Imi zugravesc bucataria
Raspunsuri - Pagina 2
eunice78 spune:
Ei, cum a iesit? Si eu mi-am zugravit singura bucataria si holul anul trecut. M-a apucat din senin, a zis al meu barbat ca am luat-o razna. Dar chiar simteam nevoia de munca fizica, dupa tspe ore de stat la birou si m-am simtit ff bine dupa aia. Basca am economisit niste bani si am facut intr-un timp muult mai scurt decat mi-ar fi facut mesterii. Si mai cu grja.
Laura25 spune:
Mandrul meu a venit azi acasa cu var, glet, amorsa, decis sa varuiasca in baie. S-a apucat de reparat un perete afectat de o scurgere de apa de la vecinul de sus (a bagat spaclu si a dat jos tot ce era aiurea pe perete, a dat cu glet, amorsa pe ceilalti pereti, maine da cu var. A cumparat de pe net o scula de asta de varuit
si se pare ca isi merita banii. Azi a folosit-o sa dea cu amorsa. Sa vedem maine la var cum se comporta.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Androix spune:
Ohooo, cu o scula de-aia m-as baga lejer tot singura si in restul casei! Unde oricum am in plan sa ma bag in vara dar nu fara ajutorul cosortului. Sa ne povestesti cum merge si cu vopsea. Cat a costat?
Eunice, a iesit frumos, pata care m-a speriat am fost neinspirata si am lasat-o nerazuita de pe perete si a iesit prin muuuuulte straturi de vopsea, dar doar conturul asa usor. In rest a iesit super. Se cunoaste ca n-am stiut ce consistenta trebuia sa aibe gletul si au iesit peretii usor strambi in zona unde a fost crapatura cea mai adanca. Dar per total sunt foarte multumita de rezultat, tot ce conteaza este ca nu a ramas niciun colt neumblat, inclusiv sub aragaz am facut bec. Si foarte importanta a fost si experienta, cu siguranta la vara o sa fiu mult mai sigura pe mine si pe ce am invatat.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Laura25 spune:
Androix, felicitari! Prima data e mai greu, pe urma o sa ti se para flore la ureche .
Ustensila se cheama 'paint zoom' si am luat-o cu 130 lei + transportul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Mickyyy spune:
Stiti cumva, desenele de pe pereti dispar la zugravit?
Ne-am apucat sa zugravim camera fetelor, care e pictata de sus pana jos, in toate culorile curcubeului, cu toate ustensilele de scris pe care le-au avut la indemna, pixuri, cariosi, markere, etc.
Asa ca am zis ca acum, ca sunt suficient de mari si ne putem intelege cu ele sa-si manifeste talentele artistice pe hartie si nu pe pereti, ar fi momentul sa o readucem la culoarea ei initiala.
Aseara am spalat peretii (sunt vopsiti tot cu lavabila), dar mare parte din desene, mai ales cele cu pixul, troneaza in continuare acolo. Daca frec bine bine bine, se duc, dar nu stiu daca are sens sa-mi pierd cateva ore frecand la niste desene, daca tot vrem sa zugravim.
Asa ca din experienta vostra (eu n-am asa ceva, e prima oara cand zugravesc singura), petele de genul asta dispar cu totul atunci cand se da cu vopsea sau nu?
ela_04 spune:
Dispar.
Pixul stiu sigur ca noi aveam un model pe tot peretele. Am dat de 2 ori parca...eu, cu o pensula...
& +31
Mickyyy spune:
Conteaza daca vopsesti in culori deschise sau mai inchise? Ma gandesc ca daca pixul e albastru si tu vopsesti bleo de exemplu, sunt sanse sa nu se observe, dar daca vopsesti cu galben sa zicem peste o pata neagra, la final ramane galben curat acolo?
Noi avem 3 din 4 pereti pictati pe suprafete semnificative.
Cea mare are pe marginea patului ei o intreaga colectie de personaje, adevarate benzi desenate, le-am si pozat inainte sa le distrugem
Cea mica, sa nu ramana ma prejos a facut un fel de galaxie stelara, adica o pata cam de vreo jumatate de metru plina de cercuri de toate culorile, iar mijlocia care e indragostia de Legolas din Stapanul Inelelor a scirs, mai mult sau mai putin subtil, numele lui peste tot pe unde-a putut, cu pix, carioca sau creion. Avem scris legolas cu caractere de-o schioapa atat pe peretele de la patul ei cat si pe tavan .
Aaa, si isprava cea mai deazstruoasa, care din pacate nu e in camera lor (dar cred ca o voi scoperi si pe ea cu aceasta ocazie), consta intr-un set de amprente ale palmei pe peretele din sufragerie. Si-au dat cu acuarele pe maini si le-au imortalizat pentru eternitate acolo. Sa-mi fie invatatura de minte sa le mai iau acuarele bune, ca's vreo 3 ani de-atunci si nu se vede niciun semn de degradare la ele, vopseaua s-a mai dus pe ici pe colo, dar acuarelele nici gand .
ela_04 spune:
Eu peste pix am dat cu vinarom alb. Asa ca daca mai pui si culoare ma gandesc ca si mai bine
Acuarelele poti sa le dai mai intai cu un burete ceva daca se ia...daca nu dai cu lavabil ca e imposibil sa nu se ia...
eu am acoperit maini de ciocolata, de caca, pete de ulei, sucuri naturale... cam toata gama as putea spune, si peste tot e alb tocmai ca sa putem acoperii urgent in caz de nevoie.
Maini de acuarele am avut si eu cand eram copil ... am plans rau cand le-a sters maica-mea desi aveam at vreo 14 ani
& +31
Mickyyy spune:
Legat de acuarele, de-asta zic ca's de calitate mai buna ca lavabila mea . Dupa ce le-am descoperit, ca au fost pictate strategic, in spatele fotoliului. probabil stiau ele ca fac o prostie si-au zis s-o ascunda un pic (trecusera cateva ore bune, se si uscasera cum trebuie), am incercat sa le sterg. Tot ce-am reusit sa fac a fost sa-i fac niste urme ca de cometa la una din manute, asa ca am lasat-o balta.
La noi singura camera alba e sufrageria, in rest totul e colorat
ingridnen spune:
bucataria mea inca prezinta urmele infiltratiilor de la zapada din iarna
Nu imi e de zugravit, dar mi-e groaza sa scot tot din dulapuri, sa le scot din perete, sa mut frigider, aragaz etc
Numai asta imi ia cel putin o zi. Asa ca am amanat pe termen nedefinit...
Ingrid si Cristi 9 ani