Ultimul mophican..{14}
Raspunsuri - Pagina 24
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui My_Lady0091 boltz |
pofta de ce?
BOLT, bolturi, s. n. Piesa de legatura intre un piston si o biela.
eventual bulz:
BULZ, bulzi, s. m. 1. (Pop.) Cocolos; Cocolos de mamaliga calda in care s-a pus branza de oaie sau urda
Ioana_Pos spune:
O mancare 100% romaneasca nu cred ca exista, ca deh, nu traim pe Marte sa nu fim deloc influentati de cei din jur si ei de noi. Cel putin, cu grecii, turcii si bulgarii ne luam la intrecere pe sarmale, chiftele si alte tocaturi. Si mie m+b+s mi se pare destul de romaneasca. Poate sa zica fitita ta ca e o mancare foarte des consumata in Ro, ca sa nu dea impresia ca e numai de-a noastra.
Altele pe care le vad eu: legume la greu (spanac, urzici, fasole batuta sau mancare de fasole, mancare de cartofi...)
Bafta!
buflea spune:
Ai dreptate ca si italienii au mamaliga dar mi se pare ca nu o mananca in combinatie cu branza si smantana asa ca noi ...ei o fac mai tare si o prajesc si o mananca asa prajita cu rosii si branza.
mihaela_s spune:
Ioana si suedezii mananca sarmale, chiftele si alte tocaturi :). Aduse de vikingi de la turci, acum le considera mancaruri traditionale, ca le mananca de sute de ani :). Legume, verdeturi...mananca mai multe decat mancam noi, romanii. Inclusiv spanacul il gatesc ca si noi, il mananca cu ou, dar fiert :).
Da, italienii mananca altfel mamaliga, dar cica e a lor :). Si eu credeam la vremea aceea ca e pur romaneasca...de la oieri, nu? :)
Insa daca nu sunt italieni in clasa fetei, e o idee buna kari.
viviana spune:
Io, sunt asa nervoasa. Se apropie examenul fetei si trepidez.
De ce oi avea eu emotii pentru ea? Intra unde-si doreste foarte bine. Nu intra nu-i un capat de tara.
Salata de cartofi:
3-4 cartofi fierti in coaja
5-6 oua fierte (tari)
1/2 bucata carnat de casa (afumat)
masline (dupa gust)
1 ceapa (sau 1 legatura ceapa verde)
2 castraveti murati (mai multi daca va place mai acruta)
maioneza
Sau rosii umplute cu pilaf sau cu branza. Sau ardei grasi umpluti cu branza amestecata cu chimen.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Ioana_Pos spune:
Viviana, bafta fetei! Sa iasa cum vreti voi!
Si multam de idei de retete , ca zilele astea bajbai dupa ceva mai light.
glimmer spune:
Idei de retete simplute care imi vin acum in cap si care sa fie bune reci:
- lapte cu taitei de casa (se poate pune frumos in boluri);
- rosii umplute cu crema de branza cu marar (nu stiu de ce am impresia ca asocierea branza cu rosii e de-a noastra ; poate pentru ca mancam de mica asa ceva la tara, la bunici, desigur rosiile nu erau umplute, dar asa da mai bine la prezentare).
Ar mai fi chestii bune rau, dar, ori nu se prepara asa rapid, ori sunt bune calde ("poale in brau", turte cu nuca...). Ceva cu adevarat traditional care nu se mai gaseste prin alte parti, o exista? Acuma, repede, ma duce gandul la coliva. Nu stiu daca se mai face pe undeva, dar nu e prea buna la o prezentare din cauza "conotatiilor"... Eu recunosc, de multe ori as prefera-o altor prajituri.
Viviana, mie mi se pare normal sa ai emotii. Eu nu pot fi de acord cu ideea ca nu trebuie sa ne stresam atata cu viitorul copiilor, ca e viata lor si treaba lor etc. Bafta fetei si sanatate!
kariguld spune:
hallo gasca vesela
ideea cu coliva e tare rau. doar ca nu poate fi preparata rapid. cred ca mamaliguta e pana la urma cea mai simpla de facut, ramane sa vad ce spune azi. daca au hotarat altceva cu colegii.
Viviana, bafta fetei. matale de ce esti nervoasa? stii ca n-ai voie?
viviana spune:
Mai poti adopta urmatoarea solutie: ceva usor rapid pe care poate sa-l faca ea repede, usor si fara cocoloase + o trimiti cu ceva cu specific romanesc pe care il prepari tu acasa si sa serveasca la sfarsit.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Asta mi-a amintit de lectia de anul trecut de la limba franceza: bucataria franceza.
Vorbise fii-mea cu colegii si ea s-a gandit sa aduca: La galette du Roi.
Nu va spun cum a iesit! Nu numai ca era scarboasa rau da' s-a si fasait si statea intr-o parte. Io si prajiturile!
A trebuit sa o chem pe mama a doua zi la 6 dimineata sa-i faca fetei prajitura ca asta ma bolborosea pe la colturi.
Nu putea si ea sa aleaga un camembert, ceva...
Nu, trebuia sa fie mai cu mot.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi