rugaminte

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Ely, daca o ti in wrap o poti alapta fara probleme oriunde fara sa te expui.

Finn Constantine 15.10.2009 si 36+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

nu cred sa reprezinte asta o problema ca nu trebuie sa te expui.........
iti hranesti puiul .........!
vazusem parca o tipa in ro in parlament m se pare (o actrita parca cu puiu de vreo 2 ani in brate si cu tzatzi in gura cerea un proiect de lege sau eva de genu pt a lasa mamicile sa aiba cat mai mult timp de a alapta copii_vreun concediu cred_.
nu inteleg tie jena cal hranesti.?
am mers de atatea ori la cina in restaurant si mam dus la masa alaturata sau purtam o esarfa cu care imi acopeream sanul cand il alaptam......
odata asteptam la coada sami platesc o factura i sa fc foamea iam scos tzatzica si a papat si in continuare eu miam platit factura-repet purtam o esarfa ceva.........
numai bine.......lasa toate si dai tzatzica ca nu ai idee ce fericire reprezinta pt puiul tau

Mergi la inceput

Laurenta, ce spun eu si ce zici tu. Tu te acopereai cu o esarfa, eu spuneam ca in wrap nu se vede nimic. Nu e nevoie de esarfa, daca ai wrap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

a alapta in public e permis si in tarile cu religie mususlmana.

nu e nicio rusine.
un baticut, o esarfa care sa acopere sanul.
nu e nimic obscen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyalexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurenta

nu cred sa reprezinte asta o problema ca nu trebuie sa te expui.........
iti hranesti puiul .........!
vazusem parca o tipa in ro in parlament m se pare (o actrita parca cu puiu de vreo 2 ani in brate si cu tzatzi in gura cerea un proiect de lege sau eva de genu pt a lasa mamicile sa aiba cat mai mult timp de a alapta copii_vreun concediu cred_.
nu inteleg tie jena cal hranesti.?
am mers de atatea ori la cina in restaurant si mam dus la masa alaturata sau purtam o esarfa cu care imi acopeream sanul cand il alaptam......
odata asteptam la coada sami platesc o factura i sa fc foamea iam scos tzatzica si a papat si in continuare eu miam platit factura-repet purtam o esarfa ceva.........
numai bine.......lasa toate si dai tzatzica ca nu ai idee ce fericire reprezinta pt puiul tau

asa si fac ori unde i se face fomica ii dau nu mie jena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Laurenta, ce spun eu si ce zici tu. Tu te acopereai cu o esarfa, eu spuneam ca in wrap nu se vede nimic. Nu e nevoie de esarfa, daca ai wrap.

nam fc referire la mesajul tau...

Mergi la inceput

Laurenta, .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyalexia spune:

va multumesc foarte frumos pentru toate sfaturile date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andieelen spune:

Draga mea te inteleg perfect! Si eu trec prin aceeasi problema cu baietzelul meu de 2 luni si o saptamana. Adoarme un pic cat il tin la san sau pe burtica dar cum il pun in patut se trezeste.
La inceput si eu eram foarte ingrijorata ca nu doarme suficient si dupa o saptamana de-asta de nesomn, ieri mi-a dormit mai toata ziua si toata noaptea. Normal ca iar eram ingrijorata ca doarme prea mult!
N-ai de ce sa te ingrijorezi, uneori sunt mai activi, alteori mai obositi bebelusii astia.
Daca ceea ce te preocupa pe tine e ca nu ai timp sa faci si altceva, mai lasa-o si treaza in patut cat timp mai cureti un cartof, doua, mai tragi un ochi la ea, mai speli o cratita chiar daca vocifereaza un pic (atata timp cat nu plange).
Mai sunt si lucuri pe care poti sa le faci la ea in camera in timp ce ii vorbesti: sa calci, sa-ti faci manichiura (numai sa nu te dai cu oja sau acetona) .
Mai sunt si chestii pe care poti sa le faci in timp ce o tii in brate: sa stai la calculator, sa manaci...
Eu la inceput eram atat de stresata ca pana venea sotul de la serviciu nici nu mancam dar acum ne-am obisnuit si chiar ne place sa ne plimbam prin casa in brate la mami.
cel mai greu e sa dormi tu un pic sa recuperezi din somnul de noapte. Eu uneori il las pe codrut sa adorma pe burtica mea si adorm si eu un pic chiar si o jumatate de ora e bine!
E greu pentru o mamica incepatoare sa se ocupe de bebe fara niciun ajutor, dar nu e imposibil, trebuie sa va intelegeti reciproc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Fetita ta doarme EXTREM, dar EXTREM de putin!!!

La varsta ei ar trebui sa doarma minim 14 h/24, si ea doarme 7+maxim inca o ora adunata din bucati de cate 15.

Este foarte, foarte putin!!! Ziua nici nu mai poate adormi din cauza ca e supra obosita, de aia adoarme 5 min sau 15, ca nu poate intra in somnul adanc! Trebuie sa o ajuti, sa o adormi rapid la loc cu orice mijloace - san, leganat, sa o tii in brate minim 20 min pana intra in somnul adanc, abia dupa aceea sa o pui jos, cand vezi ca e complet adormita!
Somnul este foarte important la bebelusi, in somn se dezvolta creierul. Nu neglija acest aspect. Seara dupa baita trebuie sa adoarma DETOT! Daca se scoala dupa 15 min, stai pe faza, o adormi la loc, stingi veioze/radio, sa fi eliniste sau muzica linistitoare, incet! O adormi dupa cele 15 min asa cum poti, leganat in pat, in brate, cu sanul. Cateva seri se va trezi si va trebui sa o tot adormi la loc, apoi va ramane adormita si va incepe somnul de noapte la 20.30-21.00, asa cum trebuie la varsta asta.

Ziua e bine sa pastrezi intervalul de 2h intre ultima trezire si somnul urmator, dar trebuie sa o tii adormita mai mult, deci o tii in brate minim 20 min si apoi o pui jos. Primele 2 zile o poti tine si mai mult in brate, cat esti tu dispusa, sau in wrap. Scopul e ca ea sa recupereze din somnul pierdut cat de repede. La 8h/24 de somn este clar deprivata de somn.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput