petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
.... dar ma irita lipsa de respect cu care este tratata profesia medicala - mie mi se pare ca ei livreaza servicii pe masura conditiilor materiale si profesionale in care profeseaza.

Cum poti sa tratezi cu respect pe cineva care iti baga mana-n buzunar? Tu poti trata cu respect pe cineva care te santajeaza sau te fura, chiar daca vine cu scuza ca nu-i ajung banii?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Da, daca se da nu stiu ce tratament. Mi-a spus un coleg (deci nu stiu daca e adevarat sau nu) ca tratamentul pt. HIV aplict in spital e 5000 de euro.

Hai sa-ti povestesc de la Timisoara. Sotul meu lucra la un spital si vine o tipa care era sefa lui si ii cere sa schimbe medicatia la toti copiii cu SIDA si sa comande alte medicamente, mult mai scumpe. Tipa era sefa dar nu era personal clinic, nu putea sa faca ea comanda asta. El ii spune ca nu este nici un motiv sa faca asta si ca nu exista nici o justificare medicala pentru asa ceva. Tipa (care vroia comisionul de la firma de medicamente) il ameninta, tipa la el, etc, in fine ii spune ca nu va mai lucra in Timisoara niciunde niciodata. Pe el il durea in dos ca avea viza in buzunar si ne pregateam de plecare, dar altul care avea rate la casa si trebuia sa hraneasca copiii ce ar fi facut? Sotul meu a facut plangere la minister dar a aflat ulterior ca tipa era prietena la catarama cu cel la care facuse el reclamatia. Nu a comandat el medicamentele si am plecat inainte sa aflam cum s-a sfarsit. Dar iti da o imagine despre cum se cheltuie banii si ce lichele sunt in sistem. Eu personal nu pot sa sustin investirea de mai multi bani in sistem pana nu sunt capabile spitalelle sa justifice foarte clar ce fac cu banii si astfel de aranjamente nu se mai intampla.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Si la noi programul de vizita este intre 10 si 20 zilnic si nu trebuie sa ai halat si botosei. Rudele pot aduce mancare si pot sta cu bolnavul intre orele de vizita iar in cazuri speciale pot ramane peste noapte sau au acces nelimitat la bolnav. La pediatrie parintii si fratii pot vizita oricand, o persoana poate sta peste noapte indiferent de varsta copilului, restul vizitatorilor intre 10-20. Copiii alearga si se dau cu tricicletele pe coridoare au camera de joaca, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Nu stiu cum e in Romania, insa aici la privat nu se trateaza aceiasi pacienti ca la spitalul de stat.

In general la privat se trateaza pacienti in stare generala buna, care au nevoie de operatii de rutina si care or sa stea putin in spital.
O batrinica cu pneumonie n-ajunge niciodata la privati. Sau cea mai pare parte a urgentelor.

Privatul mizeaza pe prezentare. Ceea ce e normal, caci marea majorita a oamenilor nu au date suficiente sa judece actul medical in sine si se agata de cit de noi sint mobilele sau cit de buna e mincarea.

Adevarul e ca sanatatea costa. Enorm. Si marea majoritate a muncii nu este vazuta de pacienti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm
Adevarul e ca sanatatea costa. Enorm. Si marea majoritate a muncii nu este vazuta de pacienti.

Exact - asta e esenta. Pe langa faptul ca costa, actul medical cuprinde enorm de multa responsabilitate. De aceea un medic trebuie sa-si faca meseria cu pasiune, fara sa-l preocupe chiria de maine si benzina de la masina. Exista o ratiune pentru care in tarile unde actul medical este de calitate, profesia medicala este foarte, dar foarte bine platita si respectata social.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

gmmm are dreptate
aici la privat merg doar cei cu afectiuni, interventii fff usoare, e marmura pe jos si tv de plasma, dar cand e vorba de complicatii iti spun din start ca te muta la stat.
eu am nascut de é luni la stat, caci la privat nu au vrut sa imi urmareasca sarcina, motivul fiind risc mare de hemoragie, pe care din pacate am si facut-o dupa 2 ore de la cezariana, si prima sarcina cu complicatii, ceea ce a dus la o cezariana.
Chiar daca platim o gramada de bani asigurarile la stat, sa nu va spun de cee private, degeaba.
Si asta ca sistemul de sanatate aici este considerat unul dintre cele mai performante din lume, eu de exemplu il gasesc printre cele mai proaste, chiar si in comparatie cu multe servicii medicale oferite la stat in Romania!

iar povestea lui bird cu medicamentele, din pacate nu doar la Timisoara functioaneaza asa nu degeaba firme precum Merila sau altele au cresteri spectaculoase la profit an de an.
Ar fii multe de spus si de scris, sa nu mi se atraga atentia ca sunt doar frustrari personale, interstatale; prietenii stiu de ce.

Serviciile spitalicesti sunt foarte scumpe; tocmai am primit factura de la cezariana; 7 zile state in spital, au fost 6500 de euro in conditiile in care am fost operata in regim de urgente, intr-o duminica, tarif dublu fata de o zi normala, iar medicul ginecolog in cele 7 zile cat am stat nu a fost nici macar odata sa ma vada, cu toate ca am facut si o hemoragie la vreo 2 ore dupa operatie, si am stat 14 ore la reanimare, minunat sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

olim, imi pare rau ca ai trecut prin probleme cu nasterea, cezariana.
Sper ca acum esti ok!

