistenta. Nu stiu daca a ajutat, insa mi-a raspuns a doua zi.
Aspenter imi recomandase si mie, dar am decis sa nu-l iau cata vreme BB evolueaza bine, rezistentele sunt ok si analizele la fel.

In alta ordine de idei, am decis sa continui utrogestanul si am suplimentat magneziul, deocamdata sunt ok si sper sa raman asa.

Uneori am senzatia ca mare parte din reusita unei sarcini tine de noroc: ai tras sau nu lozul norocos. Sau de instinctul nostru care ne face sa simtim cand ceva e in neregula cu BB. Daca e dupa doctori... 'cate capete - atatea pareri' se aplica fara exceptie.

25+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Danez poti sa imi spui te rog ce tratament ai facut tu, pana ai ramas insarcinata si in timpul sarcinii, ca am vazut ca aveam aceleasi probleme, momentat, inca mai astept rezultate la analize dar sper sa raman doar cu aceasta mutatie C677T-homozigot.
Fetelor va doresc sarcini usoare si sa va tineti bebeii in brate.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Balanta multumesc frumos de rasp.
Si eu ma gāndeam ca cel mult secretia vaginala ar fi de luat, eu am din pacate si cateva candidoze asimptomatice īn trecut.
Apropo de starea de spirit si de cum rezisti eroic te-am proclamat deja mamica eroina. Pe mine de cateva zile schimbarile de dispozitie m-au terminat psihic, ma credeam puternica insa am constatat ca anxietatea si-a pus pecetea bine de tot. Ma simt f sensibila iar azi am tras o portie zdravana de boceala pt ca am avut parte de o remarca de prost gust din partea unei persoane din anturaj si nu am fost capabila sa dau nicio replica. Cred ca ma voi transforma īntr-o persoana anti sociala, cand vad ce efect au asupra mea niste oameni, pur si simplu imi vine sa nu mai vorbesc nimik cu nimeni. Ma scuzati pt descarcarea nervoasa

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Musette_1982 interesant punctul de vedere al dr. Imre cu privire la B-uri si vitamine in general...dar cu ocazia asta m-am linistit si eu putin pt ca tocmai am scos Femibionul, l-am inlocuit cu Elevit care contine si ceva fier..se pare ca am o usoara carenta...
Eu aveam colul de 3 cm la eco de sapt trecuta si ginecoloaga a fost de parere ca inca nu e motiv de ingrijorare.....

10+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s

Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Danezza . Ma voi ajuta in continuare. Azi am comandat kitul de la CBC. Am uitat sa intreb de recomandare... dar mergem asa... Ii intreb cand le trimit contractele .

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 32+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

balanta-daca va permiteti,luati o saltea dormeo.
noi o avem pe asta+pernuta:http://www.dormeo.ro/saltele/renew_6_cm.html care este o.k-dormim de rupem.ce-i drept salteaua veche,sau cea de dedesubt trebuie sa fie cat mai tare.noi suntem mici de inaltine si cu putine kg.cred ca f buna este cea memory de 6+14-iti da senzatia de plutire ca in apa.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+21 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput