Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (41)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Va multumesc pt incurajari, matusica va multumeste si ea. Am sunat-o acum si i-am zis ca e posibil sa prelungeasca asigurarea. Era foarte bucuroasa, se va interesa si ea. Maine se externeaza, lui bebe deja i-a cazut buricutul, a facut icter si a stat putin la lampa, acum papa doar de la san, nu se mai stoarce( lasa in sticluta la inceput).
Ea la Cuza-Voda a nascut, am fost azi sa o vizitez. E totul schimbat pe acolo si foarte strict, am stat undeva pe un hol si nu am putut sa vad bebelusul, nici sa merg in salon la ea. E curat si diferit de ce stiam eu.
Am observat ca va mai schimbati medicii, si eu m-am razgandit. Saptamana viitoare voi merge la noul medic( multumesc Onutza).
Annita, daca ai intrebari despre maternitate, pot sa iti spun ce mi-a povestit matusa. Masina de spalat vase e o inventie buna( Cezar a insistat sa cumparam pt ca nu-i place sa spele vasele) insa nici eu nu prea am rabdare si le mai spal in chiuveta(pana se umple masina cu vase....). Sa ai grija la pahare, noi nu le-am asezat bine si s-au crapat doua deja.
Pupici multi si o seara placuta.

Mihaela31+ cu Edward-Flavius
Exista un singur copil perfect si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Semnez si eu condica de prezenta macar asa de seara. Azi am fost liberi amandoi si am mers la casuta sa rezolvam mai multe lucruri. Ieri ma gandeam ca o sa facem si mai multe, dar e foarte bine si asa. Am mai facut curat si acum arata fooooarte bine, chiar daca mai sunt geamuri de spalat. Etajul e facut complet, peste tot si sunt incantata de ce vad. Geamurile au fost cel mai greu de spalat din cauza unor solutii lipicioase care au curs pe ele si care se iau foarte greu cu orice. Cel mai bine merg prafurile alea gen Tix pt ele. Au venit si niste baieti sa ne monteze usa noua. Asta e chiar o mare realizare si ma bucur ca am mai bifat ceva din ceea ce ne-am propus sa achizitionam. Si a mai venit cineva sa ne masoare geamurile pt rulouri exterioare si plase tantari. Sa vedem cat ne-ar costa, dar am vrea sa ne punem asa ceva. Am trecut si pe la tanti de la primarie care au spus ca maine sunt gata buletinele sa le luam. Sper sa fie asa ca mi-as mai lua de-o grija. Eu speram sa fie gata azi sa le luam, dar e bine si maine desi asta inseamna un drum in plus pana acolo. Speram sa mergem si la gaze sa trecem contractul pe numele nostru dar sotul s-a gandit ca merge el maine si rezolva. Oricum am stat toata ziua pe la casa si chiar nu stiu cand a trecut de repede timpul.

De bebita nu prea m-am ocupat, l-am cam ignorat azi saracu fiind preocupata de altele. Vad ca burta a inceput sa ma incomodeze. Si pana acum o simteam ca e acolo ca o usoara piedica atunci cand ma aplec, insa daca pana acum o mai pacaleam si gaseam eu cumva o solutie de compromis, acum se pare ca sunt unele chestii pe care nu mai pot sa le fac nicicum. Nu-i bai, doar ca poate e cazul sa o las si eu mai usor cu statul in picioare, mersul prea mult sau mai repejor si fara aplecari. Nu de alta, dar trebuie sa mai stea inauntru destule saptamani.

Iar m-am intins mult la povestit desi nu cred ca vroiati sa stiti detalii din ce-am facut eu azi. Va mai zapacesc si alta data cu cat de incantata sunt ca ne mutam la casa noastra. Se anunta inca zile cu treburi multe pentru mine, insa cand vad ca progresam cu pregatirile am asa un sentiment de liniste, suntem pe drumul cel bun si se vor contura toate frumos(cred ca pana vine bebe). Cu doctorita n-am luat nici o decizie, nici de testul ala de hemoglobina glicozilata nu m-am ocupat, pur si simplu nu am avut timp si sincer nici nu am chef sa-l fac, mi se pare ca imi pierd timpul si banii aiurea.

Fetelor cu sarcini mari, ne gandim la voi mereu si tinem pumnii sa nasteti usor si frumos, cum v-ati dorit! Eu ma bucur ca ne scrieti ce mai faceti si mai ales ma bucur cand aud ca bebeii mai stau un pic la caldurica. Pana la urma vad ca am avut sarcini frumoase(eu asa zic), chiar daca au fost uneori motive de ingrijorare, au trecut toate pana la urma. Hai ca m-ati prins intr-o pasa buna, poate se transmite niste Zen de la mine la voi.Joana si eu am momente cand parca nu-mi pot imagina cum va fi sa avem copilul nostru pentru toata viata de acum inainte. Suna chiar un pic coplesitor cand pun problema asa, insa sunt increzatoare ca ne va ajuta enorm instinctul natural de parinti si ca intr-un timp incredibil de scurt(poate chiar cateva clipe) nici nu ne vom mai putea imagina viata noastra fara pui. Dar pana la momentul magic al intalnirii si eu simt ca tine si ma gandesc uneori ca poate sunt mama denaturata. Incep sa cred ca e normal sa simtim asa acum.

Va pup pe toate(mari si mici) si va trimit niste Zen daca aveti nevoie!

Andreea, 29+ cu BebeLUnu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Buna dimineata burtici mari si mici!

Dau eu prima cafea azi

Elena si eu ma gandeam la fel, sa merg in alta parte sa fac o eco inainte de plecare (merg la bunici de Paste), ca dr asta al meu e tare grabit si expeditiv. Plec vineri pe 13 din Buc si tot vineri o sa merg si la eco, stiu ca atunci o gasesc. Abia astept sa-mi vad puiutul

Irina las-o naiba de treaba ca mi se pare ca exagerezi. Esti gravida, nu bolnava, e foarte adevarat, dar sarcina ta e destul de avansata pentru atata efort, cred ca vrei sa mai stea bebe la caldurica. Acum stiu cum e cu sotii "vrednici" ca am si eu unul acasa la fel, dar mai profita si tu un pic de graviditate si mai menajeaza-te

Cori si eu urmaresc de ceva timp nascarile de la mar-apr si am observat acelasi lucru. Multe cezariene, dar na... fiecare face cum crede ca ii este mai bine.

Anitta ma bucur ca te-a pus la respect bebelina ta si nu-ti mai permite sa te smucesti atat. Stai cumintica si fa doar cat simti ca poti, fara sa te fortezi. Barbatii astia ai nostri trebuie sa simta si eu cumva ca suntem insarcinate

Iar de Virgi nu mai zic ca mi se pare ca exagereaza. Ia pauza femeie!!! Doar nu vrei sa nasti la serviciu, nu?

Andreea ma bucur mult ca ce-ti propui si reusesti. Mai da si mie un sut sa ma duc sa schimb actele alea, ca tare lenesa sunt

Onutza multumim pentru vestile despre Elly si transmitei ca ne gandim la ea si ca ne bucuram ca este mai bine acum.

Sa aveti o zi cu soare, liniste si mai putine eforturi!

Deea 30+ cu fara nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Haha..tocmai am intrat sa dau si eu pt prima data cafelutza..acum, inainte sa ma culc ( la noi e 1 noaptea) si vad ça Deea mi-a luat-o inainte! Eu acum ma pun la nani, am adormit de la 8 la 11 seara si la 11 m-am apucat de facut ardei umpluti pt maine, mai am de dormir 5 ore fix asa ça fuuuug, va urez o zi insorita..inside & outside.

Pupicei!

Cori, mami de Bubulina 1+ si acum Dalia Maya ... inca putiiiiiiin :)) (30+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Buna dimineata! Multumim pentru cafea Cori dar nu as vrea sa o beau singura si daca tu dormi...mai bine asteptam sa te trezesti si bem impreuna un ceai!
Dianaeu in legatura cu acele cursuri din pacate nu te pot ajuta pentru ca nu am facut! La noi la Buzau nu exista astfel de oportunitati. N-ai lasat paf, cum adica sa-l lasi singur in spital asa micut? Uite luni am mers la medciul de familie pentru concediu si cat asteptam la usa avea ceva afisat cu dreturile asiguratilor si ca sa treaca timpul am citit. Imi amintesc ca pacientii asigurati au dreptul sa stea gratuit in spital cu copilasii pana in 3 ani. Stiu ca tu nu esti in tara darmi-am amintit cand am citit postarea ta! La ce solutii te-ai gandit?
Shosho sa iti traiasca verisorul!
Anitta, Elena mini-vacanta placuta!
Aever sa stapaniti sanatosi casuta si sa aveti o viata superba acolo!
Ioana stai linistita ca si eu ma gandesc ca sunt o mama cam denatura. Imi este frica ca nu o sa-l pot iubi pe bebe. Ma gandesc ca nu mai am de unde da iubire ca i-am dat-o pe toata Biancai...

