Bobocei de sept-oct 2012 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

hihi ce dragut.Am mai simtit si eu unele chestii,dar nu stiu daca sunt de la bb.Intr-o zi am simtit ca o furnicatura,cum ar fi fost un musuroi de furnici si s-au miscat toate pt cateva secunde.E posibil sa/l simt si sa nu-mi dau seama ca e bb.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Andreea - scuze pentru mesaj, poate eram oleaca obosita aseara si m-a luat gura pe dinainte :) Am exagerat poate cu unele aspecte pentru ca voiam sa nu se amarasca Lulutza mai ales, deoarece exista tendinta asta prin strainatate sa te plangi ca esti prea singur, ca uite, in RO e bine ca ti se dau lucruri de peste tot, ca uite, in RO esti ajutat de familie, de prieteni. Si daca te infunzi in chestia asta nu scapi de ea usor, intri intr-un cerc vicios si te simti frustrat si inadaptat. Si asta voiam sa zic, ca sunt si chestii bune la ffaptul ca nu te ajuta nimeni si nu primesti lucruri de bebe - ai sansa de a iti alege cu adevarat ceea ce iti place. Si sa vezi partea buna a lucrurilor.

Acum m-am exprimat eu gresit, pe graba, sorry daca v-am lezat.

Cu prietenii - nu voiam sa zic ca sunt bogati sunt efectiv normali, ca mine, nu ne dau banii afara din casa. Dar nici nu murim de foame si iara voiam sa o linistesc pe Lulutza ca un bebe nu e cheltuiala mare, chiar daca nu primesti nimic de la nimeni. Cand l-am nascut pe Robert eu nu lucram si nu eram asigurata, si totusi a fost super ok material vorbind. Eram proaspat sositi in Belgia, am venit insarcinata in luna a 6-a, nu aveam mobile in casa, nimic nimic.

Acum, ca un off topic asa, 600 de lei pe un patutz nu e cam mult? Intreb ca nu stiu preturile acolo, eu am dat 50 de euro (si mi s-a parut scump :D) Pe saltea am dat mai mult, dar ,na, am zis ca e mai important sa fie comfortabil. Acum tzopaie Robert pe ea :D

Ma rog, asta era ideea, sper ca s-a inteles mai bine :) Nici eu nu vreau certuri pe forum, nu sunt genul dar na, uneori comunicarea nu trece asa usor si se mai interpreteaza. Mai conteaza si dispozitia de moment, graba, timpul, ma rog, stiti voi, mai ales cele cu experienta pe forum :) De aceea e important sa ne lamurim imediat, sa nu existe probleme mai apoi.

Gata cu subiectul delicat :) Sa trecem la miscari de bebe - cum puteti simti voi bebe la 12 saptamani??? Sunteti norocoase ! Pe Robert l-am simtit in jur de 20 ... si pe cel de acum ... nimic inca. Bine, eu si vreau sa fiu sigura, nu iau in seama orice miscare pe acolo, am mai avut probleme cu digestia si nu vreau sa confund lucrurile. Confirm si eu ca se simte asa, ca un palpait asa, un fluturat, delicat, insa trebuie sa fie ceva mai insistent... Uneori am impresia ca il simt dar nu se continua miscarea si na, trec mai departe :) Sau poate sunt eu capoasa si pana nu joaca fotbal pe acolo imi zic ca nu e el

Gata, duminica placuta va urez !!!

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Simona am citit povestea lui Robert si bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu bocesc olecuta. Dar ceva mi-a atras atentia. Problema cu ficatul m-a pus pe ganduri pentru ca si pe mine ma mananca pielea... in special mainile si picioarele. Sora mea mi-a spus ca si pe ea a mancat-o toata sarcina pielea si nu m-am gandit ca ar putea ascunde probleme grave. Ce analize ai facut la ficat de au scos in evidenta problema respectiva?

