Valoarea fiecaruia din noi

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

a ierta nu inseamna a iubi, nu inteleg de ce presupuneti ca daca ierti inseamna ca iti iubesti dusmanii sau ca trebuie sa stai pres in fata celui care ti-a gresit.

in fine, fiecare se pare ca intelege altceva prin a ierta si in mod cert are nevoie de alte dovezi pentru a isi simti valoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Maru, am observat ca la un moment dat ai scris ca te simti ca o frauda, la locul de munca, desi primesti multe aprecieri de la colegi si sefi.
Stiu ca tu lucrezi cu medici/profesori pe care ii apreciezi f mult - sunt sigura, absolut sigura, ca unii dintre ei, poate chiar mai multi, poate chiar mai mult de jumatate, se simt la fel - ocazional, poate chiar de cele mai multe ori, poate in permanenta. Si ca asta nu le rapeste din valoarea profesionala ori personala.
Cand eram graduate student am lucrat cu un power-couple de profesori indrumatori care se apropiau de pensie si erau recunoscuti ca fiind printre cei mai tari in domeniul lor din SUA, din lume. Publicatii, premii, titluri, pozitii reale si onorifice si tzashpe alte modalitati de recunoastere, generatii intregi de studenti care iesisera din mainile lor, care erau acum la randul lor profesori plini in unele dintre cele mai bune departamente din domeniu si duceau mai departe "scoala" pe care ei au creat-o etc. etc. Si totusi, se simteau fix la fel. Eu am fost profund surprinsa cand mi-au impartasit asta, nu mi-as fi imaginat.

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

din punctul meu de vederea valoarea fiecaruia dintre noi consta in puterea de a iubi pe cei care nu ne iubesc.

alina

Atunci eu nu inteleg ce ai scris aici...cine sunt cei care nu te iubesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu, pana si pe fii-mea o invat sa ii ocoleasca pe cei care sunt rai cu ea. La nivel de clasa I, evident.

Cum sa iti iubesti dusmanii declarati, oamenii care ti-au facut rau, fiindca asa au avut chef ?! Unde este valoarea noastra ca persoane, ca indivizi unici ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

lai, multumesc mult!

Citat:
citat din mesajul lui lai

Maru, am observat ca la un moment dat ai scris ca te simti ca o frauda, la locul de munca, desi primesti multe aprecieri de la colegi si sefi.
Stiu ca tu lucrezi cu medici/profesori pe care ii apreciezi f mult - sunt sigura, absolut sigura, ca unii dintre ei, poate chiar mai multi, poate chiar mai mult de jumatate, se simt la fel - ocazional, poate chiar de cele mai multe ori, poate in permanenta. Si ca asta nu le rapeste din valoarea profesionala ori personala.
Cand eram graduate student am lucrat cu un power-couple de profesori indrumatori care se apropiau de pensie si erau recunoscuti ca fiind printre cei mai tari in domeniul lor din SUA, din lume. Publicatii, premii, titluri, pozitii reale si onorifice si tzashpe alte modalitati de recunoastere, generatii intregi de studenti care iesisera din mainile lor, care erau acum la randul lor profesori plini in unele dintre cele mai bune departamente din domeniu si duceau mai departe "scoala" pe care ei au creat-o etc. etc. Si totusi, se simteau fix la fel. Eu am fost profund surprinsa cand mi-au impartasit asta, nu mi-as fi imaginat.

Lai de pisica mica august 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:

Cum sa iti iubesti dusmanii declarati, oamenii care ti-au facut rau, fiindca asa au avut chef ?!
allinta

Cam in aceeasi formula (tuturor) imi amintesc ca s-a mai discutat despre faptul ca iertarea e un intreg si de multe ori indelungat proces si ca nu e suficient sa-ti spui 'trebuie sa ierti' sau 'e bine sa ierti'

Nu vreau sa generalizez, imi este cel mai la indemana sa ma raportez la propria persoana si la experientele mele...
iar referitor la citatul de mai sus, mi-am pus intrebarea si am iscodit in minte pt a-mi identifica 'dusmanii declarati' sau oamenii care mi-au facut rau...in incercarea de a vedea cum ma aflu fata de ei in procesul asta, cum ii percep..

nu am gasit pe nimeni, pur si simplu nu pot numi pe nimeni din viata mea in termenii acestia

desi ..poate exista!?

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

Lumina Sfanta pentru copii

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Alinuk, poate esti o norocoasa sau poate ca nu vezi...

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ma alatur si eu celor care sustin ca iertarea nu e tot una cu valoarea. Poate fi o fateta a persoanei, a eului, dar nu cred ca e un lucru primordial in definirea noastra.

Aqai, cum mai esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

iertarea face parte dintr-un intreg puzzel. cand am decis sa iert anumite lucruri, nu m-am dus sa spun in fata decat in doua cazuri. in rest, am facut-o ptr mine, in inima mea. m-am simtit eliberata si impacata, chiar daca cu persoana respectiva nu mai am contact sau am foarte rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Cum sa iti iubesti dusmanii declarati, oamenii care ti-au facut rau, fiindca asa au avut chef ?! Unde este valoarea noastra ca persoane, ca indivizi unici ?

allinta

Aici michelle ar trebui sa stie raspunsul.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput