Strugurasi de Sept-Oct 2011 *50*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Neata!
Dbunny, la 37.2 e o greseala sa dai paracetamol.Aia nu e febra,e temperatur normala a corpului. Lasati corpul sa lucreze pana la 38.5 . La febra adevarata ce ii mai dai?

pai stai ca de fapt pediatrul ne-a prescris ibuprofen infantil pt ca nis raciti cu totii + siropel de tuse. Iar temperatura ei normala e 35,5;nu stiu cata incredere sa am in termometrul ala digital frontal, dar na, aseara a aratat cu aprox 2 grade mai mult decat are ea normal, si n-ar fi fost bai, daca n-ar fi stat 2 ore maraita de la 3 noptea la 5 dimineata.

Ce mi se pare MIE greseala e sa nu-ti asculti pediatrul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_toma

fierb la un cartof de juma de ora, zici ca e gaina batrana.

Lalli ne-a placut cura ta, daca da si rezultate e chiar superba.Numai ca e cam greu de tinut.Trebuie sa fie ambii parteneri treji?Daca unul din ei, nu dau nume, ar dormi , ar mai functiona?

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Nu mai pot! Ma omori cu postarile tale!
BTW vezi ca ai PM!!!

Lali - mie imi place chiar mult dieta ta si o tin cu sfintenie

Dbunny - si mie mi-a zis pediatra ca trebuie fiarta serapat de legume carnita! Spor la bucatareala!

Marryann -ma bucur ca esti bine! Mai vrem poze cu frumoasa si cocheta ta fetita!

S-a trezit mandra! Eu cred ca ii pune cineva ceasul sa sune dupa 30 min fix!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette01 spune:

Ne-am intors, e superb afara, primavara adevarata!
Ne pregatim de supa si daca nu vrea sa doarma mai iesim, daca nu dupa somnul de furmusete

Si mie mi-a spus la fel dr pediatru, sa fierb carnita separat de legume pentru ca, dupa spusele ei, apa este acida si toate toxinele din carne se lasa in apa. Apoi eu ma gandesc ca si toata grasimea din carnita se lasa in apa...si parca n-as vrea sa-i dau grasimi de pe acum. Da na...fiecare cu piticii ei

Ma uit ca suntem deja la pagina 17, ce repede trec capitolele cu voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

may si a mai revenit cu mancarea , a inceput sa mai manance cate ceva
lapte nu prea mai vrea...asta e , s o fi saturat si el :)

bunny eu carnea tot la stemar o fac
dar nu impreuna cu legumele ci separat
apa care o lasa , nu o folosesc la blenduit , o arunc
bine...acum nu i mai dau nici o carne , de la curcan cred ca a facut reactie , il mai las pana sapt viitoare cand ii voi da pui
azi ii dau galbenus

_

de T 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab04 spune:

Salutare si de la noi!
Ce s-a animat forumul!
Lali mi-a placut cura ta dar tre sa fac cumva sa o tina numai sotu ca eu deja sunt cu kg mult pe minus, nici eu nu mai am cu ce sa ma imbrac fetelor pt ca nu mai imi vin hainele de dinainte de sarcina, mi-a frica sa ma cantaresc dar cred ca am vreo 3-4 kg mai putin decat inainte sa raman insarcinata. Si in plus inca nu avem unda verde la , a trecut o luna de cand m-am operat dar abia luni merg la dr sa vedem cum e. Daca se lasa cu marti ma prezint sa dau de baut si de mancat.
Lali trebuie sa punem si noi de o intalneala pana vin strugurasii la mare.
Amalia e bine, creste frumos, de ieri e putin cam maraita ca a facut ieri caca de 5 ori si s-a iritat tare la fundulet mi-e asa de mila de ea. Era o fata care zicea ca e puiutul ei iritat tare, cum o fi rezolvat problema ca nu a mai intrat sa ne zica.
tocmai am facut supita scrum, tre sa pun repede sa fac alta. Noi mergem mai greu cu diversificarea pt ca dupa vreo 10 zile in care i-am introdus si suc de morcov si suc de mar si supita de morcov cu pastarnac a trebuit sa luam o pauza de 5 zile ca nu mai vroia sa deschida gurita la nimic, asa ca acum o luam incet incet. Acum papa destul de bine cam 150 gr de supita groasa, azi o sa ii pun si brocoli sa vede daca ii place.
Nici mie nu mi-a venit inca cm, chiar vroiam sa intreb daca sunt singura dar vad ca sunt multe fete fericite.
Fug sa fac alta supita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dbunny