PS - esti f frumoasa iar robert are niste ochi

+ 10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

Simonix nu stiam ca statul belgian da bani , dar cum spuneam sunt multe lucruri pe care nu am avut nevoie sa le stiu ...dar acum ma inreseaza !!! foarte buna ideea ta cu soldurile !!! nici nu mi-a trecut prin minte ...
ai f mare dreptate cu tot ce ai spus ...din pacate au fost interpretate gresit cuvintele tale ...imi pare rau ......... ( sa stii ca m-ai citit bine !!!)
sigur te-ai referit la prietenii de aici ( nimeni nu a vorbit de castiguri , dar daca tot veni vorba )...sunt la fel ca ai mei ( adica lucra la comunitate , sot + sotie , si au peste 10 mii de euro pe luna -- sigur preferi sa faci pachet si sa trimiti ce e in plus prietenilor din romania care se bucura cu adevarat sau pur si simplu le dai aici la centrele ce se ocupa de asa ceva , ce doneaza in africa sau unde intr-adver este nevoie !!!)...stiu , dar cand traiesti printre straini , sunt alte conceptii , trebuie sa te obisnuiesti cu ritmul si cu oamenii : ai doua posibilitati ori te adaptezi ori intri in depresie !

15 +

Mergi la inceput

e adevarat ca ma simt singura , f dragut din partea ta ca te-ai gandit ...am stat in italia 4 ani si acolo , in nord unde am locuit , erau rasisti rau ... intr-un an le-am invatat dialectul , ca sa fiu acceptata ...aici -sunt de trei ani- , spre fericirea mea , sunt obisnuiti cu strainii , e orasul cu mii de natii , dar asta nu ma face sa ma simt mai putin singura ...parintii mei sunt profesori si in septembrie incep scoala si cred ca voi fi singura ( doar cu sotul ) si mi-ar place sa ii am alaturi ...dar la cum e cu invatamantul in romanica ( la varsta pe care o au ai mei ...) nu vor risca sa ramana pe drumuri , fara job ...spuneam ca nu am pastrat legatura cu socrii ...( daca spun ca parintii mei ne-au tinut in facultate - pe amandoi in acelasi timp -cu salariile de profesori pe care le cunoastem ...cred ca am spus tot !!!)
eu nu pot decat sa-ti multumesc de gandurile bune ...si cred ca intr-un mesaj se pot citi si "mesajele" dintre randuri ...nu e necesar sa fie interpretate ca mici rautati ...
eu stiu , salariile noastre sunt decente si ne ofera siguranta zilei de maine ...dar e nevoie sa traiesti aici sa intelegi cum merg lucrurile
as ruga fetele sa nu dea "sentinta " imediat , sa astepte sa se rumege informatia ...si la mine a fost interpretat diferit un mesaj si pana la urma ne-am dumirit ...dar sa incercam sa fim mai bune ...sa ne acceptam hormonii in schimabare ...oboselile , frustrarile si tot ce implica efectul sarcinii asupra psihicului !!!
va pooop pe toate si va doresc sa aveti intelegere, rabdare , respect si bunavointa ...mai sunt luni bune pana la nasteri si drumul e cu suisuri si coborasuri ...deci

