petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

acum ceva timp, au aratat la tv un spital de prin Tg. JUU care facuse parcare cu plata in incinta dupa cate imi amintesc si au fost criticati de la cel mai mic pana la cel mai mare.

stoian

Pai da, ca la noi se merge pe principiu, daca-i gratis, gratis sa fie..si cum sa plateasa si parcarea la spital?!..simplu, cu bani....
Aici ca-i spital de stat sau privat, parcarea se plateste, la unele mai putin la altele mai mult...Depinde de spital, de zona..

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligia13

bird, bine punctat la programul de vizita!

Intr-un fel vede medicul situatia si in altul se pare ca vedem noi!

Pai daca nepoata mea m-a sunat la ora 9:30 dimineatza , operata cu o seara inainte, fara sonda urinara , toti in salon operati, ca face pe ea, si ca nu mai poate si pana la ora aia nu a intrat NIMENI in salon! Am ajuns eu la 10 si abia atunci a aparut o asistenta sa le anunte ca in 10 min vine medicul la vizita!
Plosca evident eu i-am pus-o , eu am spalat-o un pic!

Si atunci ce sa fac XIO? Sa-i dau 5 leu portarului?(evindent pe langa cei 2 lei cu care imi cumpar papuci de plastic, ca altfel nu pot intra)

Eu si Raducu (22.04.2005)

Sa te duci la seful de sectie si sa ii spui, asta sa faci!
De cand sunt la spital am auzit de o pacienta care i-a spus sefului de sectie de un brancardier, seful de sectie a ridicat problema la raport si i-a atras atentia brancardierului.

Eu din principiu nu dau bani.Nici ciocolata sau flori ca sa mi se faca un serviciu. Daca imi place pers, da, la sf. ii dau in semn de "mersi" o atentie sau bani, depinde de situatie. Dar in veci nu o sa dau bani unui portar ca sa intru in afara orelor de vizita, sa ma bag in fata la ghiseu sau altele.
Azi am iesit rapid intre operatii sa imi iau un corn de la magazin.Un coleg tocmai isi cumpara mancare si in spatele lui mai erau 5 oameni. Nu m-am dus sa-i dau lui banii sa imi ia, m-am pus la rand desi era posbil sa nu mai ajung sa imi cumpar mancarea. M-a intrebat un domn care era inaintea mea daca nu doresc sa merg in fata. Nu obisnuiesc decat daca e urgenta urgentelor, si atunci cer permisiunea si ma scuz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Xio: Dar in veci nu o sa dau bani unui portar ca sa intru in afara orelor de vizita,

Nici daca te suna mama ta de pe patul de spital (inafara orelor de vizita) si-ti spune ca de ieri nu a fost nici o ingrijitoare prin salon sa-i dea bazinetul, ea nu se poate misca iar colegele de camera sint si ele tintuite la pat? Sau crezi ca tie nu ti se poate intimpla una ca asta? Sint situatii si situatii in viata. Never say never.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Xio, eu iti admir principiile. Am si eu principii, si eu zic ca eu nu as da, dar daca aici, acum, mi s-ar cere (edit: bani) sa o tratez pe Victoria, te aisgur 100% ca as fi dat. Bine, nu e cazul, dar daca e vorba de viata copilului meu, mi-as calca 1000 de principii sa o salvez. Viata e mai importanta decat principiile.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Xio: Dar in veci nu o sa dau bani unui portar ca sa intru in afara orelor de vizita,

Nici daca te suna mama ta de pe patul de spital (inafara orelor de vizita) si-ti spune ca de ieri nu a fost nici o ingrijitoare prin salon sa-i dea bazinetul, ea nu se poate misca iar colegele de camera sint si ele tintuite la pat? Sau crezi ca tie nu ti se poate intimpla una ca asta? Sint situatii si situatii in viata. Never say never.

