insarcinata si in concediu fara plata
Buna ziua, ma numesc Alina si sunt angajata ca si functionar public la o primarie. Acum sunt in concediu fara plata solicitat in temeiul legii 188/1999- Statutul functionarului public. Intre timp am aflat ca sunt insarcinata (e primul bebe). Va rog daca are cineva cunostiinte pertinente legate de aceasta situatie sa imi ofere niste informatii! Mentionez ca nu ma intereseaza banii, doresc doar sa stiu concret daca pot sa cer in continuare concediu(de orice fel), si cum pentru a-mi ingriji puiul, si normal imi doresc sa am si postul dupa toata aceasta perioada! Va multumesc. Cu respect Alina
Raspunsuri
marius spune:
Nu cred ca ti se aproba concediu fara plata prea mult timp. In fond nu sunt obligati. Nu prea am inteles, defapt ce anume doresti?
9 luni fara plata e clar ca nu va aproba nimeni, ca te intereseaza sau nu banii, este irelevant.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
chitosenia spune:
Legat de concediu fara plata o sa-ti explic situatia mea (tot functionar public) si concluziile le tragi tu.
In baza legii functionarului public ai dreptul la concediu fara plata pentru motive personale pana la 3 ani. Tu ai dreptul sa-l ceri si in functie de disponibilitatea conducerii poate sa-ti se aprobe o perioada intre 1 luna si 3 ani.Eu cand am cerut mi s-a aprobat 3 ani fara mari eforturi( fetele de la resurse umane au fost foarte dragute si saritoare si mi-au inteles situatia la fel si conducerea).
Contractul meu de munca suspendat . Din motive clare nu am avut nevoie de cei 3 ani ci doar de 2 luni .... cand am vrut sa ma intorc la munca am anuntat institutia cu 15 zile lucratoare inainte si am revenit la munca pe postul meu.
Acum intrebarea este pe ce perioada ai tu cererea semnata pentru concediu fara plata deci si suspendarea contractului ... si daca vei gasi intelegerea necesara pentru a prelungi aceea perioada .
Succes si felicitari pentru bebe!
Mamica de Bu minunat si de strengar +40
eumada spune:
Banuiesc ca esti constienta ca in concediu fara plata nu ai vechime si deci nu vei beneficia de CIC.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
ela_04 spune:
Depinde cate luni ai si cat co fara plata mai ai.
Ideal ar fi sa termini cu fara plata pana nasti, intri in prenatal, nasti si obti toate beneficiile...
Daca nasti in timpul cfp ... cred ca ramai la ce iti da statul...
Bineinteles ca indiferent daca tu nasti acum sau dupa cfp postul tau este tot blocat. Este acolo. Dar asta nu garanteaza ca la 3 luni de la intoarcere nu iti pot spune la revedere... dar tot asa se putea si dupa cfp...
Daca esti in 3 luni si se termina cfp si nu vrei sa te intorci la munca...poti sa te duci o sapt ii anunti ca esti gravida si sa o duci cu CM mult si bine pana nasti...
18daiana spune:
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.Mentionez k eu lucrez k si functionar de vreo 5 ani, iar concediul fara plata l-am solicitat pe o perioada de un an. Vreau totusi sa o intreb pe Ela ce legatura are faptul k nu o sa mai fiu in concediu fara plata cand nasc ci eu o sa fiu deja la munca.As avea sanse sa beneficiez de CIC? Ma gandesc serios chiar sa revin si mai repede, cu toate k in orice situatie as fii cu ajutorul lui Dumnezeu o sa nasc dupa.
Va multumesc foarte mult si mai astept lamuriri in caz k s-a mai confruntat cineva concret cu asemenea situatie.
marius spune:
Daca nu ai 12 luni aigurate(impozabile) anterior date nasterii copilului nu beneficiezi de CIC.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Tilia spune:
O sa fiu oarecum intr-o situatie similara, sunt in concediu fara plata concediului pentru formare profesionala, in temeiul prevederilor urmatoare din Codu Muncii:
Citat: |
Art. 154 (1) Salariariatii au dreptul sa beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesionala. (2) Concediile pentru formare profesionala se pot acorda cu sau fara plata. Art. 155 (1) Concediile fara plata pentru formare profesionala se acordala solicitarea salariatului, pe perioada formarii profesionale pe care salariatul o urmeaza din initiativa sa. |
Dar, formarea profesionala, in cazul meu, nu include participarea la cursurile vreunei facultati, ci studiu individual, in biblioteca.
Asta inseamna ca nu este considerat concediul pentru formare profesionala, ci numai concediu fara plata?
Art. 156. [solicitarea si efectuarea concediului fara plata] (1) Cererea de concediu fara pentru formare profesionala trebuie sa; fie înaintata angajatorului cu cel putin o luna înainte de efectuarea acestuia si trebuie sa precizeze data de începere a stagiului de formare profesionala, domeniul si durata acestuia, precum si denumirea institutiei de formare profesionala. |
marius spune:
Raspuns identic. Nu intra in socoteala. Fara CIC.
Tilia spune:
Esti sigur?
Pe mine ma confuzeaza punctul G, potrivit caruia as fi eligibila.
De asemenea, legea prevede ca, cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii: a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate; b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii; c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii; d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare; e) au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective; f) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala; g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap; h) au beneficiat de pensii de invaliditate; i) au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii; |
marius spune:
Hai sa o luam altfel.
1. Data nasterii copilului este?
2. In urma cu 12 luni fata de aceasta data ai facut? Te-ai aflat in situatia?