Acum 3 ani in tara, juniorul a facut o alergie urata de a trebui sa mergem la urgenta, si l-au tinut peste noapte sub observatie.
Vesnica poveste cu lipsa medicamentelor , nu aveau Peritol in sectie, a trebui sa mearga cumnata sa cumpere la farmacia de peste drum a spitalului, eu nu puteam sa ies odata intrata in sectie, ca asa e regula.
Ce ma faceam eu daca nu era familionul cu mine? Cine mergea sa cumpere?
Din toata experienta asta nu ma pot plange de altele, personalul medical s-a comportat exemplar, imi aduc aminte ca la urgenta trebuia sa semnez un formular si efectiv nu puteam, in asa hal tremuram toata, iar asistenta a fost atat de blanda, mi-a vorbit frumos.
Si acum dupa ani astia imi aduc aminte de ea, si nu i-am lasat nimic spaga, dar m-a impresionat rabdarea si blandetea ei. Deci se poate sa ai empatie pt altii chiar daca in ziua aia poate ea a avut cazuri grele, cu oameni care cereau in timp record sa fie tratati ori internati.
Ce m-a surprins a fost a doua zi cand trebuia sa platim factura. Absolut nici un leu, din cauza ca juniorul e infant si pt ei nu se plateste.

Iar aici in Japonia cand am nascut, medicul ginecolog la care pe timpul sarcinii veneam saptamanal la ecografii si la fiecare 2 saptamani RMN, plus seful sectiei, veneau de 2 ori pe zi la vizita sa se uite la operatia de cezariana.
Imi aduc aminte ca dupa operatie m-au dus intr-o rezerva ICU pentru 24 de ore sa fiu sub observatie , la care sotul imi zice : stii cat costa 24 de ore in camera asta? 750$
Nu au fost complicatii asa ca m-au mutat in rezerva mea.

Aici asigurarea e mica, dar daca ai folosit asigurarea in operatii, atunci factura pe luna sa platesti asigurarea creste simtitor.
In opinia mea, chiar daca spitalul are conditii proaste de cazare, dar cand pacientul vede omenia, respectul si atentia personalului medical asupra lui atunci nu mai critica atat de tare ca nu are tv, ori toaleta si dush in salon.
Dar, si pacientul si cadrul medical trebui sa ai respect unii fata de altii, e munca multa intr-un spital, iar pentru pacient nu e floare la ureche sa stea in spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Si aici e la fel, spitalele, clinicile private se ocupa de cazuri usoare, in schimb daca e ceva complicat, operatii, te trimit la spital de stat.

Noi am fost la o clinica de fertilitate/reproducere umana ca sa obtinem sarcina, unde au si maternitate, ei bine in luna a 4 a de sarcina medicul a observat ca ceva nu e in regula cu bebe, ne-a pus scrisoarea de recomandare in mana si directia spitalul de copii, spital de stat.
Dar din ce am vazut ca si conditii intre maternitatea privata si cea de stat unde am nascut, conditiile erau la fel, acelasi mobilier, servicii, numai ca la spitalul de copii nu puteam sa-l am pe bebe cu mine in rezerva, trebuia sa merg in ICU sa-l vad, si apoi dupa ce a fost ok sa respire singurel l-au mutat in alt salon, unde mergeam si-l alaptam, stateam cat vroiam eu cu el.
Si alta diferenta era pretul, la privat era scump fata de stat.
Cred ca oamenii alaturi de cadrele medicale trebui sa iasa in strada, ori sa ceara de la guvern salarii satisfacatoare pt cei din sistemul sanitar, plus conditii umane in spitale.
Iar spaga sa dispara cu desavarsire, altfel nimic nu are sa se schimbe.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Sa inteleg ca pana la urma pacientii trebuie sa suporte frustrarile, de cele mai multe ori justificate ale personalului medical. Nu inteleg de ce personalul medical nu se "razbuna" pe cine trebuie. Respectiv pe cei care intretin sistemul asa cum e. Un raspuns ar fi acela ca multi dintre ei profita din plin de sistem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

In Romania e cam la fel. Spitalele private "merg" pe nasteri fara probleme de copii la termen (sau macar peste 35 de saptamani), operatii de litiaza biliara, hernie, implanturi mamare; spitalele de pediatrie te interneaza pentru ceea ce poti trata si acasa cu supravegherea unui pediatru bun: o bronsiolita, o enterocolita. Pentru cazuri mai grave iei directia spitalului de stat.
N-am auzit de accidente grave cu politraumatisme tratate la privat, nici de bolnavi de cancer in faza terminala, nici de prematuri de 800 de grame ingrijiti la privat.

In concluzie, eu una, n-as vrea ca spitalele de stat sa fie ca cele private. Din pacate si bolile si problemele grave se intampla in vietile noastre.

In schimb mi-as dori ca personalul din spitalele de stat sa fie remunerat conform efortului depus, raspunderii pe care o au si studiilor pe care le-au facut.

Mergi la inceput