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enona3006 spune:

Buna fetelor,

Vin si eu la apel cu zilnica portie de cacao cu lapte. Primele zile de concediu au fost si pentru mine minunate: n-am stat o clipa . V-am citit de abia in dimineata asta pentru ultimele zile.
Luni a stat sotul cu mine asa ca am facut cateva mari cumparaturi pentru bebe : carut , cadita si ne-am hotarat si la patut (o sa il comandam zilele astea). Noi ne hotaram destul de greu, asa ca numai dupa doua targuri si un magazin putem spune ca am luat destul de repede hotararea .
Ieri in prima zi singurica m-am plimbat toata ziua: am "rupt" catelul de cat l-am plimbat in parc toata ziua ; dar azi stau pe acasa ca sa mai fac una alta. Mirina tot respectul ca inca poti spala geamuri si alte d-astea, eu ma rezum la un minim de curatenie (un aspirator, un smotru) si ordine, plus cate o masina de rufe si de vase (si pentru mine masina de spalat vase e inventia secolului, n-as fi scos eu vasele asa curate in veci). Pentru curatenia majora ma vad nevoita sa cer ajutor.

Joana eu te inteleg, nici eu nu prea ma pot imagina cu bebe in casa, tot timpul dupa mine; dar banuiesc ca e normal, iar peste cateva luni nu o sa ne mai putem imagina viata fara el.

Pupicei

Cu bebe de 35+ in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Buna dimineata! Vad ca vorbiti de cine face curatenia, eu o fac, al meu doar da cu aspiratorul. Eu spal si geamurile (chiar am vrut sambata, dar ramasesem fara solutie, asa ca le voi face vineri dimineata ca tot va fi fata la bunici). Soacramea tot insista sa ne luam o femeie sa ne ajute, dar ne-ar lua cam 150 ron si mi se pare cam mult, mai bine fac altceva cu banii aia. Poate o sa iau cand vine bebe, pana imi revin cu operatia un pic. Am si eu masina de spalat vase, dar am folosit-o doar de 2 ori, nu imi place, prefer sa le spal de mana, la noi nici nu apuca vasele sa stea in chiuveta, cum se murdareste ceva, spal. De calcat nu-mi prea place, dar nu am incotro
Am racit iar nu am dormit toata noaptea de durere de gat si nas cumva, cred ca am imunitatea praf de racesc asa imediat, mi-a fost putin frig luni cand am iesit in curte, dar nu ma gandeam ca ma ia iar.

Am vazut si eu la martie-aprilie explozia de cezarine, chiar vorbeam cu Eva de asta, ma gandesc ca s-o fi intamplat ca la mine, asa a fost dorinta medicilor, nu a mamelor. Eu v-am mai zis ca cezariana la cerere mi se pare o tampenie, dar e o parere personala, fiecare face cum crede ca e mai bine pt ea si copilul ei

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (2 ani) si viitoare mami de baietel Victor 31s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Neatza burtici, revenim si noi dupa o zi de pauza. N-am apucat sa citesc chiar tot, dar pare ca toata lumea e ok

Noi raportam zile bune, linistite, am stat cumintele acasa... cu contractiile obisnuite, dar mai nou au aparut cateva intepaturi in diverse zone. Mai intai a fost in partea dreapta, ori de la ovar, ori gen intapatura de apendice (chiar daca nu e), dupa care a disparut durerea, a aparut ulterior pe partea stanga, iar ieri dupa amiaza ma intepa centrul burtii, in jurul buricului... voi ati experimentat asa ceva? Chiar nu ma prind de la ce ar putea sa fie... nu par contractii dureroase, ca burta nu se intareste iar durerea e continua pentru zeci de minute....

Am mai bifat o saptamana, mai avem doar 4. Am schimbat si semnatura... Vaaaai ce putin mai e Abia astept sa imi strang puiul in brate.
Eu nu am temeri referitor la aparitia gargaritei, in fiecare zi am momente in care ma duc la ea in camera, ma uit la patutul momentan gol si ma gandesc ca abia astept sa o vad acolo si nu imi imaginez viata fara ea. Este minunea care imi va implini viata. Este viata mea.

Va pup si va doresc o zi frumoasa si linistita.

Ioana 34+ cu Bianca Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

buna dimineata, burtici!

