petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nati, cred ca daca ar exista salarii pe masura muncii depuse, atitudinea ar fi cu totul alta.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Cand vrei sa te angajezi in sistemul sanitar ma gandesc ca intrebi pe altii ce salarii sunt, la interviu cand mergi si te accepta ma gandesc ca iti zic dinainte ce salariul ei.
Si probabil iti faci niste calcule inainte daca din salariu ajungi sa te descurci ori nu, daca nu, iti alegi alta meserie, job (chiar daca nu iti place) ,decat sa te plangi ce salariu mic am, si sa ceri spaga de la pacient (nu vb de tine ).
Sau nu ti se spune ce salariu ai inainte sa semnezi contractul de munca? Ai o mare supriza dupa o luna de munca ca nici chiria ori abonamentul pe transport nu iti acopera?

Tot aud ça se spune ca nu sunt platit pe masura muncii depuse, atunci de ce mai stai in jobul ala?
Deschide afacerea ta proprie, munceste pentru tine si poate asa te vei plati pe masura muncii depuse.
Daca nu sunt bani de la buget pentru marirea salariilor in sistemul sanitar, asta e, muncesti pe cat esti platit, nu iti convine, demisioneaza.
Dar asta nu inseamna ca daca tu esti nemultumit tratezi pacientii cu sictir, si le mai bagi si mana pana la cot in buzunarul lor, ca deh muncesti prea mult pe bani putini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Sistemul medical romanesc in presa straina:
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/romanias-hospital-scandal-babies-left-to-die-as-doctors-refuse-to-work-without-bribes-7606242.html?origin=internalSearch

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Stai linistita,acum vine xio si scrie ca la Timisoara personalul nu cere/ia spaga,cumpara medicamente din banii proprii saracilor si in general toate sunt exagerari rauvoitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Saskia, stiam, chiar a fost un reportaj pe Pro TV cu infectiile intraspitalicesti din alte tari, US etc. Problema e ca la noi se ascund sub pres - aka raportari false - noi avem parca cel mai mic nr. de astfel de infectii din Europa, ceea ce e hilar.

Bird, articolul ala e inexact, din ce stiu eu :
- din ce stiu, dr. Carstoveanu e la ATI, nu la Cardiologie; la Cardiologie s-au strans printr-o campanie umanitara cu SMS-uri bani pt echipamente (a fost campania si pe TV), echipamente care zac nefolosite din lipsa de personal calificat ; stiu ca era vorba sa se intoarca medici romani de afara cu competente in cardio pediatrica, dar posturile sunt blocate
- acum e o alta campanie pt strangerea de fonduri pt echipamente ATI (deci sectia drului Carstoveanu). Eu am zis ca nu mai donez bani, din urmatoarele motive :
1) platesc din nou ceea ce am platit odata prin contributiile de sanatate ;
2) la ce bun sa mai donez, daca tot ce se cumpara zace nefolosit din lipsa de personal ?

A fost si o emisiune pe A3 (In premiera) in care dr. Carstoveanu povestea cum merge cu copiii afara la tratament. Mi se pare monstruos...dar asta e tara in care traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui jenn

Stai linistita,acum vine xio si scrie ca la Timisoara personalul nu cere/ia spaga,cumpara medicamente din banii proprii saracilor si in general toate sunt exagerari rauvoitoare.

tocmai am fost astazi la un consult interdisciplinar pt. care am aranjat totul personal, de la mobilul pe care mi-l platesc eu, si pana acolo si inapoi am fost cu taxiul, platit de medicul curant. In timpul petrecut acolo am aflat de la pacienta ca ea supravietuieste dintr-o pensie de 350 de lei si ca medicul ei cardiolog o ajuta ba cu medicamente, ba cu bani, ca ea nu are de unde.

