Animalele de companie si copiii
Buna ziua,
Ma tot gandesc sa-mi cumpar un catel. Insa in casa unde locuiesc eu se afla si un copil de 3 ani, parintii lui (fratele si cumnnata mea) nu prea sunt de acord cu prezenta acestuia in casa pe motiv ca s-ar putea imbolnavi cel mic.
Voi ce pareri aveti despre convietuirea cu un animal in casa atunci cand sunt la mijloc si copiii?
Raspunsuri
szivarvany spune:
eu doar de bine pot vorbi. atata timp cat un caine e vaccinat, deparazitat, se respecta masurile minime de igiena, nu are ce rau sa pateasca un copil
noi avem un fel de bichon :-)
daca tot vrei sa cumperi caine, recomand sa iei doar si numai cu certificat pedigree, altfel risti sa aduci acasa un caine bolnav, cu defecte genetice sau sa devina peste 1 an altceva decat ai cumparat ...
edit sa mai adaug ceva: cateodata e mai periculos pt un caine un copil mai mic decat invers :-) copiii nu inteleg ca e un suflet viu si-l considera de multe ori jucarie
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1
ch_dana spune:
Asa-i - noi avem o catelusa labrador si Amelia se straduie din rasputeri sa-i demonteze fie nasul, fie ochii Dar la nimeni din casa nu rade cum rade la catel, iar Alka ar face tumbe cand o vede.
Daca combinatia labrador+bebe de 9 luni nu oripileaza , eu zic sa incerci. Noi am mai dat demult un pui de Airedale Terrier unei familii cu o fetita de 4 ani, iar simbioza a fost incredibila.
bird70 spune:
Eu nu vad nici o problema la combinatia animale-copii. Dar, tu nu esti parintele copilului si nu mi se pare corect sa impui un animal unei alte familii care se opune. Sper ca nu stai si la bloc, o gramada de persoane intr-un apartament, ca atunci te sfatuiesc sa astepti pana te muti la casa ta si nu e nevoie sa ceri parerea nimanui.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper