Masina de familie
Salutare.
Ma gandesc sa imi iau o masina, ceva in jur de 3ooo Euro, cu portbagaj mare, consum mic, service ieftin. Deci ceva sa fie cat mai bun pret calitate.
As vrea sa ma ajutati cu informatii-ce masina, marca, capacitate, combustibil, nu stiu nici ce sa intreb, ca inca nu ma pricep la masini, nici nu stiu ce sa caut.
Cred ca e important si anul fabricatiei, parca era ceva cu taxa care s-a amanat pentru la anul.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Raspunsuri
AkaManah spune:
Eu zic sa intri pe : mobil.ro, autovit,ro, auto.ro, 4tuning.ro si sa iti cauti ce iti place. Dupa ce ti-ai facut o parere: marca, motorizare, combustibil ne mai poti intreba. In orice caz, la 3000 de euro, iti poti lua o masina de familie cam din 1998-2001. Trebuie sa iei in calcul cati km veti parcurge/an si in functie de asta sa iti alegi benzina sau motorina. Trebuie sa vezi daca optezi pentru siguranta sau sportivitate...etc. Alege-ti niste modele de masina care iti plac si noi te sfatuim cat putem. Succes
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!
Androix spune:
Oricum daca gasesti ceva cu portbagaj mare si consum mic, pe benzina, sa scrii ce ai ales ca ma intereseaza si pe mine.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
crissteo spune:
AkaManah, multumesc pentru raspuns. Asa am inceput, cum m-ai sfatuit tu, dar pentru cineva care n-a avut masina, e dificil sa aleg de pe un site de vanzari. Nu prea pot sa aleg ce-mi place, deocamdata sunt in situatia de a alege ce-i mai ok pentru familie, adica sa incapa 2 adulti si 2 copii, cu biciclete, bagaje, adica sa aiba un portbagaj mare. Vreau siguranta, nu ma intereseaza cat de sportiva e, noi fiind incepatori si cu copiii in masina, vreau siguranta.
Drumurile vor fi si in oras casa- gradi, pe distante scurte, dar si in afara Bucurestiului 200 km cam de 2 ori pe luna.
Ce-mi place? mie imi place VW Golf si Corsa, dar sunt peste ce-mi permit ca bani.
Multumesc in continuare pentru sfaturi.
marius spune:
la 3.000 euro nu prea sunt masini care sa indeplineasca toate cerintele tale.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
crissteo spune:
Nici un opel nu gasesc la banii astia? Din cate stiu eu Opel e mai ieftin la intretinere, piese. Corsa are potbagajul mic? dar astra? Ok, ma gandesc ca biciclete merg puse sus pe masina, restul trotinete, bagaje, intra ele in portbagaj, nu va ganditi ca mut casa dupa mine, dar nici sa nu pot baga decat 2 ghiozdane de scoala nu-mi foloseste.
Si cu taxa cum e? Dupa ce an sa caut masina?
Mai ajustez si banii si pretentiile, dar tot nu stiu cum sa caut.
giulia81 spune:
ai intratpe siteurile propuse mai sus?
foarte mare atentie insa la vanzatori, daca iti solicita avans renunta la masina, iti spune stan patitul
la 3000 euro eu cred ca e posibil sa gasesti un opel, dar tre sa cauti bine
succes!
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
Leditia spune:
Vrei musai s-o iei din tara?Afara sunt mult,mult mai ieftine.Multe masini sunt aduse de afara si vandute la noi,insa la un pret dublu.
Corsa e micuta,nu cred ca incap biciclete si bagaje multe,insa e ok pt oras.Eu as alege o masina care sa consume putin,sa fie ok pt ce am nevoie mai mult si mai mult,sa nu aiba motor mare si sa fie cat mai noua in banii pe care mi-i permit,astfel incat sa nu ma omoare taxele si impozitele apoi si evident sa nu consume multa benzina sa o tin in fata blocului ca ma ajunge mai mult decat un taxi :)
AkaManah spune:
Eu as vota pentru un Opel Astra G break, 1,7 diesel, de 50kw...dar desi piesele sunt relativ ieftine..are probleme dese cu garnitura de chiuloasa si termoflotul. Ar merge un VW Passat B5 break, 1,9 TDI care e ultra spatios si consumul merge undeva pe la 7-8% in oras si 4,5-5-6% (in functie de greutatea piciorului si incarcatura) in afara orasului. Mai sunt masinile intre clasa van: Opel Zafira si VW Shraran care sunt mai mult decat spatioase. Ti-as recomanda sa fie diesel daca credeti ca mergeti mai mult de 10.000 de km/an. Asa se va amortiza diferenta de pret.
Eu i-am luat lui tata un Astra G break din 2001, 1,7 TDI, 55kw de care e foarte multumit si am dat pe el 3500 de euro.
Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!
AkaManah spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia Vrei musai s-o iei din tara?Afara sunt mult,mult mai ieftine.Multe masini sunt aduse de afara si vandute la noi,insa la un pret dublu. Corsa e micuta,nu cred ca incap biciclete si bagaje multe,insa e ok pt oras.Eu as alege o masina care sa consume putin,sa fie ok pt ce am nevoie mai mult si mai mult,sa nu aiba motor mare si sa fie cat mai noua in banii pe care mi-i permit,astfel incat sa nu ma omoare taxele si impozitele apoi si evident sa nu consume multa benzina sa o tin in fata blocului ca ma ajunge mai mult decat un taxi :) |
Daca cumpara de afara tot va trebui sa se incadreze in 3000 de euro. Nu sunt masini, de ex. la 2000 de euro care sa aiba taxa mai mica de 2000 de euro. In plus trebuie sa iei in calcul si costurile specifice achizitionarii unei masini sh:
- taxa de mediu
-inmatricularea
-schimbarea obligatorie a unor consumabile: distributie (nu e de glumit cu asta!), filtre, ulei, lichid de frana, antigel.
Daca eliminam taxa de mediu celelalte pot merge lejer catre... 3-400 de euro. La acest pret nu merita sa iei o masina de afara.
O idee ar fi achizitionarea unei masini cu volan pe dreapta mult mai ieftina si la 3000 de euro se poate lua o masina din 2000-2005.
Leditia spune:
Eu spun ca renteaza in conditiile in care de ex o iei din Bg si platesti taxele acolo sau o poti inmatricula aici in tara.(aici insa trebuie sa fi atent la capacitatea motorului,la anul de fabricatie sa nu dai pe inmatriculare mai mult decat pe masina)
Cand eram in cautari nu gaseam o masina ok ca an si ca pret si crede-ma ca noi aveam mult mai putini bani decat are crissteo.Asa ca ne-am orientat catre BG,de unde am luat o masinuta ok,din 2003,arata impecabil,fara probleme,inafara de faptul ca i-am facut o revizie nu am avut probleme cu ea si nu am bagat bani in ea cum se intampla de obicei cand iei o masina SH.
Habar nu am cat costa s-o inmatriculez pe Ro,chiar urmeaza sa ma interesez(la vremea aia chiar am tinut mortis sa aiba motor mic si an de fabricatie dupa 2000,tocmai din cauza acestor taxe,in cazul in care ma hotarasc s-o inmatriculez pe RO),sa vad daca renteaza,sa nu o duc apoi la fier vechi k cine stie de legi crete le mai trec astora prin cap.
Insa daca mergi in Varna de ex te ia durerea de cap cand vezi cate masini sunt si ai de unde alege.E o posibilitate ce poate fi luata in considerare.