Saltelele cu ham - periculoase sau nu?
Buna, tuturor!
De ceva timp, micuta mea, in varsta de 4,9 luni, imi cere sa "sara" si ea pe o saltea din aceasta: http://www.parcuridedistractii.ro/index.php?show=532&lang=ro&name=Complex+de+2+saltele+elastice+cu+ham+LK+14
Ieri am cedat rugamintilor si a fost foarte incantata, dar mie mi-a stat inima in loc. Va explic de ce... Fiind usoara, nu are suficienta forta sa impinga si nenea de la saltele o "arunca" el. Ei, in momentul in care pitica ajungea cu piciorusele pe saltea, simteam ca mor, efectiv, i se clatina capsorul rau de tot (nu va spun la ce m-am gandit ).
Si va intreb: sunt ok dpdv al sanatatii sau nu? Am motive sa ma ingrijorez si sa refuz placerea copilului meu? Sunt eu nebuna ca ma gandesc ca poate nu e bine nici pentru coloana ei micuta? Nu stiu, ma gandesc la o eventuala tasare... Nici pentru picioare ma tem ca nu-i ok... Iar azi se plangea de durere de burtica, fix unde au tinut-o curelele alea...
Imi poate raspunde cineva, va rog?
Raspunsuri
_Ralu_ spune:
Brrr, mi s-a "Zburlit" parul cand am citit mesajul...faza cu clatinatul capsorului...
Eu nu stiu sa iti dau un raspuns avizat, dar pana acum nu am dat-o in asa ceva (are 5 ani si jumatate), e drept ca nici nu si-a exprimat dorinta. Am auzit parinti cu copii mult mai mici care isi dau copiii in asa ceva insa. Totusi, nu cred ca ar trb fortat, mai mult decat poate ea singura sa faca.
Noi suntem clienti fideli la trambulina, saltele...dar fara ham....in alea se da si cate 45 de minute, si e f solicitant.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Darria spune:
Fetita mea a "sarit" cand era mai mica decat a ta. Mai bine spus a fost ajutata de catre baiatul de la corzi. Nu a prezentat nici un pericol pt. capusor, coloana, picioare, etc... fiindca a fost data finut. M-a intrebat daca e ok inaltimea, centurile, daca o da prea tare, etc... Piciorusele ei nu atingeau salteaua, era mai mult in aer.
Centurile erau dublate la burtica, fixate peste haine si nu au deranjat-o. Durata la noi e de 10 min, daca retin bine.
Se poate dar cu blandete, potrivit varstei.
Raza de soare spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
As fi vrut si parerea unui medic, dar oricum am luat decizia de a evita salteaua respectiva, macar pana gasesc ceva date legate de siguranta.
michelle-usa spune:
complet off topic
citind prima data subiectul am inteles: salatele cu ham (adica cu sunca)...ma gindeam ca sunt salate pre-ambalate si sunca adaugata...
cat despre trambulinele astea nu cred ca sunt safe mai ales la aceasta virsta.
am citit mai de mult la un site de specialitate ca pot duce la accidente: fracturi coloana, gat,maini, picioare etc...in america sunt peste 250,000 de accidente de trambulina, iar trambulina nu e indicata sub 6 ani.
ai lasat copilul de 4,9 ani in astfel de trambulina ca cea din poza? wow...eu nu l-as lasa nici la 9 ani...
anul trecut un baietel din clasa lui si-a spart dintii din fatza, ca s-a lovit singur cu genunchiul de gura intr-un bouncing.
am vazut insa altfel de trambuline pt copii mai mici...care par mai ok.
http://www.qualitytoys.com/active-play-trampolines.html
michelle