Viatza in Germania-cap.77

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ah, mi-am adus aminte. Sa nu ii dai nimic mai condimentat, ustura ca naiba! Desemenea piine cu coaja tare, la mestecat cum faci cum dregi tot dai pe la rana. Eventual sucurile mai acide sa le bea cu paiul, ca sa nu treaca pe la rana. Durerile cele puternice au trecut la mine cam dupa vre-o saptamina, doua. Dar cred ca la mine ranile au fost cusute... Insa la mine, era slabut maxilarul si de cite ori stringeam dintii mai puternic sau mestecam ceva mai tare ma strafulgera pina in creieri. Sper ca Bianca sa nu aiba probleme asa de mult timp. Ufff, dintii astia! Eu cred ca noi est europenii avem genetic dinti asa de prosti. Sotul si familia lui au niste dinti prima. Sper ca juniorul sa il mosteneasca ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Ziua buna,fetele!

Sanatate celor cu probleme stomatologice!
Lunea cealalta am fost si noi la KFO cu fiica-mea si deocamdata e totul in plan,vedem cum mai erup dintii urmatori si ne vedem la final de an...

Luni inscriem fata la gimnaziu.Am trecut de la euforia notelor la griji,va trebui sa mearga o statie cu s-ul,va avea si o bucata buna pe jos...stiti voi,griji din astea.
Problema e ca nu stiu ce sa facem,cu ce sa inlocuim etica.Mi-a zis clar ca ea la etica nu mai vrea,anul asta s-a plictisit ingrozitor,a zis ca tot ce le-a predat stia deja demult,citise,etc asa ca ce sa luam in loc?
Vroiam religia ortodoxa dar se face in alt liceu asa ca avem de als intre religia catolica si evanghelica. Habar nu am ce si cum e,ea ar opta pt evanghelica pt ca am aflat din 2 surse ca macar nu e asa stressant si pare interesant...dar nu e sigura si nu mai sunt decit 2 zile pina luni...

Voi ce experienta aveti cu religiile astea? Cit e de greu si/sau cit e de interesant. Fiica-mea nu e genul sa memoreze si sa invete pt ca asa trebuie,retine numai daca i se pare f interesant.
Multumesc pt orice idee!

Mergi la inceput

Alina, l-am intrebat pe sot cum a fost la orele de religie (luteran) si mi-a raspuns "Gammel-Fach" si ca el a gasit cursul interesant. Aveau mai mult discutii despre lume si Dumnezeu si le era povestita biblia. Nu isi aduce aminte sa fii invatat ceva pe din-afara sau sa aiba teme. Bineinteles depinde de profesor. El nu crede sa fie mare diferenta intre religie si etica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alina, Bianca face etica si printre temele abordate si la care niciodata nu a invatat pe dinafara au fost: Timpul, Reguli, Conflicte, Bine si Rau...

Nu cred ca invatatoarea Mariei a abordat in grundschule teme ca astea, ca- s destul de complexe. Nici Bia nu e genul care sa invete ca papagalul.

Depinde si de profesor cum stie sa capteze atentia copiilor.
Din ce am mai auzit si noi, rel evanghelica ar fi mai lenera...Acum mi-- a spus spus Bianca... dupa clasa a 5 a la ei, o fata a trecut de la etica la religie, si ff multi de la religie la etica, pina cind proful de etica a zis ca nu mai ia pe nimeni, ca avea clasa super- aglomerata. Asa ca, daca nu- i va placea religia, poate schimba apoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

*neatza fetele!

Aschiutza ,e simpatic sotul tau . Sotul meu a facut religia catolica si zice ca vorbeau despre o gramada de teme,nu se rugau asa mult ca altii si prin clasa a 7 au vorbit despre droguri si temele astea sensibile la virsta adolescentei. Dar ideea lui e ca invatamintul trebuie sa fie complet liber de orice fel de religie si pe considerentul acesta am inscris fata in clasa intii la etica. Nu a fost rau,primii ani a fost incintata dar apoi plrin clasa a 3-a a inceput plictiseala .In clasa a 4 au facut cu o doamna tinerica si foarte simpatica pe care Marie o placea si o cunostea pt ca ii tinuse locul invatatoarei cind a fost bolnava deci nu se pune problema de cadru didactic antipatic ci doar materia plictisitoare...

Mi-a povestit sotul ca un coleg de-al lui s-a multat in vara la etica pt a scapa de proful care-i era antipatica...si cind a inceput scoala in august ce a aflat:ca acum face etica dar tot cu proful de religie pt ca proful asta facea ambele materii .

Andreia,cam aceleasi chestii le-a facut si Marie la etica,in plus,au facut si despre religiile importante,despre cele 10 porunci.Tin minte ca in clasa 3 au avut intrebare la test "de ce umbla musulmanii desculti"...ma rog,umblau in trecut....
Sotul meu zice ca daca to vrea religie,atunci sa mearga la catolici pt ca sunt cei mai apropiati ca doctrina de noi,de ortodoxi asa ca ne-am zapacit de-a binelea .
E greu sa schimbi religia cu etica in anii ce vin?
Eu am intrebat directoarea la "Ziua portilor deschise"si mi-a spus ca daca o vom inscrie acum la religie va trebui aprobare din partea bisericii dar ca de obicei nu sunt probleme si e ceva mai mult formal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alina, Bianca a facut primii 2 ani religie, apoi nu i-a mai placut, era optionala si cum scoala etica nu oferea a preferat sa doarma mai mult dimineata in clasele a 3-a si a 4-a
Dintr-a 5-a nu a mai tinut faza cu optionalul asa ac a fost clar ca merge la etica. Si la noi religia ortodixa se face in alta scoala, asa ca nu avea rost. In plus, ea aface simbata dupa scoala romaneasca, religie ortodoxa. De la preotul nostru stiu acelasi lucru, ca religia catolica e cea mai aporiata de cea ortodoxa. Insa la evanghelica cica e mai "lejer".

Din ce mi-a zis Bianca aseara a fost mai usor sa treaca de la etica la religie (are o colega) decat de la religie la etica. Insa, s-a putut. Nu stiu insa cum ar fi sa treaca de la religia catolica la cea evanghelica

Dar Marie ce ar vrea?

Pt Abi trebuie sa aiba 3 ani la rind studiata una idn cele 2 materii. Avem o cunostinta, clasa a 11. Nu i-a placut proful de etica intr-a 10, asa ca a schimbat dintr-a 11 cu religie. Insa, pt ca nu are nici una din cele 2 materii 3 ani studiate, nu a putut lua materia pt Abi. ...si nu a avut de ales decat sa ia Politica sau Istorie. S-a decis pt istorie, dar ii parea rau ca nu a functionat cu etica sau religia. Cred ca ce fac pina intr-a 10 cind iau Leistungkurse e cam indiferent. Atunci insa, trebuie sa se gindeasca f bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmeen spune:

O zi minunata!

... cam de multisor nu am scris, si va salut pe toate, dorindu-va o primavara insorita!...si mult spor si putere la scolari si scolarite!

...la noi nu s-a putut pune problema religiei, am mers de la bun inceput pe etica, cu toti 3...chiar daca intr-un timp am avut posibilitatea sa le dau pe fete la religie islamica, la scoala - am ales tot etica...este adevarat ca in primii ani de gimnaziu fac poate chestii mai putin interesante, mai mult cu sens de educatie etica - mai tarziu insa, se vor axa mai mult pe teme filozofice, care vor necesita adevarate dezbateri... baiatul meu venea de-a dreptul entuziasmat si infierbantat din focul disputelor (si continua cu mine discutia acasa ) - i-a placut mult, pentru ca a combinat etica, istoria si filozofia si ales Ethik la final ca materie de bacalaureat... eu as pleda pro, pentru ca am vazut ca a contribuit mult la formarea acelui "Allgemeinbildung", insa bineinteles depinde in primul rand de inclinatiile fiecaruia... va doresc o alegere usoara si potrivita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Am citit pe un blog urmatoarea postare si am sfatuit-o pe mail pe Diana, viitoarea mamica sa intre pe DC chiar aici la noi poate o putem ajuta???

