petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sa inteleg ca in 2012 portarul inca ia mita pentru nerespectarea orelor de program, ingrijitoarea schimba gunoiul numai pe bani ca e platita prost, medicul moare de foame daca nu ia spaga.
si de vine e sistemul care ignora cu buna stiinta toate cererile celor care mor pur si simplu de foame si bolnavul needucat care tot insista cu nerusinare sa dea mita.

am inteles bine sau nu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui caro

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Dar ce, numai medicii sint platiti prost? Ce sa mai zica secretarele, femeile de serviciu, portarii si asa mai departe? Si astora nu le baga nimeni nimic in buzunare. Solutia: recalifica-te si cata-ti alt job. Nu te tine nimeni cu forta intr-un anumit domeniu. Nu?

Nu le baga nimeni in buzunar? Nu intri in spital fara sa-i dai portarului, femeia de servici nu prea goleste cosul de gunoi fara sa-i bagi in buzunar, daca cearsaful este murdar, o "atentie" face minuni in a gasi un cearsaf cat de cat decent... iar cu secretarele... sa fim seriosi....

Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004)
http://community.webshots.com/user/lidia67

Caro, daca mergi in timpul orelor de vizita nu trebuie sa bagi bani in buzunarul portarului. Daca intri atunci cand nu este voie, bagi banii.Moment in care si tu esti la fel de vinovata ca acel portar.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

si atunci daca intri fara sa ai voie, de ce mai e nevoie de portar?
adica nimeni nu il da afara pe ala care nu isi respecta sarcinile de servici? ca daca ingrijitoare nu arunca gunoiul nu e vizibil, dar oamenii care patruleaza pe holuri dupa orele de program ma gandesc ca sunt vazute si de peronalul spitalului care a angajat un portar.
asa ca pe langa cei 2 ( ala care da si ala care ia ) mai exista un vinovat.
si ala nu e presedintele statului in mod cert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu.
In 2012 sunt oameni care dau bani portarului ca sa intre in spital cand nu este permis.
Din salariul unui medic nu poti trai.
Sunt si cadre medicale si personal mediu care solicita bani direct sau indirect.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nu.
In 2012 sunt oameni care dau bani portarului ca sa intre in spital cand nu este permis.
Din salariul unui medic nu poti trai.
Sunt si cadre medicale si personal mediu care solicita bani direct sau indirect.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

ok. am inteles acum. toti care isi doresc sa fie doctori o fac din simplul motiv ca au o satisfactie enorma ajutand oameni sau injurand oameni. ca altfel nu inteleg de ce te faci doctor stiind ca nu poti trai din salariul acordat.
eu nu am rude medic dar am lucrat in sistemul asigurarilor sociale si pe langa salariu mai era sporuri, stimulente si altele. si nu era nimeni muritor de foame, dar majoritatea era nemultumita de orice, nu conta ce.

si ca sa vezi ca putini pleaca din sistem. o fi de bine sau rau?

Mergi la inceput

Stimulente?
Da, eu am spor de 15% pe care nu l-am vazut pana acum. Sporuri exista la ATI, urgente, legala, anatomopat, care au salariile mai mari decat salariul minim.
Pleaca putini?
Ti se pare ok o asistenta la 60 de paturi? Ca mie nu.
uita-te ati medici au plecat de la noi, ca mie nu mi se pare putin. ba din contra.

Referitor la cine nu ii da afara, curios cum intotdeauna cand se dovedeste ca nu pers. medical e singurul vinovat, si ca e si vina omului invatat sa dea banul si sa aiba ce vrea, tot timpul discutia se deturneaza. ca portarul e vinovat am stabilit deja, la noi medicul de garda daca vede apartinatori cand nu trebuie suna la portar si ii aplica o mustrare, respectiv spun la raport de asta. E cam greu sa faca medicul de garda pe politistul si sa urmareasca cine intra si cand.
Dar daca vrei, e si vina lui. Ce facem cu omul care plateste?

Mergi la inceput

medicul de garda trebuie sa faca raport la directorul spitalului nu sa sune portarul.
nu stiu ce face o asistenta la 60 de paturi dar daca nu iti faci munca din placere sunt convinsa ca si 20 de paturi e mult.
din punctul meu de vedere daca ati ales plecarea e exact ceea ce a vrut presedintele sa spuna.

p.s. chiar crezi ca vor muri mai multi oameni din cauza unui numar mai mic de doctori? poate aia care raman chiar isi iubesc meseria si uita ca sunt flamanzi.

Mergi la inceput

ce facem cu omul care plateste?
eu i-as spune ca daca imi da mita incalca legea .

e asa greu? sau crezi ca vor insista si sa aiba cazier?

Mergi la inceput

o ultima intrebare, xio.
tu vorbesti doar din punct de vedere al medicului rezident care tocmai a terminat faculatea, sau din punct de vedere al tuturor medicilor din romania?

Mergi la inceput

Pai din moment ce nu sunt medici si asistente, cum adica oamenii nu au de suferit? :))) crezi ca e ok 1 medic in loc de 3 cat trebuie?
Anumite probleme le-am spus din punctul meu de vedere, celelalte le-am scris din parerile auzite de la altii. Adica am exprimat in scris plangerile altora si nu pe ale mele.

Daca medicul de garda nu il suna pe portar sa ii spun, portarul mai lasa inca 20 de oameni pana a doua zi. Logic este sa fie anuntat si el.

O asistenta la 60 de paturi e gresit pt. bolnavi, nu pt asistnta, ca nu voiam sa scot in evidenta cat munceste ea, ci cat de "bine" pot sa fie ingrijiti bolnavii in aceste circumstante. Vezi cazul bebelusului ars in incubator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

vad in acst subiect numai critici aduse personalului medical, dar nimeni nu vine sa critice atitudinea bolnavilor din spitale. Sunt foarte multe cazuri in care bolnavul sau apartinatorii distrug dotarea din spitale, care se duc la toaleta si pleaca cu hartia igienica in buzunare, care ori pleaca cu telecomanda de la aerul conditionat, televizor sau de la paturi ori le butoneaza pana le termina, dupa care incep si se plang. Au fost cazuri in care au plecat cu sustinatoarele de la paturi. Ne plangem de mizeria din spitale, nu zic ca nu este adevarat dar mergeti prin spitale si vedeti ce au multi aprtinatori in noptiere.Se mananca in pat dupa care se dau firmiturile pe jos, paine uscata ca sa o duca acasa sa o dea la pasari, pachete si pachetele cu tot felul de izuri, si cand personalul medical incearca sa le atraga atentia sa te tii.Daca vrem ca spitalele de stat sa arate la fel ca cele private ar trebui ca si noi, ca pacienti sa ne schimbam.Iar despre faptul ca se plang de salarii, mi se pare foarte normal sa se planga atata timp cat salariile acestor oameni sunt sub limita decentului . Se spune ca cei care sunt nemultumiti sa plece, sa isi schimbe meseria, oare credeti ca aceasta este solutia? Deja sunt zeci de mii de oameni care au renuntat la sistem si vor mai renunta, cine credeti ca va mai asigura sanatatea in Romania? In contiile de azi in cativa ani vom veni la spitale precum la muzeu.Si ar fi bine sa faceti un calcul simplu sa vedeti ce-i asigura in ziua de azi salariu unui medic rezident de exemplu.

Mergi la inceput