petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 2
ch_dana spune:
XIO, stiu. Doar ca, prin simpla logica a lucrurilor (platitorii tarifelor de la privat sunt mult mai putini decat pacientii de la stat), experienta se capata la stat. De aia medicii stau in ambele locuri, experienta de la stat si bani de la privat. Doar cei sariti de 40 isi permit sa aleaga.
XIO spune:
Aia cu paduchii mi-a placut. Si la noi a venit o femeie, ulterior am descoperit ca are paduchi.A venit cu ei de acasa. A primit o basca pt. a nu-i imprastia prin spital, dar o purta pe palier cat o vedea asistenta si jos la tigara statea cu alte gravide si cu apartinatoii, evident fara basca.A prmit si "tratament" pt. paduchi. Cu ce e de vina spitalul/statul?
In aceeasi zi nastea o femeie, medicul primar statea la capul ei si o calma, o mangaia pe cap cand hop!! un grup de paduchi veseli. Si ea venise cu ei de acasa.
Stiu ca nu va referiti doar la asta, dar mi s-a parut amuzant sa te legi chiar de paduchi.
mcoca spune:
Apropos de paduchi, francezii sunt plini. Cum incepe scoala vezi afise : paduchii au revenit, cautati-va copii. Pe mine m-a socat chestia asta (ma rog, inca ma mai socheaza). Imi e groaza sa nu vad anuntul si la Maya la gradi.
Vicky si Printzesone
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Apropos de paduchi, francezii sunt plini. Cum incepe scoala vezi afise : paduchii au revenit, cautati-va copii. Pe mine m-a socat chestia asta (ma rog, inca ma mai socheaza). Imi e groaza sa nu vad anuntul si la Maya la gradi. Vicky si Printzesone |
Nm inteles de ce e socant, si aici e frecvent, ba chiar au mame care se duc voluntar o data pe luna si cauta copiii in cap cu un pieptan . Probabil ca in Amsterdam nu or fi, dar in orasele mici aproape de ferme si campuri...ba chiar au saculeti etansi in care isi baga sacul de scoala si geaca. Ne anunta cand sunt paduchi in clasa lor ca sa fim si noi extra-vigilenti si atat, nu dau numele copilului, evident.
Si culmea nu e asa cum crede lumea de la mizerie.
mcoca spune:
Sunt socata pentru ca in Rom eu nu am cunoscut paduchii. Nu traiesc intr-un oras mic, traiasc in Lyon, al doilea oras ca marime din fr.
Vicky si Printzesone
ch_dana spune:
Stiu ca sunt si pacienti care vin cu ei "la pachet", dar la un copil de 3 ani (cat avea atunci) nu se pune problema.
Iar de infectiile intraspitalicesti din RO sa nu mai mentionam ca scriptic ele oricum nu exista, nu ?
desprecopii spune:
scuze, nu mi-am dat seama ca am scris gresit.
Ceea ce am vrut sa spun este ca nicaieri in lume, spitalele de stat nu sunt la fel cu cele private.
Si apoi, eu cred ca sunt spitale de stat mai dotate decat unele private. Totul este o chestiune de investitie. In plus, fiecare cetatean poate opta pentru spitalul care ii place - privat sau de stat, asa cum fiecare om isi poate cumpara ce masina doreste... in functie de ce bani are in buzunar, bineinteles :)
O petitie ca aceasta tocmai prezentata e o aberatie.
Mi se pare ceva de OTV.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
iulia_b spune:
Problema e la ambele parti, si la medici, dar si la pecienti. Nu medicii fac pe jos la baie sau nu trag apa, sau nu se spala..paduchii aia vin si ei de undeva, nu apar si se inmultesc din senin. Si-apoi in petitie mi-a mai atras atentia ceva...ambulanta sa vina chiar de mai multe ori in aceeasi zi daca este cazul. oare unii chiar nu realizeaza ca salvarea este pt urgente si nu pt muci sau colici, ca un om poate muri din cauza unor mofturi pt ca nu ajunge masina la el? Sau sa nu se dea medicamente fara analize prealabile. Adica daca un copil raceste de 2 ori pe luna sa i se faca analize de fiecare data..Nici cea mai civilizata si avuta tara nu-si permite asta. Asa se risipesc banii pe prostii si mofturi si lucrurile cu adevarat importante nu se fac.
Asadar cred ca si medicii, dar si pacientii abuzeaza de sistem, ori de cate ori au ocazia. Prin neplata, fofilare, furt, inselaciune etc.
glimmer spune:
Eu am vazut ca se cerea ca doar medicamentele "puternice" sa nu fie administrate fara analize prealabile. Analiza poate insemna, de exemplu, testarea pentru alergii sau identificarea corecta a microbului si a antibioticului eficient, in cazul unei infectii.
Edit: cine a avut copil cu infectii ORL severe pe care medicii au experimentat de-a valma antibiotice puternice, cred intelege mai bine punctul asta din petitie.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Stiu ca sunt si pacienti care vin cu ei "la pachet", dar la un copil de 3 ani (cat avea atunci) nu se pune problema. Iar de infectiile intraspitalicesti din RO sa nu mai mentionam ca scriptic ele oricum nu exista, nu ? Dana & Amelia (21.06.2011) |
Pai crezi ca avea paduchi din asternut sau de la medici?