Mergi la inceput

A, si ce scrie in articol e vrajeala, nimeni nu refuza sa faca ceva din cauza ca nu primeste bani, ca nu e spitalul lu' tata.
A, ca se cumpara aparatura aiurea pt. comisioanele mari, aia se intampla, dar sa spuna ca nimeni nu vrea sa lucreze ca nu primesc mita e ilar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Nati, cred ca daca ar exista salarii pe masura muncii depuse, atitudinea ar fi cu totul alta.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, un viitor medic stie ce salariu va avea cand va deveni medic. Ce ar trebui sa il impinga sa devina medic e pasiunea ptr. meserie, nu cati bani va face/ar putea face (ca... ma rog, nu toti iau/cer). Cand ai pasiune ptr. meseria pe care o faci, banii sunt pe locul 2. De ce crezi ca daca ar face mai multi bani ar fi mai umani? Sa tratezi un pacient ca pe un 'OM' nu trebuie sa faci bani! Ci trebuie sa fi uman, in primul rand. Desigur ca tragedia fiecarui pacient e a pacientului, doctorul ala a mai avut 50 de pacienti cu aceeasi tragedie, acelasi diagnostic, insa ptr. acel paciet e prima oara cand e diagnosticat/tratat ptr. o anumita boala. Pentru el e/poate fi o tragedie, chiar daca doctorul a devenit insensibil la tot felul de diagnostice.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Mai, da' nu poate fata asta (XIO) sa deschida gura ca sariti pe ea....Chiar unele doamne din strainatate. Chiar ati uitat de unde ati venit? chiar ati uitat care e sistemul in Romania? Toata lumea da din gura ca nu se face si nu se drege dar putini sunt cei care fac ceva (vezi subiectul cu maidanezii).
Ce afacere proprie sa deschida rezidentul de medicina din Romania? Ce afacere proprie isi deschide rexidentul din occident? Este posibil sa-ti deschizi cabinetul propriu proaspat absolvent fiind? si-ti treci rezidentiatul in cabinetul propriu? Adica te inveti tu pe tine medicina ... si pe urma specializarea... Cateodata vorbim sa ne aflam in treaba fara sa luam in calcul realitatea... Vorba aceea: teoria ca teoria, da' practica te omoara.
Vreau sa vad si eu un sistem medical perfect! Vor exista intotdeauna cazuri nefericite in care pacientul s-a simtit sau chiar a fost ignorat/tratat prost/nu a fost tratat indeajuns/nu i s-a dat atentia cuvenita etc,etc etc... asa cum vor exista intotdeauna cazuri de malpraxis care vor fi pedepsite sau cazuri de malpraxis musamalizate. Si asta oriunde in lume, nu numai in Romania...
a trecut de mult vremea in care meseria de medic era o meserie de credinta doar. Din pacate cam trebuie sa aiba si ei un acoperis deasupra capului si ceva de bagat in gura.... ca sa nu mai vorbim ca au si ei familii cateodata ..... Ca in invatatmantul romanesc medical nu exista cursuri (probabil?) care sa invete viitorul medic asa zisele "bed manners" nu neg....dar chestia asa (cu bed manners) mai tine un pic si de ..... cei 7 ani de acasa cred eu....
Concluzie: mai respirati mai fetelor cand o vedeti pe Xio, ca nu e ea vinovata de cele ce se intampla acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:

Atitudinea nu are nimic de-a face cu salariul, vine din bun simt si educatie. Cu ce te ajuta o atitudine negativa si un comportament pasiv-agresiv fata de pacient? iti creste salariul? iti face viata mai usoara? NUUUU.

Stii ce face atitudinea jegoasa? Incurajeaza pacientul speriat sa-ti ofere mita sau 'cadouri' cum doresti sa le numesti. Atitudinea de javra face pacientul care e in spital pentru ca e bolnav, sa fie speriat pentru viata lui. Si atunci rupe de la gura copiilor sa bage in buzunarul unui cadru medical in speranta ca asa va scapa cu viata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:

Atitudinea nu are nimic de-a face cu salariul, vine din bun simt si educatie. Cu ce te ajuta o atitudine negativa si un comportament pasiv-agresiv fata de pacient? iti creste salariul? iti face viata mai usoara? NUUUU.

Stii ce face atitudinea jegoasa? Incurajeaza pacientul speriat sa-ti ofere mita sau 'cadouri' cum doresti sa le numesti. Atitudinea de javra face pacientul care e in spital pentru ca e bolnav, sa fie speriat pentru viata lui. Si atunci rupe de la gura copiilor sa bage in buzunarul unui cadru medical in speranta ca asa va scapa cu viata.

Cand un om e frustrat ca nu are ce manca nu ii mai vine sa zambeasca si sa fie dragut. Dupa cum stii, daca esti flamand, esti nervos si irascibil. Lipsa somnului e folosita ca metoda de tortura.

Ce spune nati, ca stiai in ce te bagi e un fel de :ma doare0n basca de voi. Cam care e ideea, Nati? Sa lucrezi pe gratis tot restul vietii?

Mergi la inceput