Citat:
citat din mesajul lui Lali_mete

Neata!
Dbunny, la 37.2 e o greseala sa dai paracetamol.Aia nu e febra,e temperatur normala a corpului. Lasati corpul sa lucreze pana la 38.5 . La febra adevarata ce ii mai dai?

pai stai ca de fapt pediatrul ne-a prescris ibuprofen infantil pt ca nis raciti cu totii + siropel de tuse. Iar temperatura ei normala e 35,5;nu stiu cata incredere sa am in termometrul ala digital frontal, dar na, aseara a aratat cu aprox 2 grade mai mult decat are ea normal, si n-ar fi fost bai, daca n-ar fi stat 2 ore maraita de la 3 noptea la 5 dimineata.

Ce mi se pare MIE greseala e sa nu-ti asculti pediatrul

Dbunny cu Daniel (23.11.2006) si Noa (1.oct.2o11)

Te-ai suparat degeba pe mine. Si cel mai bun pediatru daca mi-ar da preventiv paracetamol la vaccin, preventiv ca sunt toti raciti din casa sau pentru ca e copilul marait,ar scadea in ochii mei. Hai sa fim seriosi,nu suntem toti dr-i,nu ne nastem invatati,dar putem sa ne spunem parerea ,nu? Si daca spuneai de la inceput ca e cu doua grade mai mult decat arata termometrul de obicei la ea iar nu comentam. Asa am crezut ca numai atunci i-ai luat temperatura si avea 37.2 . In fine ,nu trebuia sa zic nimic.

M-am interesat de dermatolog bun in Constanta pentru sora mea si am dat de doctori care prescriau medicatie numai dintr-o gama pentru ca au contract cu distribuitorul ,si primesc o cota parte din vanzari,daca pe reteta e parafa acelui dr... Si asta se intampla in multe locuri. Pediatri care prescriu numai din anumite game,pana si vaccinul te trimit sa il iei pe retea de la farmacie pentru ca primeste procent din vanzari. Au patit si altii la fel. Au mers la farmacie si spuneau ca nu e bun cel de pe reteta,dau ei ceva mai scump si mai bun,ajungeau acasa si se uitau pe prospect,fix aceeasi compozitie dar alt producator. Ma apuca groaza!

O sa incerc sa ma abtin,sa nu mai comentez cand se dau paracetamol,ipubrofen si altele asa usor, imi pare rau ca am deschis gura.

Cat despre ce constipa/ce nu am ajuns la concluzia ca fiecare organism este altfel,si celpe unii ii constipa,pe altii taman pe dos. Eu vin cu exemple: sot nu poate panca chestii amestecate,crude cu fierte,ca o da in cufureli. Eu nu am nimic. Daca mananca pere/pepene,nu poate bea apa apoi. Eu nu am nimic ,si tot asa.

Se poate mai si cu unul din membri adormiti,eu dau si nume... Sora-mea se mai trezea uneori cu "jene" prin partea de jos a corpului, si il intreba pe sot" auzi,dar noi azi-nopte ceva? " ,si el ii raspundea " pai nu e cu autoservire? "

Eu gata,m-am hotarat,raresc carnea cat pot in alimentatia mea! Mai pateste careva ca mine,sa miroasa urat dupa ce are la masa carne? Eu a doua zi dupa ce mananc carne,indiferent cu me gatita, nu imi face fata deodorantul. Ma spal zilnic deci nu aia e problema. Nu miros chiar ca un sconcs,dar indeajuns cat sa imi fie jena de mine...

m vorbit cu o matusa o ora jumatate la telefon. Ce imi place ca ne incarcam de energie pozitiva amandoua !

Camady nu toti,a mea nu le are,Paul le avea si merge perfect acum . Nu i-am dat incaltaminte speciala.

Klau si eu mai fac de astea, tai orasul in doua pe jos.Nu stiu cati km sunt dar fac ore bune pe jos. Cand plec cu copiii, pun pe Paul in carucior si fata in mei tai. O incantare sa auzi comentariile... Am auzit si "aaaoleu, unul in brate si unul impins! "La asta trebuia raspuns " si sunt si insarcinata cu gemeni" ca sa cada fata de tot. Spor la mers! Sa te incalti comod!

Anca,noi nu facem cu copiii in pat,dar daca dorm... se mai gasesc locuri in camera! Dar cel mai des fugim prin alta camera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette01 spune:

Ionela, am uitat sa povestesc. Am incercat cum m-ai sfatuit...functioneaza doar noaptea cand este prea adormit sa mai schiteze ceva. Dar incerc in continuare, poate reusec, oricum nu vreau sa ma dau batuta. E adevarat ca nu mai musca atat de tare, nu mai poate sa apuce daca ii bag mai mult sanul in gura...asa ca suntem pe drumul cel bun si pe timpul zilei

Noi mai avem asa, cateodata, o problema...vroiam sa va intreb si pe voi daca vi se intampla. Dupa masa de fructe sau supa, la sfarsit, Luca isi face sila singur..pur si simplu tuseste o data si jumatate din ce a mancat da afara...dar nu mereu. 1 data la 3-4 zile...initial m-am gandit ca ceva nu-i prieste, dar face asa de maxim 2 saptamani...inainte manca perfect normal si nu dadea nimic afara.O fi ceva cu el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza.. hehe , deja am plimbat orasu amandoua , "ne-am ras " la copii , acum doarme si o astept la masa..

Ma dispera, de cand se ridica singura in fund nu o pot schimba, aseara in 30 min am reusit sa ii pu pampersu, cum era pe spate cum se ridica in fundic.. si are mai multe metode de ridicat: facand abdomene, in cot, sau agatanu-se de mine

Nici noi nu folosim zeama de carne , desi mama ma bate la cap ca in carti asa scrie ca de la 6-7 luni se da supa de carne

ANca esti totala

MArryan ma bucur ca esti bine, sa ne mai incanti ochisorii cu frumusetea ta mica

CUscra, Jade, si noi azi avem prima zi de galbenus.. am emotii

HAYAT e dulce foc Razvanel..

NANNA..ador cand postezi, ca vad frumusetea mica

I-am facut o caciulita (fes) superba , sunt taree mandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Neatza.. hehe , deja am plimbat orasu amandoua , "ne-am ras " la copii , acum doarme si o astept la masa..

Ma dispera, de cand se ridica singura in fund nu o pot schimba, aseara in 30 min am reusit sa ii pu pampersu, cum era pe spate cum se ridica in fundic.. si are mai multe metode de ridicat: facand abdomene, in cot, sau agatanu-se de mine

Nici noi nu folosim zeama de carne , desi mama ma bate la cap ca in carti asa scrie ca de la 6-7 luni se da supa de carne

Cea mai fericita de Elena (24.08.2011)

Cate kg are? Vezi ca la Pampers gasesti chilotei de la 9 kg in sus parca.
Noi nu am ajuns inca la 9 kg, suntem la nr 4 la Pampers, dar de-abia astept sa trecem la chilotel. La Maya mi s-a parut ca s-a reinventat roata cand au aparut Pampersii chilotel :))))

Mie pediatra mi-a spus si la Maya si la Sasha sa fierb carnea separat pana la 1 an si sa nu-i dau zeama de la ea...
De la 1 an si un pic i-am dat (Mayei) aceeasi supita ca si a noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris_K spune:

Si eu folosesc Pampers Easy Up Pants si sunt f. multumita (nu trece kka niciodata prin ei) .

May, mai am inca laptic, in jur de 300 ml/zi, dar nu mi se mai intaresc sanii daca nu ii mulg. Si ce am facut? Am renuntat la lichide (inainte beam si 5 l/zi, acuma daca ajung la 1 l, e mare lucru) si ma mulg f rar, de maxim 2 ori in 24h.

Mamica ANTONIEI (26.09.2011)

Mergi la inceput