Gravidute cu tromobofilie -cap 17-
Raspunsuri - Pagina 15
valy27 spune:
in leg cu vinul rosu pt contractii- as bea-,dar nu avem voie deloc alcool din pricina anticoagulantului,nu???
-ar trebui sa bem 3-4 litri de apa/zi?????
sa stiu-daca ma apuc serios de bautsau apa.....
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+23 sapt, doamne ajuta in continuare.
Musette_1982 spune:
Fetelor, cu tot respectul pentru voi si ai vostri medici, pe site la Synevo, pentru fiecare tip de analiza exista o pagina cu explicatii. De curiozitate am aruncat un ochi la acesti d-dimeri pe care eu recunosc ca nu i-am facut niciodata si nici nu mi i-a cerut nimeni. Poate mint cei de la Synevo, dar scrie clar ca acestia nu mai sunt relevanti in tratamentele cu anticoagulant. Trageti si voi cu ochiul si intrebati-va medicii daca e sau nu asa.
valy, stiu ca e o gluma cu vinul, dar e f periculos alcoolul, chiar si in cantitati mici, in combinatie cu anticoagulant. Eu nici de sarbatori, nici de aniversari nu am mai gustat deloc.
Apa e foarte buna insa :P. Incearca sucuri naturale daca nu, freshuri.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 34+ cu Marin Constantin
valy27 spune:
as bea orice-daca as stii ca e bine pt bb.asa ca voi mari cantitatea de apa.
beti vreo apa nume???ca acum sunt atatea teorii cu nitrati cu...minerale....ca nu mai stii ce sa cumperi....
acuatique+aqua carpatica sunt bune??????
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+23 sapt, doamne ajuta in continuare.
mada81lina spune:
Musette
Nici eu nu am incredere in Ddimerii aia, i-am facut fiindca doamna Ionita, la care am fost pt scrisoare medicala, se cunoaste intamplator cu medicul meu de familie, adica se cunoaste bine, familiile de generatii bla bla, si ea la consultatia pt scrisoare medicala, mi-a zis sa vin cu hemograma si Ddimeri, si cand a vazut ca nu apar, a sunat medicul de familie, ala l-a sunat pe tata (ca ne avem bine, e nasul meu de botez), si nah, de gura lor l-am facut.
Pe mine oricum ma interesa de fapt hemograma si AntifXa
<hr noshade size="1" />Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
<hr noshade size="1" />Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg
11+
Musette_1982 spune:
Scuze mada, era la general. Nu am vrut sa ating pr nimeni.
De vreo cateva saptamani a aflat si Ionita de antiFXA si a primit si protocoale printate pentru dozare . Nu de la mine.
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
Brigit spune:
Si pasul urmator dupa antifxa care e? Va ajustati singurele doza?
Eu sunt fara hematolog momentan, cunosc opinia atāt a dr uscatescu cat si a dr avram īn cazul meu, pana acum am facut eco saptamanal si nu mi-am dozat antifxa. O sa ma testez dupa ce rezolv cu cerclajul, momentan am īntrerupt aspenterul si o sa am o pauza de clexane la interventie, asa ca intentionez sa ma testez la o sapt sau doua dupa ce revin pe doza.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
mada81lina spune:
Musette
Stai linistita, am povestit ca era haioasa faza cu Ionita, atat.
Ah, imi aduc aminte, ca atunci mi-a spus si mie "Mai este o analiza, mai precisa decat Ddimerii, dar mai scumpa, insa mai trebuie sa ma documentez" Eu banuiam ca la AntiFXa se referea, dar am tacut, n-am mai vrut sa dezvolt subiectul
Inseamna ca atunci cand o sa ii trimita nasul meu(medicul de fam) analizele mele, care contin si AntiFXa, o sa fie f incantata
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg
11+
balanta_tm spune:
valy, si eu as bea niste vin, ca poftesc de la inceputul sarcinii, dar mi-a fost frica.
eu beau apa dorna plata, cate 3-4 litri/zi.
brigit, unele fete si-au ajustat doza de anticoagulant singure daca anti FXa n-a iesit grozav. altele au fost mai norocoase si au avut un hematolog precaut care s-a preocupat de doza lor versus anti FXa.
balanta_tm spune:
fetelor, eu am o dilema: oare de ce in romania se dau f f des acele injectii de dexametazona? chiar si acolo unde nu e risc de nastere prematura.
in tarile mai "dezvoltate", dexa/betametazona nu se da de rutina...
Musette_1982 spune:
balanta, mie mi-a dat profilactic a zis medicul. Cred ca neavand trombofilice pana la mine, a suflat si in iaurt. Adica... de frica, vreau sa spun.