varicela

varicela | Autor: crysa_crys

Link direct la acest mesaj

buna ziua, am facut varicela in saptamana 11 de sarcina iar medicul infectionist mi a recomandat sa fac intrerupere de sarcina, s a mai confruntat cineva cu aceasta problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Stiu ca riscurile de malformatii sunt foarte mari. Nu stiu din cazuri concrete ci din teorie. Vorbeste si cu medicul ginecolog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysa_crys spune:

da, am vineri programare la ginecolog, dar sunt f speriata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

fata finilor mei a trecut printr-o situatie identica. a facut intrerupere de sarcina, medicul i-a spus ca sunt sanse foarte mari ca bb sa se nasca surd si/sau orb. dupa aprox 8 luni a ramas din nou insarcinata si acum este mamica unui baietel frumos si sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clubb spune:

Eu am facut varicela in saptamana a 12-a de sarcina. Cazurile de afectare a fatului sunt de 2%. Mici, dar totusi exista. Rubeola produce malformatii la fat in 80% din cazuri.
Toti medicii ne-au sugerat sa facem intrerupere de sarcina dar am exclus din start aceasta varianta.
Copilasul are 5 ani acum, si e perfect sanatos. La nastere i-am facut tot felul de investigatii si era perfect!
Iti inteleg nelinistiile si sunt alaturi de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Te inteleg perfect, prin ce treci. Am fost suspecta de Rubeola la 12 saptamani de sarcina. Din fericire a fost o eroare de analiza. Am facut multe investigatii, inclusiv in arhiva personala si a reiesit ca facusem in copilarie.

Cel mai bine este sa te sfatuiesti cu medicul ginecolog, insa sunt riscuri pe care, daca esti pregatita ti le poti asuma.

Stiu ca este o decizie foarte grea, insa gandeste si din prisma copilului, in cazul in care Doamne fereste este afectat... nu detaliez.

Fii tare si ia decizia care este cea mai fair din punctul tau (vostru -aici ma refer la tati) de vedere astfel incat tu (voi) sa fiti impacati indiferent ce.

Insa, inainte de a lua vreo decizie, consulta bine toti medicii, 2-3 pareri.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Of, Doamne grea hotarare ai de luat.
1, 5, 20, oricate pareri vei cere, decizia va ramane in final pe umerii tai. Restul este statistic. Nu exista nimic care sa iti dea o certitudine in clipa asta.
Gandeste-te bine ce vrei si ce poti face.

Mergi la inceput

da, eu nu am de gand sa renunt la bebe, mi l doresc foarte mult si am auzit de cazuri la fel ca al meu in care mamicile si au pastrat bebelusii, sper sa ma ajute si pe mine dumnezeu si sa se nasca sanatos.

Mergi la inceput

va multumesc mult pentru raspunsuri si pentru incurajari, maine am programare la doctor

Mergi la inceput