Asa cum am promis, de acum inainte zilnic la raport, caci...sunt in prenatal.
Totul ar fi super, eu ma simt binisor, zboara timpul acasa, nu ma plicitsesc nici o secunda, dar ieri am fost la spital la control, asa e aici la noi, si mi-a facut ecografie. Nu mai facusem de mult, de vreo 6 sapt.si...totul e cica ok, doar ca Bianca mea e micuta tare,.. asa dintr-o data....are la 34+1 2kg fix. Doctorul a zis ca e lunguta, femurul lung, dar restul micut tare.
Asa mi s-a dus tot zenul...sunt foarte ingrijorata. Sper sa nu fie retard de crestere, asa mi-e frica...si nu stiu daca eu sunt de vina sau nu, caci in ultimele sapt. imi vine toata mancarea in sus, si vomit, nici kg. n-m mai luat deloc, tot la 9 in plus sunt...toata lumea zice sa nu ma ingrijorez, ca mai e timp, o luna intreaga etc,. dar eu pot sa nu imi fac griji, stiti si voi cum este...
Noroc ca martea care vine am ecografie si la doctorul meu, sper sa ma linisteasca un pic, ca stau cam prost cu nervisorii!

Mi-am facut si programare la cezariana, pe 7 mai, iar daca vine mai devreme Bianca, incerc cred normal... sa vedem...

Cat despre capitolul iubit si imaginat viata cu bebeii, asa eram si eu ininte sa vina Lucas pe lume...si acum nu-mi pot imagina viata fara galustile mele. Iubirea pentru Lucas m-a pocnit cum auziti prin filme in momentul cand l-am vazut, am simtit cum ma intregesc intr-o secunda, iar acum nu mi-e deloc frica daca o sa-i pot iubi pe amandoi, simt cum imi creste inima la propriu cand ma gandesc la ei...

Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009 si 32+Bianca

www.foto-la.de/Lucas/" target="_blank">POZE LUCAS
POZE BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Apropo de curatenie. Eu pana acum am facut singura. M-a ajutat mama doar la dat cu aspiratorul si spalat pe jos. A incercat sa ma ajute si cu spalatul bailor, dar m-am enervat si le-am facut eu pana la urma. Am tot cautat o femeie, dar pe langa faptul ca ia mult, vorba Andrei 150 lei (eu am 4 camere), nici nu am gasit pe cineva intr-adevar doritor. Plus ca eu sunt super maniaca la capitolul curatenie, asa ca decat sa ma enervez si sa fac dupa ea, mai bine le fac eu.
Masina de spalat vase am, dar in 4 ani nu am folosit-o decat de maxim 10 ori prefer sa le spal pe masura ce se murdaresc. Nu pot sa le las sa se stranga mai multe ca sa renteze sa le bag la masina. Acum ca ne inmultim, poate ii voi descoperi utilitatea

Am o problema insa cu geamurile, dupa ce ca sunt multe, am si cate 3 geamuri in fiecare camera, dintre care doar 2 se deschid, asa ca pentru al treilea trebuie sa te cocoti pe pervaz si sa te intinzi putin sa il poti curata pe afara. Iar la bucatarie, am geam pana jos, iar partea de jos este dintr-o singura bucata, deci trebuie sa te apleci peste ca sa poti spala... ideea e ca trebuie sa o rezolv saptamana viitoare pana in Paste. Daca nu o sa ma descurc, o sa incerc sa chem pe cineva, dar momentan ma bate gandul sa incerc eu

Referitor la cezariana... ma sperie si pe mine procentul foarte mare de cezariene la cerere. Si faptul ca doctorii accepta asta. Eu daca nu as fi trecut prin experienta unei operatii de cauterizare a colului si nu as fi avut interdictie la nastere vaginala, dilatarea colului etc... as fi optat pentru nastere pe cale naturala. Dar asta e... important e sa fim atat eu cat si bebelina bine, asa ca il ascultam pe doctor.

asparagus, nu te ingrijora apropo de greutate. Si Bianca mea e micutza, adica sapt trecuta avea 1850 g. O sa mai creasca, plus ca masuratorile nu sunt exacte. Si plus ca fiecare bebe creste, se dezvolta in ritmul lui. Te poti trezi la nastere si cu o diferenta de 500 g. In ceea ce priveste greutatea ta, la fel, nu este o regula cu kg in plus. Fiecare organism este diferit. Si eu am luat destul de putin pana acum. Am ajuns la 11 kg luate si mai am la fel de putin ca si tine. Eu sunt programata la cezariana pe 5 mai, asta daca Bianca nu se grabeste. Noi speram sa nu, deoarece eu nu am voie sa intru in travaliu, cu dilatatie de col si toate cele. Deci nu te ingrijora, totul e bine, ai sa vezi

Ioana 34+ cu Bianca Maria

Mergi la inceput