Valoarea fiecaruia din noi

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

allinta, nu e vorba de valoarea exterioara, am scris de lista mea si ce e pe ea. E vorba de valoarea aia care vine din interior, care te face sa nu depinzi de nimeni, nici de barbat, nici de copil.
Eu nu depind de barbat economic, dar nu vreau sa depind de nici un barbat sufleteste. Lumea nu incepe si nu se sfarseste cu ei.
Nu vreau sa depind si sa traiesc prin copil. Nu vreau sa fiu tipul de mama care traieste prin copil.
Vreau sa fiu eu, sunt la varsta cand pot fi eu, cand ar trebui sa stiu ce sunt eu, cat valorez in interiorul meu.

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Maru, zau asa, toti avem propria noastra valoare. Fa un exercitiu de imaginatie si gandeste-te cum i-ar fi fost copilului tau fara tine.

Daca noi insene nu ne iubim si nu ne apreciem, NU o va face nimeni, nici macar copiii nostrii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Maru, greu, ce vrei tu. Majoritatea oamenilor se raporteaza la cei apropiati.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mik, . Eu ma refeream la batranete, in ideea ca raman singura...dar e posibil sa nu fie asa ci sa ramana sotul singur...sincer, as prefera sa murim impreuna. ;)

Eu sunt dependenta de dragoste, fara doar si poate. De dragostea sotului si a copiilor. Fara ei, eu nu as fi eu, cea de acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

stiu allinta
atunci cand ramai tu cu tine, cum te definesti?

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Maru, greu, ce vrei tu. Majoritatea oamenilor se raporteaza la cei apropiati.

allinta

aqai, esti la inceput de drum! Azi e prima zi din restul vietii tale! Pune pe hartie dorintele tale si si cum se pot implini. Job gasesti cu rabdare. Si daca jobul potrivit te va implini, te va valorifica, atunci vei cauta altceva sa iti dea valoare.

imi pare tare rau ca nu am timp de analizat, imi pare rau ca nu am avut timp sa raspund tuturor care si-au facut timp sa imi scrie un rand sau doua. De pe telfon nu pot posta, acasa de pe tableta e super enervant! Dar va multumesc mult! NU vreau sa credeti ca am rapit subiectul lui Aqai, am vrut doar sa vada ca nu e singura, ca nu e unic ce i se intampla.

inca ceva: nimic nu e intamplator in viata. Nu neaparat ca suntem predestinati, ci ca o decizie, greseala, iti schimba viata si face ca ce urmeaza sa aiba alta turnura.

Mergi la inceput

Maru, eu gandesc ca Mihaela.

Inainte de a fi fost maritata si de a avea copil, eram o frunza purtata de vant.
Sensul fiintei mele il da familia mea.

Cred ca intrebarile si nelinistile despre sine insasi vin din lipsa de iubire a omului fata de sine sau a celor care, in mod normal, stie ca ar trebui sa il/o iubeasca, dar nu o fac sau nu simte ca il/o iubesc.

allinta

Mergi la inceput

Nu, nici eu nu vreau sa imi traisec viata prin copii, dimpotriva! Doar ca dragostea lor ma face sa ma simt speciala.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Nu, nici eu nu vreau sa imi traisec viata prin copii, dimpotriva! Doar ca dragostea lor ma face sa ma simt speciala.

Exact.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am citit rapid, voi reveni sa citesc pe indelete... interesant subiect.

Si de cind am citit ma tot gindesc ce ma valoreaza pe mine in viata asta... si orice as face, oricum as intoarce-o, tot la iubire ajung. Nu stiu, eu cind iubesc, iubesc... si felul in care iubesc, pina la capat, neconditionat ma valoreaza. Si daca sint si iubita, valoarea se dubleaza.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Asa e nelia, nu stiu de ce m-am gandit numai la dragostea ce o primesc, ca ma face sa ma simt valoroasa. Mi se pare normal sa imi iubesc copiii si sotul, de asta nu am mentionat. Adica si eu simt ca daca sunt SI iubita, valoarea se dubleaza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

din punctul meu de vederea valoarea fiecaruia dintre noi consta in puterea de a iubi pe cei care nu ne iubesc.

Mergi la inceput