Bobocei de sept-oct 2012 (7)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Neata fetele!
Despre dormit,eu nu mai pot dormi decat pe stanga si uneori pe dreapta,pe spate ma doare coloana,pe burta nu se pune problema,pe dreapta nu-s obisnuita ,asa ca asta am rezolvat-o
Sandi ,cumnata mea a avut risc la DT de 1:100 si ceva nu mai retin,iar la TT a avut risc de 1:15 pentru sindromul down iar in urma amniocentezei a reiesit un copil sanatos tun ,cum este de altfel nepotica mea in varsta de 4 luni acum.Asa ca desi e greu te rog sa fii calma si sa faci ce spune medicul ,

15+

BB Zepa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

http://www.cosleeping.org/

e ultima mea interventie pe subiect, ca banuiesc ca pana acum a fost destul de clara pozitia mea .
am pus totusi linkul de mai sus pentru cele care vor sa ia o decizie constienta si informata, sa cantareasca avantajele si dezavantajele fiecarei metode in parte.

sandy, eu am avut risc muuuuuult mai mic la triplu test si tot am decis sa fac amnio (la sarcina a doua). l-am intrebat pe dr de ce mi-as asuma un risc de 1/100 de a pierde sarcina (de fapt e un pic mai mic) decat un risc de 1/322 de a avea un copil cu trisomie18. (care risc este evident mai mic decat cel de 1/100). si mi-a zis asa: ca depinde de mine ce risc vreau sa-mi asum - acela de pierde sarcina sau riscul de a avea un copil cu sindrom edwards. intamplarea a facut ca in perioada aia sa vad un documentar pe discovery cu un copilas nasccut cu acest sindrom. nu va zic cat am plans...doar durere si atat :(.
am acceptat atunci cu ochii inchisi amniocenteza, asumandu-mi orice risc.

acum, eu nu stiu pentru care din cele 3 mutatii a iesit la tine DT pozitiv. o ecografie ar fi relevanta numai in caz de risc mare la sindrom down, apar diferente de structura. la sindrom edwards nu apar modificari morfologice, deci totul este perfect din punctul asta de vedere si ecografia nu poate sa spuna nimic.

in locul tau as merge impacata la amniocenteza (sau ce procedura crede medicul tau). tu ce risc iti asumi, cel de 1/32 de a avea un copil cu probleme sau riscul mult mai mic de sub 1/100 de a pierde sarcina? (stiu ca suna cam empiric si lipsit de empatie, insa nu vad cum altfel ai putea sa iei o decizie).
fetele care habar n-au ce e aia amniocenteza, care nu au trecut prin asa ceva sau care cel putin n-au citit cate ceva despre metoda asta, ar fi mai bine sa se abtina de la afirmatii gen "risc foarte mare, eu n-as face". parerea mea .

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Despre dormitul copilului,voi incerca sa-l/o culc in patut fiindca stam intr-o garsoniera,n-am unde sa-mi exilez sotul ,nici ca as vrea ,si voi incerca sa-l lipesc de pat fara una dintre tablii si vom fi impreuna asa.
De altfel pe mine a picat intarcatul nepoticii si finutei mele ,anul trecut ,fiindca fratiorul ei a fost operat,cumnata mea a fost 4 zile cu el in spital si eu am ramas cu fetita alaptata si adormita in patul mamei pana atunci.Nu mi-a fost deloc usor noptile acelea ,fiindca avea doar 6 luni si s-a trezit dintr-o data fara mami.Am folosit aceeasi metoda despre care vorbea Simonix parca,am pus in patut haine de-ale mamei ,perinite si noaptea cand ii dadeam biberonul ,nu vorbeam si stateam in asa fel incat sa nu ma vada,a functionat desi in prima noapte nici macar biberonul in gurita n-am reusit sa il dau.Daca o puneam in patul mare imediat ma cauta la sani cu manuta ,ma mirosea si incepea sa urle,o leganam si adormita o puneam in patut ,s-a obisnuit saraca repede,dar mama-sa a tras din greu cu laptele ca avea ,dar dorea intarcarea din motive de independenta,nu mai putea fi disponibila pentru alaptat din cauza baietelului ,care a tot avut nevoie de ea.
Acum tot eu stau cu ei caci a inceput serviciul si daca eu tot sunt in medical ,fac pe bona,dar mi-e foarte greu si nu mai merg decat luna asta.Andra a crescut are 1 an si 3 luni,are aproape 12 kg si e tot pe mine,nu mai pot si nu mai vreau sa o ridic fiindca in fiecare zi ma doare spatele si burta.

15+

BB Zepa

Mergi la inceput

Tzuky ,aceeasi intrebare i-am pus-o cumnateio mele mai mari ,cand a venit rezultatul la TT,si am rugat-o sa se uite la un documentar despre copii cu SD ,a luat decizia urgent,insa a tinut cont de recomandarile ginecologuli si a mers la medicul indicat de acesta.Asta e singura grija in cazurile astea ce medic iti alegi pentru a face procedura,parerea mea.

15+

BB Zepa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

sandi, iubita, imi pare tare rau. Nu pot sa-ti spun stai linistita caci totul o sa fie bine, pentru ca numai linistita nu esti acum. Eu am 2 bebei in placenta diferite dar care sunt ff apropiati. Cand erau f mici un dr mi-a spus ca sunt identici si ca par siamezi. Mi-a cazut cerul pe mine si pana nu au crescut si nu s-a vazut bine ca sunt in placente diferite, foarte apropiati ce-i drept, dar nici urma de gemeni siamezi, nu m-am linistit. Nopti nedormite, ganduri peste ganduri, sotul care este f puternic acum era terminat, nimic nu ne linistea.

Iti doresc sa treci cu bine peste momentul asta. Ai grija de tine si sper sa ne dai vesti bune.

+ 10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Corinuka: ce tratament faci pentru hematom? augmentinul ti-a fost recomandat pentru infectia urinara sau pentru hematom? pe mine m-au bagat pe clexane de cum au vazut hematomul, inainte sa am rezultatul pentru trombofilie.
Luni am fost la control si la eco si bebe e bine; hematomul e inca acolo; maine o sa fac si o eco la privat, pentru ca la spital se fac pe fuga, in conditiile in care e ditamai coada de asteptare si fiecare medic vine cu interventii si urgente.
Mie in afara de prima eco, care a fost abdominala, mi-au facut doar transvaginale si am facut destul de multe, in ultima vreme cate una la doua zile; mai periculoase mi se par controalele ginecologice propriu-zise, dupa care durerile de burta mi se intensifica mereu si chiar reapar petele maronii, asa ca o sa incerc sa le raresc pe cat posibil.
Eu am primit in maxim 5 zile rezultatele la testul de sange pentru DT, dar abia pe 19 apr fac si eco.
Cat priveste aspectele legate de unde si cu cine va dormi bebe, eu refuz sa imi fac planuri asa de indepartate; incerc sa le iau pas cu pas si astept sa vad ca bb e sanatos, asta mi se pare cel mai important lucru acum. Evident ca e f important sa fii informat si pregatit pentru orice situatie, dar sunt de parere ca anumite teorii nu se pot pune intotdeauna in practica.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Draga Tzuki, ai facut o referire cam rautacioasa la ce am spus eu....daca nu am trait pe pielea mea o astfel de experienta, asta nu inseamna ca nu stiu ce spun, ca nu am citit etc. Acum vin si te intreb eu: Tu stii cate femei au facut aceasta analiza si au pierdut sarcina in situatia in care copilasul sa dovedit ca nu are nimic? Stii cat de mult conteaza medicul care face o astfel de procedura? Daca tu ai trecut prin asta si ai fost ok si tu si BB asta nu inseamna ca se intampla la fel cu toate femeile...Si cand spun ce spun, este pt ca am caz concret, colega mea de birou a facut o astfel de analiza si a fost ok, nu a patit nimic...insa alte cunostinte nu au avut norocul asta si au pierdut bebelusii acestia fiind perfect sanatosi.
Eu doar i-am spus sa incerce toate variantele posibile inainte sa recurga la metode de genul asta, pt ca fiecare organism este diferit si reactioneaza diferit.
Si acum eu ma intrb...este o ipoteza si doresc sa fie luata ca atare....daca o femeie sau mai multe ar avea certitudinea, dupa tote testele si procedurile ca bb ar suferi de vreun sindrom....cate ar putea renunta la sarcina, cand poate pt multe ar fi o sarcina muuult asteptata si obtinuta ffff greu si cand nu stii daca vei mai putea avea vreodata un copil....
si...cate ar putea pastra sarcina in conditiile in care acel copil va fi condamnat pt tot restul vietii si parintii isi vor asuma o mare mare responsabilitate si vor suferi pentru copil toata viata...?!
Sunt decizii greu de luat....nu-i asa?!

Si ai mai spus sa ne abtinem, cele care spunem ca "noi am face asa, sau invers" intr-o anume situatie. Ne-am adunat toate aici, tocmai pentru a spune ce gandim, ce simtim...si pt a ne da sfaturi, pt. a ne impartasi trairile si pt a ne consola.
Nu este nimeni obligat sa faca ce spun eu sau altcineva.
Eu nu intentionez sa te supar pe tine sau pe altcineva si nu am deranjat niciodata pe nimeni cu nici un comentariu rautacios chiar daca au fost momente cand aveam alte pareri.
Daca te-am suparat acum imi cer scuze...nu vreau sa existe rautati intre noi, pt ca nu-si au rostul. Te

lalu85 19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Vin si eu cu o incurajare pentru Sandy si cu exemplu propriu si personal - rezultat 1:70 rist de Down la TT de Robert, primul meu baietel. Nu am facut amno atunci, doar o eco genetica, si a fost bine, copilul e perfect In primul rand trebuie sa fii linistita si increzatoare, stii bine ca astea sunt statistici, asa ca nu spun foarte multe despre cazul tau specific. Apoi, ai incredere in doctor si fa ce iti recomanda el - amnio sau ce ti-a spus el. Apoi nu ezita sa faci eco performanta, eu cand am facut la Robert am ramas uimita cate chestii se pot vedea si cata acuratetze a detaliului. Deci i s-au numarat toate falangele degetelor, la modul asta. Mi s-a explicat ca nu doar translucenta nucala si nasul sunt markere de Down, ci nenumarate altele, mult mai subtile, care se vad insa la eco speciale. Deci la o eco normala iti scapa, dar la una "targetata" in nici un caz :)

