Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (61)
Raspunsuri - Pagina 18
Cris2010 spune:
Tocanita de conopida (ieri am facut pt SN cam doua portii):
Jumatate de conopida, o ceapa foarte mica, trei catei de usturoi, un sfert de ardei gras rosu, un dovlecel mic si suc de rosii cam 300 ml.
Toate tocate se fierb in putina apa si ulei si la sfarsit adaug sucul de rosii (mai fierbe doua-trei minute), sare si marar proaspat.
Binenteles ca poti face cantitate mai mare.
de Solnushka Natali - 13.07.2010
bumblebee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alice_Elena Aaaah si mai vreau reteta de ciocolata de casa Va rooog Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011) |
Ciocolata de casa (Denisa)
• 750 lapte praf(obligatoriu)de la "Desert"
• 350 zahar
• 1 praf zahar vanilat
• 1 praf de sare
• 150 ml apa
• 1 pachet unt
• 80 gr cacao
Pe foc apa cu zaharul la foc mediu doar pana se topeste de tot zaharul,apoi untul cumva topit in prealabil cat de cat ca sa nu stea mult pe foc cu zaharul,amestecate toate cu lapte praf, cacao +optional esente,oleaginoase.
Conopida o amestec cu smantana si deasupra rad telemea/cascaval (inainte o pun oala de aburi cateva min, pana se inmoaie) si las pana se rumeneste sau in supe/mancarici de legume.
Ce cadou ai luat sotului?
ooana spune:
citat din mesajul lui michelle1981 Alice, eu fac din conopida budinca la cuptor, cu branza de vaci, smantana, ou. Merg si masline puse. Oana, super ca o sa ai ajutor la curatenie. Cu mancarea te mai ajuta bona, nu? ************************* Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">21+ cu |
ea s-a oferit sa ii faca de mancare dar nu vreau sa o las
mai bine fac eu
intr-o zi i-am zis sa ii faca gris cu lapte si am uitat sa ii spun de magiunul de Topoloveni...mi-am adus aminte la servici si am sunat-o, insa ea se pregatea sa ii faca sirop de zahar ars, ca cica asa se da la copii
no' am luat decizia sa fac eu d e mancare ca nu mai am rabdare sa stau sa ii explic ei toate "nebuniile mele culinare"
EDIT: la noi e soare acum
1an + 08.07.2010
" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Cris2010 spune:
La noi ba e soare, ba se intuneca de zici ca-i 9 seara.
Vroiam sa aduc si eu aminte de ciocolata Denisei, dar nu mai stiu pe unde am salvat reteta
Bumblebee, de care masina de spalat ati luat? Trebuie sa iau pt la tara si nu stiu de care sa iau...
Legat de amenjarea camerei copiilor, normal ca initial primeaza gusturile noastre, dupa mai vedem... Si eu am mers pe mobila, tapet cat mai simplu si mai fin. Am pus draperii si perdele colorate, dar nu-mi mai plac si vreau sa le schimb. Oricum, jucariile sunt foarte colorate si sunt peste tot.
de Solnushka Natali - 13.07.2010
michelle1981 spune:
Alice - la budinca de conopida, o fierbi putin, 3 minute. Separat bati 1-2 oua, pui un pic de smantana 2-3 linguri, branza dulce vreo 200 g, mai indoi cu lapte daca pare cam vascoasa compozitia, pe care o torni peste conopida in vasul yena. Apoi la cuptor 20-30 min la 180-200 g. Te uiti cand e rumenita. Poti strecura si masline in compozitie.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">21+ cu
bumblebee spune:
citat din mesajul lui Cris2010 La noi ba e soare, ba se intuneca de zici ca-i 9 seara. Vroiam sa aduc si eu aminte de ciocolata Denisei, dar nu mai stiu pe unde am salvat reteta Bumblebee, de care masina de spalat ati luat? Trebuie sa iau pt la tara si nu stiu de care sa iau... Legat de amenjarea camerei copiilor, normal ca initial primeaza gusturile noastre, dupa mai vedem... Si eu am mers pe mobila, tapet cat mai simplu si mai fin. Am pus draperii si perdele colorate, dar nu-mi mai plac si vreau sa le schimb. Oricum, jucariile sunt foarte colorate si sunt peste tot. de Solnushka Natali - 13.07.2010 |
Masina de spalat Diamond Drum Samsung WF 9702 N3C/YLE, 1200 rpm, 7 kg, A+, LED, alb. Am luat-o de pe emag, acum n-am mai gasit-o (nici nu am insistat). Eu sunt f multumita de ea. Dar am plecat de la un Arctic vai de steaua lui de vreo 9 ani de zile, plus ca n-a fost de calitate nici la inceput.
ainotna spune:
Legat de spalatul dintilor, nici eu nu il pot spala dupa laptele de seara, il spal inainte, sa-i creez obiceiul. Cand nu va mai adormi cu biberonul, o sa il spal dupa. Asa am facut cu Bogdan si a fost ok.
Merci Crispro si Alice (cu rochie de ducesa)
Si eu fac conopida (la aburi) tot cu smantana, branza (putin sarata, nu dulce) si ou, le amestec si le bag la cuptor. Sasha mananca extraordinar de mult, cand il vad mi-e frica sa nu i se faca rau.
Paula, am citit in graba ca-i dai ceva picaturi lui Raul, dar eram f grabita si nu am salvat si nu mai stiu ce ai scris ca-i dai. Mai imi spui o data?
Cris2010, bine ca ai gasit ce vroiai. Sa le poarte sanatoasa SN
baby78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ooana
ea s-a oferit sa ii faca de mancare dar nu vreau sa o las mai bine fac eu intr-o zi i-am zis sa ii faca gris cu lapte si am uitat sa ii spun de magiunul de Topoloveni...mi-am adus aminte la servici si am sunat-o, insa ea se pregatea sa ii faca sirop de zahar ars, ca cica asa se da la copii no' am luat decizia sa fac eu d e mancare ca nu mai am rabdare sa stau sa ii explic ei toate "nebuniile mele culinare" EDIT: la noi e soare acum 1an + 08.07.2010 " Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe. Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor Noi 2 www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip |
Oana pana la urma e aceeasi bona nu? Nu ati mai schimbat-o....
Pai mai bine sa nu ii faca de mancare ca poate se supara si it va zice si de asta intr-o zi cum a zis de calcatul hainelor....Nu stii ce e in mintea omului si plus ca acum sunt alte reguli legate de alimentatia copilului decat erau acum 30 de ani.
Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
19+