LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***413***
Raspunsuri - Pagina 17
novus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri A, si inca un lucru, desi cred ca si Chato si Olga au inteles ce vreau sa spun: eu nu am afirmat niciodata ca bataia nu doare, si nu am minimizat gravitatea si repercusiunile batailor "sistematice". Incercam doar sa spun ca desi personal prefer alt gen de impunere a limitelor - si ma rog sa ma tina - nu cred ca e atit de condamnabila o palmuta de ...avertizare, sa-i spunem. Pe modelul pisicesc de care amintea Chato. Deci, fetelor, imi pare rau pt experientele neplacute din copilaria voastra, si imi cer scuze daca s-a inteles ca "na, si ce va plingeti, ca uite ce bine v-a prins!".... |
Eu nu am inteles asta si nici nu cred ca altcineva ar fi putut trage concluzia asta
Si da, sunt de acord ca vorbele si atitudinea pot rani uneori mai mult decat violenta fizica
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Nimeni prin zona ?!
Inapreda, gata treaba ? hai la o poveste
Anaaaannnn!!!
Denisamada, Pisik voi pe unde umblati si cu ce va ocupati ??!!
Pisik06 spune:
Seara buna!
NOVUS,
ILINCA, iti multumesc pt aprecierea dorintei mele de autocorectare. Intr-adevar, incerc sa ma cunosc si sa evoluez si sunt f mandra atunci cand reusesc.
Nu stiu de unde s-a tras concluzia din ceea ce am spus eu ca as altoi-o pe Ana. Nu fac asta! Am spus ca ma enervez si am reactii necontrolate - mi s-a intamplat intr-adevar sa imi scape si mana, dar extrem de rar si f putin, mai degraba am tipat rau, am manevrat-o cu nervi (tras dupa mine de mana, zmucit, etc), chestii de care nu sunt deloc deloc mandra, dar, dupa cum spuneam, sunt mandra ca am ajuns sa le controlez eu - pe ele reactiile si nu viceversa.
Eu stiu ca toate "bubele" mi se trag din copilarie. Nu am reusit insa sa identific de la ce anume si nici nu stiu daca mai e neaparat relevant. Da, eu am fost un copil cu personalitate, ca Ana, la care nu functionau - cum nu functioneaza nici la Ana- tipetele, amenintarile, conditionarile, etc. Ai mei s-au prins abia la batranete (mama biata de ea) de asta si atunci, in mintea lor necoapta incercau orice, chiar si bataia, ca sa ma imblanzeasca. Mama imi povesteste ca tata a avut o perioada in care ma batea rau si parca imi amintesc si eu, dar vag. Dar cred totusi ca la mine au fost un cumul de factori - despartirea alor mei, greutatile mamei in a ma creste si altele pe care nu le pot scrie aici. In fine, cred ca asupra fiecaruia dintre noi copilaria a lasat urme, important este sa le constientizam, sa iertam trecutul si sa nu il mai lasam sa ne afecteze.
Ana a stat si azi acasa, cu mama, au fost in culmea fericirii amandoua. Maine va sta cu socrii, nu stiu daca e neaparat necesar, dar prefer sa stiu ca nu mai are nimic decat sa o intoarca si pe urma sa tragemm iarasi cu saptamanile.
Am fetita mare De ieri adoarme singurica, adica noi (unul din noi, de regula o seara eu o seara Pisicu, dar de multe ori el e preferat la povesti) ii citim poveste, stam la dragaleala si apoi o lasam singurica, cu usa deshisa. Ne mai striga prin casa si trebuie sa ii povestim ce facem si sa o asiguram ca suntem aici, sa o incurajam ca e fetita mare si curajoasa si gata.