15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Buna fetelor,
Revin dupa o pauza destul de mare cu vesti nu prea bune, dar cu speranta intr-un final fericit. In noaptea de 22 spre 23 martie am ajuns si eu la urgenta cu sangerari, dupa o zi in care am stranutat non-stop si m-am fortat suflandu-mi nasul si tusind. Mi s-a descoperit un hematom supracervical, dar bebe din fericire e bine. Am stat internata pana pe 30 martie si am inceput tratament cu clexane; intre timp am primit si rezultatul pentru Gena MTHFR si se pare ca am mutatia A 1298C genotip heterozigot; nu am inca rezultatul pentru factorul II, dar dr zice ca nici nu prea mai are relevanta.
Se pare ca lui bebe i-a prins bine statul in spital unde am dormit non-stop si a evoluat cu 3 zile intr-o sapt, conform masuratorilor ecografice, astfel ca azi avem 11 sapt si o zi. Sunt insa foarte dezamagita de asistentele din spital, care habar n-au cum sa faca o injectie si care mi-au invinetit bratele si fundul; fiecare facea unde o taia capul si intepaturile sunt la distante considerabile unele de altele; ca sa nu mai spun ca uitau sa ne faca tratamentul sau il faceau mai des, pana cand mi-am notat eu exact schema de administrare ca sa le trag de maneca.
Acum am o nelamurire in legatura cu administrarea clexane-ului; in spital l-am facut in brat, asistentele cand le-am intrebat au zis ca se poate si in picior si abdomen, dar ca fiind insarcinata nu ar fi bine in abdomen. Pe prospect scrie insa doar de abdomen, ceea ce ma mira, fiind subcutanata ar trebui sa mearga si in brat si picior. Acasa mi le-a facut sotul in brat si vreau sa spun ca nici nu se cunoaste unde au fost facute (ca o comparatie cu cele facute de asistente), dar as vrea sa incep sa mi le fac singura pentru ca sotul nu o sa fie mereu acasa la ora de administrare si nu as putea decat in picior.
Fetele care ati facut sau faceti clexane, imi puteti spune cum ati procedat? Iar pentru cele care aveti aceeasi mutatie (g_rainbow parca?), ziceati ceva de niste vitamine, sunt unele speciale pentru asa ceva?
Corinuka: am vazut ca si tu ti-ai descoperit un hematom; ti-ai facut si analizele de trombofilie? Eu luam deja aspenter dinainte de a afla rezultatele.Acum sunt in concediu medical pentru 3 sapt si o sa merg regulat la control.
Doamne ajuta sa avem bebei puternici si sa ducem cu bine sarcina pana la capat!

11+

Mergi la inceput

Irene draga de tine prin cate ai trecut !!! ma bucur ca bebe e bine si ca tu esti mai bine !!!
imi pare rau ca nu te pot ajuta cu sfaturi dar incearca si pe net sa vezi ce informatii poti gasi ...te si iti urez : insanatosire grabnica !!!

15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Hai ca azi stau acasa si vaz ca navighez si navighez :)

Annea - merci frumos pentru comentarii Ce sa iti zic, la prima sarcina mi se pare ca se traieste totul mai intens, acum nu prea vad decat lucrurile mai hmmm... dezagreabile - dar stiu ca totul poate bascula, si pot da imediat in extrema aia cu fericire 100% - ma gandesc ca asta va veni cand incep si eu sa il simt pe piticutz. Acum cam traiesc totul prin prisma lui Robert, de care sunt extrem de atasata, bebe2 este copilul lui, el l-a dorit mai mult ca mine aproape si sa il vedeti cum vorbeste cu el, cum adoarme cu mana pe burta, cum se lauda la toti pe care ii vede ca mami are un bebelush... Deci asta mi se pare emotionant rau, il "asculta", il "simte" (bine ca macar el il simte... ca io...). Acum se uita prin catalog si cauta jucarii pentru bebelushul lui. Sa vedem mai incolo.

Sa revin la problema cu ficatul - sunt analize specifice, nu stiu exact, ceva cu transaminaze... Stiu ca dureaza cam mult sa ai rezultatul, la mine diagnosticul s-a pus dupa ce am nascut si nu mai aveam nimic. Deci sunt mai multe semne, se manifesta in general in trimestrul 3, dar am auzit de cazuri cand isi arata coltzii de foarte devreme... Eu aveam mancarimi INSUPORTABILE, imi dadeam sangele aproape, nu puteam dormi, de-asta m-am alarmat. Si a mai fost ceva Scaun decolorat (scuze de detalii) - gri gri, deci nu era normal. In rest nimic, stiu ca mancarimile sunt "obligatorii", scaunul decolorat nu neaparat, cica uneori e urina mai inchisa la culoare. ce ma ingrijoreaza pe mine este ca sunt sanse extrem de mari sa fac si a doua oara... Doctorul insa nu a vrut sa imi faca deja transaminazele etc, deoarece "nu am inca simptome". Sper din inima sa nu fie cazul deloc... Chestia e ca boala asta nu prea este diagnosticata si medicii nu prea ii dau atentie, desi mie mi se pare ca e f riscant la final de sarcina. In genere se declanseaza nasterile la 37 de saptamani pentru ca peste saptamana 37-38 exista risc mare de moarte a fatului. Toxinele ataca copilul, asa am inteles.