Povestea Dianei
Pe scurt, Diana mi-a trimis un mail în care îmi spune c#259; are nevoie de ajutorul nostru. e îns#259;rcinat#259;, dar feti#355;a are o malforma#355;ie la inim#259; #351;i trebuie operat#259; imediat dup#259; na#351;tere. Are toate documentele necesare s#259; mearg#259; în Germania, îi mai trebuie doar banii ca s#259; se între#355;in#259; acolo pentru o lun#259;, o lun#259; #351;i jum#259;tate. "La 22 de saptamani am fost la morfologia de trimestru 2 vesela sa o vad pe bebelina, dar cand au privit mai bine inimioara ei au gasit o problema. Am refuzat sa cred ca este ceva in neregula si am inceput disperata sa alerg la cat mai multi medici sa ma linisteasca. Insa, din pacate, toti 3 medicii s-au uitat si au dat acelasi diagnostic, bebe are o malformatie la inima, se numeste transpozitie de vase mari, iar pentru ca bebelina sa aiba o sansa la o viata cat se poate de normala trebuie operata imediat dupa nastere, iar acest lucru este posibil doar in Germania unde un doctor cu suflet mare si experienta poate rezolva totul. Va trebui sa plec inainte cu cateva saptamani de nastere pentru ca nasterea va fi acolo iar bebe va fi preluat imediat dupa nastere de catre cei de la clinica de cardiologie. Acum avem 27 de saptamani, deja am primit invitatia din Germania, avem actele necesare pentru formularul E112 care va acoperi costul interventiilor si al spitalizarii si incet incet capatam mai mult optimism. Insa ca orice incercare e dificil sa fie totul perfect pana la capat. Avand in vedere ca trebuie sa fim inainte cu 3 saptamani de data nasterii, iar perioada in care vom sta acolo va fi de 1 luna jumatate marea noastra problema este cea a banilor necesari pentru transport, cazare , masa, acte necesare pentru declararea copilului. Cu ajutorul mamicilor care au trecut prin aceasta problema mi-am facut o listuta a acestor cheltuieli, iar banutii necesari ar fi in jur de 4000-5000 euro. Ne-am gandit in fel si chip cum sa strangem acesti bani , dar avand in vedere situatia noastra actuala delicata din punct de vedere financiar ne este foarte greu sa facem acest lucru. De aceea apelez la ajutorul dumneavoastra, ma gandesc ca putin cate putin din partea fiecaruia ar insemna o sansa in plus sa putem ajunge acolo si ca fetita noastra sa aiba sansa la o viata normala. Si desigur orice rugaciune care sa ne vegheze pe toata aceasta perioada...chiar avem nevoie, visez doar la momentul cand ne vom intoarce acasa si fetita mea va fi sanatoasa. Va multumesc din suflet ca ati rupt din timpul dvs pentru a citi povestea noastra trista dar speram cu un final fericit. Pentru cei care vor si pot sa ne ajute voi lasa si un numar de cont si o adresa de email: dobre.deedee@gmail.com Conturi pentru donatii IBAN: RO46 BTRL 0440 1201 G942 25XX BANCA TRANSILVANIA TANASE MARIUS IBAN: RO17 UGBI 0000 0220 1883 1RON GARANTI BANK UNIRII TANASE DIANA CLARA IBAN: RO95 UGBI 0000 0220 2068 3EUR GARANTI BANK ID UGBIROBU TANASE DIANA CLARA

Avem pe cineva in zona?

Mergi la inceput

Ceska, despre ce clinica si ce oras e vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Helbi si Kariguld, multumesc mult .

Doecamdata habar nu am ce profesori/diriginte va avea,in mai,cindva sunt inscrierile la gimnaziu,pe 2 mai abia primim übertrittszeugnis si oricum cred ca abia in sept vom stii clasele...asa ca deocamdata nu am cu cine sa vorbesc.

Cred totusi ca vom renunta si vom alege ceva pt prima vacanta de toamna...si sotul meu zice ca e aiurea sa mergem sa zicem ca lipseste 2 zile pt ca are o "iesire" cu parintii .

Kari,stii,auzeam la radio in urma cu vreo 2-3 ani ca pe aeroportul din München a fost politia,la inceputul scolii,in sept si a dat amenzi tuturor familiilor cu copii care plecau sau se intorceau din vacanta la inceputul scolii ,ma rog,e stiut ca atunci preturile sunt muuult mai mici .

Totusi mi-am amintit o faza:cind a fost mama ea tare bolnava si am plecat de urgenta in Ro,fiica-mea a lipsit 2 zile pt ca s-a intimplat ceva si nu am mai avut cu ce ne intoarce la timp ,prietena mea i-a zis inv si a fost ok,nu s-a intimplat nimic...

Aici am trecut direct in vara...daca marti am fost in cizme ,azi suntem in sandale .

Alina,mami de 2 copii minunati

La noi pe motive de concediu nu se da liber la copii de la scoala. Noi am facut odata figura asta si au lipsit o zi, pt. care nu am dat nici o explicatie, am motivat doar dupa ce ne-am intors, ca intarzierea a fost independenta de noi.

Mergi la inceput