Pisicu se tot plangea ca e f nasol, ca adoarme cu ea, chinuit si chircit acolo in patut si apoi e f greu sa mai faca ceva, ca pica lat. Si eu simteam acelasi lucru, ne dadea rau in cap statul cu ea sa adoarma, ca invariabil adormeam si noi si apoi trebuia sa ne trezim sa facem dus, etc. Asa ca aseara am incercat eu marea cu degetul, recunosc ca am bagat la inaintare si iepurasii care stau cu caietele in mana si noteaza tot comportamentul si ar fi tare placut surprinsi sa vada o asa surpriza din partea ei. A mers mult mai usor decat ma asteptam. Sigur, in week-end si oricand avem chef raman valabile "exceptiile" de a dormi cu noi in patul mare, un adevarat rasfat pentru toti. Am observat ca la noi merge de minune treaba asta cu exceptiile. Intelege ce este o exceptie si daca am facut o data o chestie incadrata la exceptii nu insista sa devina regula. Chiar e f f intelegatoare.
Nu stiu, simt ca am un copil transformat, intelegator, empatic si simt ca parca imi iau rasplata perioadelor grele . A nu se intelege ca mi-a schimbat-o cineva pe Ana si brusc nu mai e "zuzica" - cum o alinta la gradi - si e un copil care unde il pui acolo sta. Doamne fereste, e la fel de temperamentala si poznasa, doar ca e altfel, nu stiu cum sa explic in cuvinte, dar e tare bine
As mai avea de povestit - am fost sa o inscriu si la gradinita de stat din fata blocului, asa, sa fie inscrisa pt moment si am dat piept cu realitatile romanesti, dar ma rog, acum nu prea mai am nervi sa vorbesc de asta. Fug la dus si in patuc.
Va pupicesc
Mami de minune mica
Monnvas spune:
Tufete, la batause ma puteti baga si pe mine pe lista. Mi-a scapat palma de cel putin 2 ori. De fiecare data am regretat. Mai sunt mestera la: tipat, smucit si altele tangente violentei. Niciuna nu-mi place, dar le practic si pe neplacutelea. Si-mi dau seama ca le fac numai cand is obosita/nervoasa/stresata, cand is linistita mereu gasesc alta solutie.
Cat despre contributia parintilor la self-esteem, ar fi prea simplu sa dam vina numai pe ei, nu? Eu nu prea am ce sa le reprosez, de batut nu m-au batut niciodata (au incercat o data si nu le-a iesit), nu m-au jignit, nu m-au crititcat - bine, nici de laudat nu m-au laudat prea tare - si totusi... si eu is cu stima de sine undeva pe la nivelul marii. I'm working on that si cred ca voi mai lucra toata viata.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
Bianca2503 spune:
Buna dimineta,
Eu va pup si va spun ca astazi o sa ii "dau" cadoul lui Vladimir. Plimbarea cu avionul. Vom merge la Roma 4 zile. Sper sa fie in ordine.
Sper sa apuc sa va citesc si sa raspund cand ma intorc.
Pupaturi
novus spune:
Neata !!!
Bianca, drum bun si distractie placuta sa aveti !!
Pisik, ma bucur sa aud ca lucrurile merg bine la voi si va doresc sa evoluati in continuare !
Monnvas, spor la treaba si vezi ce faci sa mai pui ceva si la cantar
novus spune:
Eu azi am o zi super plina, e inchidere de luna si trimestru asa ca maine fiind libera trebuie finalizate toate de azi asa ca o sa am nevoie de multa energie
georgyiuly spune:
Buna dimineata!!! Va las !!!
Bianca drum bun si sa aveti o mini-vacanta frumoasa!!! Noi din pacate nu putem veni la Roma ca al meu sot lucreaza si week-endul acesta.
Distractie placuta!
Georgiana
mami de Giulia (12.03.2009) si Sebastian-Andrei (14.03.2011)
Giulia si Sebastian!
Povestea nasterii Giuliei!
georgyiuly spune:
La Multi Ani tuturor gioceilor care s-au sarbatorit zilele trecute si nu i-am urat.
LA MULTI ANI IULIA PETRA
LA MULTI ANI DARIUS
LA MULTI ANI SILVIA IOANA
LA MULTI ANI GEORGE ANDREI
o zi frumoasa sa aveti!!!
Georgiana
mami de Giulia (12.03.2009) si Sebastian-Andrei (14.03.2011)
Giulia si Sebastian!
Povestea nasterii Giuliei!