E un pic ... de speriat asa, dar in cazul meu eu sunt avertizata deja si o sa urmaresc atent, iar la tine chiar sper sa fie vorba de mancarimi normale de sarcina (alea normale... sunt normale - e si de la circulatie, de la pielea care se intinde, de la uscaciune - atata vreme cat nu sunt efectiv de nesuportat si nu iti strica viata e ok).

Lulutza - merci de intelegere, am recitit si fetele au dreptate cam rautacioasa asa, dar nu a fost chiar intentia mea, o sa ma ameliorez. Cu dorul de tzara - eu aveam niste stari in sarcina anterioara moaaama ... dor de mama, de munte aici nu stiam chiar pe nimeni (noroc cu forumul - aici mi-am cunoscut my best friends belgo-olandeze). Ce sa mai, stiu bine prin ce treci. Asa ca ce zici de o cafea saptamana aviatoare ? Si-asa e vacanta, la noi vine si mama sa stea cu robert, deci ma pot relaxa si mergem si noi ca fetele pe undeva, la un shopping ceva. Si-asa m-ai reperat tu pe strada Sa stii ca daca vrei sa te integrezi, vei reusi, iar prieteni iti poti face oriunde, mai ales ca vad ca esti prietenoasa asa Romania va fi mereu locul unde am copilarit noi, casa noastra, dar gandestet-te ca mai avem o casa aici si depinde de noi sa o infrumusetzam.

Ca fapt divers, nu stiu in Italia, dar eu am trait in Polonia si nu vrei sa stii ce dificili erau oamenii de acolo, si eu am facut efortul de a le invatat limba, altfel usile ne erau inchise. Au vazut ca fac un efort - ia sa vezi ce s-au schimbat si am putut sa ii descopar si sa le descopar tzara :)

Irene - multa sanatate - nu ma pricep deloc la probleme ca a ta, daca ai nevoie insa vreodata de vreun medicament sau de ceva care se obtine mai usor aici, nu ezita sa ma contactezi.

Gata, azi amm limbaritza Astept sa imi termine sotzul friptura, mor de foame

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Irene, eu nu am facut clexane, am luat doar aspenter, insa am o prietena care a facut clexan pe sarcina numai in brat.Iti doresc sa fie bine si sa nu mai intampini alte probleme.Felicitari lui bebica care creste ca Fat-Frumos

Simonix a atins un punct legat de patutul lui bebe f important...salteaua.Eu am facut o greseala si nu m-am interesat, cand am luat salteluta, efectiv nu am dat asa mare importanta, si am luat una care s-a curbat si trebuie acum sa iau alta.Sfatuiesc fetele care intentioneaza sa achizitioneze patutul sa aleaga cu mare grija salteluta.Bine eu nu sunt multumita nici de patutul pe care l-am luat, sunt acum in tatonari sa iau altul, dar ce-mi place e cam scumpisor...

Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Irene imi pare nespus de rau, dar esti bine acum, nu? Multa sanatate

Simona, ma bucur ca am aflat mai multe despre mancarimi. Am sa o monitorizez si daca apar schimbari, e bine de stiut cum se procedeaza. Acum nu sunt insuportabile. Ma apuca asa ...cand si cand. ma dau cu apa temala si ma lasa. Pupici lui robert care e un scump

+ 10

Mergi la inceput