In cazul asta ma duc si fac scandal, nu dau bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Xio, cu scandal nu rezolvi nimic. Doar ti-i faci ostili pe veci pe angajatii spitalului respectiv.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Nu, cu scandal, adica reclamatii la seful de sectie dorectorul spitalului sau medicul de garda, cu astea se rezolva treaba.
Si sa fim seriosi, cati dintre cei care dau bani dau pt. o situatie de urgenta? la maternitate se pare ca e un obicei asta cu cinstitul portarului, si culmea, cand nu e nici o urgenta!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nu, cu scandal, adica reclamatii la seful de sectie dorectorul spitalului sau medicul de garda, cu astea se rezolva treaba.

Haida, de!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
In cazul asta ma duc si fac scandal, nu dau bani.

Un minut de intarziere poate costa (mult) mai mult decat toate reclamatiile si scandalurile imaginabile. Pe deasupra, numai la reclamatii si scandal nu-ti sta capul intr-o atare situatie. Doamne fereste!

Si ma mir ca nu stii: in general portarul face ce face cu incuviintarea sefilor. Asa ca reclama tu lupul la ... seful haitei!

PS. Nu zic sa nu faci taraboi, dar asta il faci dupa, cand esti cu mintea limpede si cu mama vindecata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Xio,
bunica mea nu se putea ridica din pat fara ajutor. Cum era batrana trebuia sa mearga mai des la baie. Si in spital daca e o asistenta la 20-60 bolnavi, NU ARE cum sa ajunga sa ajute toti bolnavii. Asa ca mama mea a fost FORTATA sa dea bani sa poata sta cu bunica mea ca sa aibe grija de ea. Maica-mea nu a dat bani de placere sau de 'multumire'. A dat ca nu a avut incotro. Alternativa era sa o lase pe bunica-mea sa faca pe ea in pat. Si apoi sa stea asa pana vine programul de vizita ca sa o schimbe maica-mea .

La fel si cu mancarea. Mancarea de spital nu e comestibila si toata lumea stie asta. E firesc ca rudele aduc mancare de acasa. De ce nu sunt lasati sa duca mancare daca spitalul nu e in stare sa ofere o dieta corespunzatore? Pentru ca cineva beneficiaza de NEVOIA rudelor de-a intra in spital cu mancarea, ca sa ii jumuleasca de bani.

DAAA, Xio,
lasa rudele in spital sa va faca treaba. E mult mai safe asa. Ca daca o asistenta care peste 10 bolnavi NU ARE CUM sa se ocupe de toti. Nu are cum sa-i duca la baie, sa-i spele, sa-i hraneasca, pe langa tratamente si ce mai face ea. La 60 de pacienti nici nu poate sa verifice tensiunea o data pe tura la fiecare pacient, nici macar nu apuca sa-i VADA o data pe toti . Si daca un pacient se detelioreaza singurel in patul lui, cine observa asta? Rudele, ca altcineva nu e acolo. In sistemul vostru idiot AVETI nevoie de rude. Si in loc sa incurajati rudele, sa le educati in ingrijirea bolnavilor ca sa puteti si voi sa scoateti capul in lume, voi jumuliti de bani nenorocitii aia. Care e alternativa la a da bani? Sa-ti lasi mama sa faca pe ea intr-un pat de spital unde asistenta nu are timp sa vina sa o vada si are prea multe figuri in cap sa o ajute? Sa-ti lasi mama nespalata 1-2 saptamani cat sta in spital pentru ca nu se poate ridica si spala singura? Sa-ti lasi mama sa zaca intr-un pat incomod de spital si sa o gasesti plina de rani din cauza ca nu e nimeni sa-i schimbe pozitia? Sa-ti lasi mama nemancata pentru ca nu se poate hrani singura? Sau poate sa te bazezi pe bunavointa colegelor de salon sa o hraneasca? Sau sa o lasi nemancata din cauza ca mancarea nu e comestibila? Sau sa o lasi in dureri pentru ca asistenta aia care are 60 pacienti nu are timp sa ajunga sa o intrebe de sanatate, si oricum nu are medicamente decat 'pe bani'. Tu ce ai face Xio? Ti-ai lasa mama in spital si te-ai duce frumusel in weekend cand sunt orele de vizita?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput