Asp.opt.(781) Felicitari Dana000, MACARIE, mya85!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Raisa ai citit ce ti-am scris?
Ca tu il aveai activat altfel eu nu puteam sa iti trimit, uita-te undeva in partea stanga si scrie mesaje private, intri acolo si citesti.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

Doamne ajuta,miha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Miha, sunt mutatii genetice, deci sunt doar mostenite. Inseamna ca si unul sau ambii parinti au (mutatia heterozigota vine de la un parinte, cea homozigota vine de la ambii parintii). Mutatiile se activeaza intr-un anumit moment, sunt fete care duc o sarcina pur si simplu, fara probleme si se activeaza la a 2-a sarcina (cum e Ylari). La tine e mai complicat pentru ca mostenesti ambii parinti, e posibil ca mama ta sa aiba mutatia heterozigota si sa n-o fi afectat. De asemenea, ele sunt agravate de varsta, fumat si anticonceptionale. De asta tinerelele nu au probleme la prima sarcina.
Asta inseamna ca trebuie sa le explici si parintilor in mare cum sta treaba ca sa inteleaga ca trebuie sa faca tratament preventiv, adica aspenter si vitamine, care oricum se recomanda dupa vreo 50 de ani ca sa previna problemele cardiace. Ai inteles din ce ai citit pe rezultatul de la Synevo ca si tu ai niste riscuri si trebuie sa ai grija pe viitor.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Raisa, sa intrebi daca nu intelegi ceva din ce zicem, da?

Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Alex multumesc, mi-ai explicat pe intelesul meu.
Din pacate tata a murit acu 5 ani, mama ia aspenter ca are probleme cu tensiuneace, bine ca mi-ai deschis ochii, acum imi dau seama ca un frate a facut accident vascular la 40 de ani, iar tata a tot avut probleme cu inima, rinichii, arterita, si infarct.
La mine poate nu se activau daca nu luam anticonceptionale, ca eu altceva nu am facut.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

Mergi la inceput

Miha, eu cred ca se activau. Poate doar daca faceai copil f devreme, nu stiu, la 20 de ani. Cati ani ai? Imi amintesc ca am mai vorbit de antecedentele din familie. Toti trebuie sa aiba grija. Si copiilor trebuie sa le transmitem ca au niste riscuri ceva mai mari si ca nu e indicat sa bea, sa fumeze, sa piarda nopti...pentru ca si la ei e crescut riscul de infarct.

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Alex eu am aproape 28 de ani.
Si prima sarcina a pierdut-o in 2004

Mergi la inceput

Mihaela, ce sa zic? E posibil sa fi fost de mult timp afectat corpul tau. Ce analize mai asteptam?

pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa28 spune:

ALEX,multumesc o sa intreb.
Mihaela am citit ce mi-ai scris.Tu cat timp ai luat anti bebe?eu am luat vreo 5 ani si nici pauza nu am facut decat o singura luna si cred ca de-aia nu raman cu toate ca dr. spun ca pastilele nu au nici o treaba.

Mergi la inceput

Astea trebuie sa imi mai vina
Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1 (IgA, IgG, IgM)
Mutatia factorului V Leiden

Mergi la inceput