Piersicute de iulie august (27)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Carmina si Camila, bine ati revenit!

M-am trezit cu greu, tare as mai fi dormit... Apropo de ce intreba Iuli, as vrea sa lucrez cat de tarziu in sarcina voi putea, cred ca pana in iunie la inceput. Nu de placere va dati seama, ci pt. ca altfel timpul in prenatal imi scade din timpul de postnatal. Zic ca mai bine stau cu bb mai mult acasa, la servici rezist eu alea 7 ore pe zi (...cu pauze lungi si dese), nu e stresant jobu-ul meu in majoritatea timpului.

Cine a intrebat de sutien, vedeti ca a pus Biribu in capitolul trecut parca un link cu un model f fain, pt alaptat dar se poate folosi si inainte.

Aici incepe maine weekendul lung de Pastele catolic. In program la noi: filme pe dvd si mult somn (zic de mine cu somnul dar cred ca eu si barbata-miu am intrat in simbioza, are starile mele....aseara imi cadeau ochii de somn pe la 8:30 si lui la fel...desi avusese zi libera).

Nu mai stiu ce s-a mai zis...nu m-am trezit bine.

Va pup, revin cand voi fi in "toate facultatile", sper, la birou.

27 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

wow, fetelor, deci pe mime m-a luat un soooooooooomn de nu mai pot sa imi tin capul drept. si sunt la birou unde aveam azi in plan sa mut muntii, dar eu m-as pune cu capul pe tastatura sa

21+ Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Fleur,eu nu am mai avut rabdare pana maine asa ca incepuiweeekendul de azi.Am tinut copilul acasa si ...vreau sa merg cu el la cinema,la YMCA la sauna cateva minute caci il am cu nasul infundat rau rau de o saptamana....si desi nu are febra,doar ochii rosii si nasucul plin....si la pediatru.
Zuzele mele abia acum au inceput sa ma inghionteasca,sincer imi faceam probleme de ce nu le simt.Pe 11 deci miercuri ajung la morfofetala la spital iar joi pe 12 la doctor sa-mi interpreteze rezulttatele...

Mergi la inceput

Asa, am deschis 2 ferestre pe ecran si pot sa vad si eu ce s-a vb. in urma...altfel doar cu neuronu' mai greu...

Aruba si cine a mai intrebat de contractii, eu le simt asa: se intareste burta (clar la palpare) si se tuguie nu stiu cum sa zic in partea de sus, deasupra buricului chiar sub stomac. Dureaza cateva minute bune dar nu se repeta, adica am una acum, alta abia peste ore sau a 2 a zi. Astea-s contractiile BH am inteles, nedureroase si neregulate. Am o senzatie de intindere, de tensiune, dar nu durere. Sunt normale cica, pregatesc uterul pt nastere. Am observat ca uneori nu apar asa din senin, ci de la efort sau stres, de ex. dupa ce merg mult pe jos.

Valy, felicitari pentru rezultatul la amnio! Cred ca toate care am avut de facut amnio am facut si rezultatele sunt foarte bune, bravo!

Ned, ai grija, poate faci caderi de tensiune sau hipoglicemie. Bea si tu o cafeluta, o cola light ceva si sa ai mereu la indemana ceva de rontait (alune, fructe uscate, biscuiti...) sau suc de fructe.

Laura, eu de cand merg la piscina nu ma mai umflu prea tare la picioare si maini. Un pic asa in timpul noptii, observ dimineata. Impotriva retentiei de apa, remediul e apa! Bea cat mai multa apa, hidrateaza-te bine mereu, zic asta si pt mine ca uit sa beau apa.

De col mie nu mi-a zis niciodata nimic doctorita. Doar la eco morfologica, ecografista mi-a zis de pe ecran ca e: lung si inchis.

Despre dusul la biserica, poate in saptamana mare ajung si eu. Avem o biserica ortodoxa in cartierul in care ne-am mutat, dar nu am vizitat-o inca. De Post nu poate fi vorba in situatia noastra, cred, avem nevoie de o alimentatie cat mai diversa, lactate obligatoriu, etc.

Delia21, wow ce program incarcat ti-ai propus. Ia-o usor, daca tot e weekend, si lung!

Ma opresc ca vad ca m-am trezit si m-a apucat logoreea.

Pupici!

27 + X Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Multumesc Fleur de raspuns , la apa nu m-am gandit ... chiar beau foarte rar ,o sa ma fortez daca asa trebuie .

25+ Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Fetelor, am de cateva zile niste dureri ciudate: cand ma ridic de pe scaun si incerc sa calc in piciorul drept, ma doare tare pe linia unde se face taietura pt cezariana (nu am facut niciodata ceza). Voi ati avut ceva asemanator? Nu mai zic de durerile de articulatii, ca alea vad ca-s 'normale'.

Somnul ma chinuie si pe mine, si nu mai face fata nimic din ce ma energiza pana acum... O fi din cauza ca ne apropiem de trim III?

Cat despre post, eu stiam ca e bine sa tinem 2-3 zile inainte sa mergem la Spovedanie. Chiar daca suntem gravidute, nu suntem bolnave - sa ne impartasim fara sa tinem post deloc. Si 2-3 zile fara lactate si carne nu cred ca il afecteaza pe BB, mai ales daca vorbim de lactatele din comert.

(as face capitol nou, dar nu stiu cum se face si mi-e sa nu-l bushesc)

25+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Ce-ati mai vorbit...Eu acum am ajuns acasa. Am fost si la birou la barbatu-meu apoi am mers si am mancat o ciorba de burta la o terasa langa noi. Acum ma duc sa vad si eu programul de la biserica. Si o sa vorbesc cu preotu sa vad ce zice. Laura, apa multa are dreptate Fleur. Eu mi-am luat o sticla de 1,5 l langa pat si beau intruna. Ned, si eu m-am simtit rau ieri.Delia ce program frumos aveti.

Ada

Mergi la inceput

Niccostea, pai daca nu ai facut cezariana niciodata de unde stii exact unde ar fi taietura? Si ce legatura ar avea asta cu durerea ta, nu stiu. Cel mai probabil e o intindere de ligamente ale uterului, sau o presiune pe traseul unui nerv. Din pacate sau din fericire, cele mai multe dureri ce le experimentam in sarcina sunt "normale"...apasa toate cele peste tot, ce sa facem...induram.

In privinta postului, cu toata simpatia, nu sunt de acord cu tine. E parerea mea strict personala, nu vreau sa ofensez pe nimeni si nici nu ma bag in dezbateri bisericesti. Chiar daca nu suntem bolnave, starea noastra e una speciala, care necesita o alimentatie speciala si asta e. Eu una nu m-as expune la 2-3 zile de post ca apoi sa ma tin de toti peretii sau sa mai ia cu lesin in cele mai nepotrivite momente, pe strada sau la volan. Daca preotul nu e de acord, iarasi asta e. Ma spovedesc in gand, o fac oricum, zilnic... (iar, nu o luati ca o blasfemie, e opinia mea) Eu sunt ortodoxa, colega mea e catolica, la ei e altfel cu postul, imi spunea ca fiecare din familie renunta la ceva din alimentatie pe parcursul postului, ideea e sa fie ceva consumat foarte des in mod obisnuit...ea a renuntat la cafea, fiica ei la ciocolata, etc. Mi se pare mult mai rational asa, dar nu suntem aici sa comparam religii. Fiecare cu credinta si riturile lui, toate sunt bune pentru suflet.
(Postul e bun si ca purificare a organismului, ok, cred ca la noi e suficient sa papam in perioada asta multe verdeturi, spanac, etc, eu asa fac.)
In fine, subiect delicat, nu vreau deloc sa starnesc controverse, am zis doar parerea mea, tot respectul pt cele care mai tin post dar, rogu-va, de dragul bb-ilor, nu exagerati!

27 + X Ioan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Fleur, nu stiu exact (milimetric) unde se taie pt cezariana, banuiesc ca acolo e - unde ma doare pe mine, am vazut la alte mamici si ma doare cam in aceeasi zona; am zis de cezariana doar ca referinta, ca altfel nu stiu sa explic, nu ca ar avea vreo legatura...
Cat despre post, am zis si eu ce stiam, nu ca ar fi litera de lege. In definitiv este o hotarire personala, pe care o iei impreuna cu duhovnicul - nu luandu-te dupa ce zicem noi pe forum.

Laura, eu incepusem sa ma umflu acum cateva sapt, dar am renuntat la sare partial si am observat ca nu ma mai umflu atat de tare. Verifica totusi si tensiunea / proteinele din urina, sa nu fie altceva...

25+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ned spune:

Multumesc fetelor, maine dim ma duc sa-mi fac niste analize. Cu apa e asa cum zice fleur, mult si des. Am primit imdicatie sa beau 3 litri pe zi.

23+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani

Mergi la inceput