Chiar, fetelor, as dori si eu o eco la Hergheliu cand vin in tara, la final de mai - cum sa fac sa ma programez, credeti ca am sanse?? Are cineva detalii de contact? Merci frumos :)

Cu dormitul - uuuups, eu inca dorm pe burta, numai asa ma odhnesc ... INca pot si profit. O sa incerc sa mai schimb. Eu am perna din aceea, de alaptat, de gravide etc, dar o foloseste fiumiu - e pusa pe post de "blocaj", sa nu cada din pat Chiar va sfatuiesc sa va procurati asa ceva, mie mi s-a parut f practica, e printre lucrurile de gravidenie pe care le poti folosi si dupa, noi cum am zis o pune sa nu cada piticul din pat, sau uneori pe canapea, are bilutze mici inauntru si se muleaza bine pe forma corpului, e f relaxanta. La fel, pe bebe mic mic il puneam pe perntza asta, o faceam colacel si el pe ea - cam asa:
https://picasaweb.google.com/101288848091133845574/PrimaSaptamana#5193993049916033058

Gata, fug un pic la treburi, de maine sunt in mini vacanta si am o lista luuunga de shoppinguri, poate si o cafea cu Lulutza

Ah, am uitat Tot cu dublu test - s-a trezit si doctorul meu ca da, doua saptamani e cam mult fara rezultate, si am luat megatura cu laboratorul - rezultatele erau sosite de mult dar probabil ca s-au pierdut pe drum. Nu mi s-a spus la telefon care e "verdictul", nu au voie, aici totul se face prin doctor, deci iar au trimis rezultatele la el

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=122967" target="_blank">Cum a venit Robertzel in viata noastra

http://picasaweb.google.com/poze.robert.2010" target="_blank">Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Sandi imi pare rau ca treci printr-un asemenea stres, eu as face amniocenteza sau ce-ti spune dr ca trebuie sa faci. Sunt sigura ca totul e bine. Mie de asta mi-a fost frica sa fac testele astea, stiu ca este o statistica si te cam poate duce in eroare. Citisem la un moment dat ca ar fi chiar ca o "mafie" a laboratoarelor ca sa mai dea rezultate proaste pt ca lumea sa faca amniocenteza, acum nu stiu ce o fi adevarat. Pana la urma dr mea a insistat sa le fac si le voi face. Ne rugam pt voi sa fie bine. Doamne Ajuta!

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 16

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata burtici!
irene nu fac tratament special pentru hematom, doar am marit din nou doza de arefam...si mi-a zis sa continui cu femibion si in trimestrul 2...n-m primit nimic gen clexane, aspenter, etc, asteptam sa se elimine sau sa dispara...augmentinul l-am luat pentru infectie urinara...cat despre eco, eu am facut doar abdominala, o singua data am ajuns la urgenta pe mana unei rezidente foarte tinere care mi-a facut endo desi nu vroiam, dar acolo, doar eco d-asta aveau...
tzuki in sarcina dormitul pe spate si pe partea dreapta e periculos, sa zic asa pentru ca uterul se va rezema pe vena cava inferioara, principala vena pozitionata in partea dreapta a coloanei vertebrale, care alimenteaza cu sange jumatatea inferioara a corpului...daca aceasta vena este comprimata tranzitul de sange catre inima este obstructionat, iar drenajul jumatatii inferioare a corpului devine mai lent...acest lucru poate fi responsabil de umflarea gleznelor si a picioarelor, dar si de aparitia hemoroizilor...din cauza faptului ca fluxul de sange este incetinit, se poate instala hipotensiunea ceea ce poate avea ca rezultat diminuarea oxigenarii uterului, placentei si, implicit, a bebelusulu...
sandy imi pare rau de vestile primite...sper ca rezultatele sa fie intradevar pur statistice si cu o alta analiza sa obtii alte rezultate si vesti bune! apropos, eu am facut dublutest (eco+sange) dimineata la 8 si la ora 1 m-a chemat dupa rezultate..

noi suntem binisor...am fost ieri la eco, hematoamele sunt acolo...eu stiam doar de unul, de fapt sunt mai multe si marunte si in dreapta si in stanga lui bebe...dr e multumit ca n-au crescut si mi-a marit doza de arefam...s-ar putea sa se elimine, sa nu ma speriu daca vad maro...bebe facea gimnastica, la un moment dat s-a pus pe burtica si ne-a aratat fundicul :)))
v-am pupat, o zi faina!

13+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput