Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (39)
Raspunsuri - Pagina 14
Anitta_O spune:
Ella, daca ai implinit deja 32 de saptamani, ai la semnatura 32+, adica 32 plus cateva zile, pana ajungi sa implinesti 33.
Blanca, ce bine ca ai gasit femeie care sa te ajute la curatenie! Eu am avut doua esecuri pana acum, nici nu-mi mai vine sa mai incerc cu altii...
Ionelu, imi pare rau ca te-a ingrijorat ecografia. Nu stiu daca te linisteste cu ceva, la morfologia de 22 de saptamani si mie mi s-a spus ca e prea putin lichid, si Virginiei la morfologia de 32 de sapt, si doctoritei mele, care era si ea insarcinata la sfarsitul anului. Iti doresc sa fie bine! La noi capul era mai mare cu 2 saptamani, iar femurul mai mic cu o saptamana. Na, ce sa zic acum...masuratori si masuratori, dar pana la urma o sa avem copii perfecti, zic eu.
Cuchilichi, habar n-am ce inseamna asta.
Eu sunt ok, desi foarte obosita, dar inca mai am treburi de pus la punct pentru serviciu. Mai am 3 zile.
Noapte buna tuturor!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bebelina 28+
elena_gd spune:
Buna seara!
Am citit pe diagonala ce ati scris , pentru ca nu sunt in forma maxima...mi-am facut de cap si am papat varza calita si acum ma simt ca un balon, ma rog sa nu explodez.
Diana, daca ti se potriveste caruciorul, ia-l, de pret nu stiu cat costa, aici nu l-am vazut.
Miha greu tare de induplecat al meu sot.
Albinutza felicitari pentru rezultatele bune de la eco.
Cuchi, din ce am citit eu despre chisturile de plex coroid, se pare ca se retrag, trebuie urmarite ecografic. O sa fie bebe!
Ionelu, te inteleg f bine cu ingrijorarea referitoare la faptul ca bebe ramane in urma, si la mine a avut la 19-22 sapt intarziere o saptamana, la masuratorile capului chiar 2 sapt intarziere, m-am speriat cumplit, apoi, la ultima eco la 26 sapt intazierea era doar de 5-6 zile si la cap vreo 8 zile parca. Acum sa vedem la 30 s 1z pe 2 aprilie cum stam, am niste emotii, "noroc" cu problemele mele cu glicemia ca am mai uitat de diferentele de crestere. Dar sincer mi-e frica sa nu fi ramas iar in urma pentru ca am burtica f mica. Doamne ajuta!
Nu mai tin minte cine spunea despre gradul de maturare al placentei, eu la 22 sapt aveam grad 1 desi rezistentele erau bune, 0,43 si 0,46 si uterina 0,63.
burticile!
Elena 29+ cu Bebster
virgiL spune:
Raportez si eu o zi de kk....asta dupa ce am dormit as noapte de la 1 la5.
M-am dus la servici pe la 10,pentru vreo 2 ceasuri ziceam eu....si am terminat treaba la 17.30,in conditiile in care aveam programare la ginecolog la ora 17
Macar l-am vazut pe grasunel si m-am binedispus....si am uitat de nervii facuti la servici...Tocmai am ramas fara inlocuitor dupa ce am investit vreo 6 saptamani in instruirea omului...si tocmai s-a dus naibii intrarea mea in prenatal.Nu ma obliga nimeni ,dar va trebui sa o tarai cat de mult pot pana spre finalul sarcinii(care de altfel poate fi si maine).ANITTO,tu ziceai parca,de oameni care se plang ca nu au bani ,da nici nu-si dau fundul la treaba....Dar mai ales neseriosi,incapabili sa-si asume responsabilitati,sa respecte niste principii,dar mai ales foarte saraci sufleteste(si astfel incapabili sa lucreze la randul lor cu oameni).Is crizata rau azi...si deja mi-am varsat oful la vreo doua persoane...da crapam daca nu va spuneam si voua....Iar oboseala ma rupe....Ma reculeg si revin la subiect....
Virginia 33+ cu ,mami de Ioana
elena_gd spune:
Virgi, nasoala situatia, daca te consoleaza nu esti singura dezamagita. S-a bucurat al meu sot cand seful i-a angajat un ajutor, ca sa mai apuce sa-si vada si el sotia bortoasa seara si poate sa fie acasa cand se naste bebe...si pe bani muuulti si surpriza... polonezu e dilaila, cu toate ca e in perioada de proba el n-are nici un stres, vine mereu dupa 8 la birou, si toata ziua e la tigara, cafele si telefon, fuge de munca ca de altceva si la 4 rupe poarta.
Pe mine ma apuca toti nervii cand stiu ca eu ma chinui sa gasesc un job fara succes si altii isi bat joc; oameni fara caracter, nu pun pasiune in nimic din ceea ce fac, singurul interes e ca la sfarsitul lunii sa intre salariul.
Elena 29+ cu Bebster
virgiL spune:
ELENA,ia un Espumisan(sau Sab Simplex).se da inclusiv la bebelusi in colici si iati aduce confortul imediat.
IONELU mamii,ia si te potoleste,parca vorbesti de ecografia si de parametrii lui bebe Constantin al meu.Fiecare masuratoare corespundea la cate o saptamana de sarcina,de la 31 la 34 de saptamani(burta lu bebe era cea mai mare...ca de 34 de sapt).Placenta era de gradul 2 (si e normal sa fie asa la 32 + sapt),lichidul era mai putin decat media,si in plus cand am plecat de la ecografist(lunea trecuta) bebe era in prezentatie pelvina si cu putine sanse de a se intoarce(verdictul medicului).Azi la ginecoloaga era in prezentatie craniana....(e cu capusorul in col).DECI,stai linistita!!!esti OK si bebe la fel!!!!Da-i o sansa sa fie copilul tau unic,cu propriul sau ritm de crestere si dezvoltare si cu o mamica pozitiva si mai ales increzatoare in bebelusul ei..
elena_gd spune:
Pfff, Virgi, cu asta mi-ai stricat reputatia de farmacie ambulanta, nu am Espumisan in casa, nu am avut probleme de acest gen pana la sarcina, dar ca in seara asta ...niciodata .
Elena 29+ cu Bebster
virgiL spune:
ALBINUTA,ma bucur ca vii cu vesti bune de la eco!Sa va mearga bine in continuare!...Ce col lung aiiiii,ptiu sa nu te deochi!
CUCHI,imi pare tare rau ca s-a gasit un motiv de ingrijorare,nu ma pricep la chisturi de plex coroid ,dar ma gandesc ca sunt fff mici si se vor resorbi repejor.S-a reglat el inima rebela a lui Mirciulica...Hai ZEN si multa sanatate
AEVER,vad ca si tu esti rupta de oboseala si mereu pe drumuri....tu parca ziceai ca o sa nasti pe undeva pe drumuri?...Eu ma gandesc din ce in ce mai serios sa-mi amenajez un colt intim la servici!
ELENA,,chiar ma consoleaza relatarea ta...mereu ma gandesc ca mi-ar prinde bine un ajutor de nadejde,care sa ma mai degreveze de sarcini si astfel sa-mi petrec mai mult timp cu familia...Eu nici macar nu indraznesc sa ma gandesc la concediu de CIC...ci doar la scos firele de la cezariana si sa ma intorc.Va intra sotul in CIC.
Cu preturile la nasteri m-am mai minunat o data,asa ca nu ma mai amestec!
Eu nasc la stat( ca asta am in oras) si nu recoltez cel stem,ca nu vreau sa fac burta mare la hoti!.Dar asta-i doar optiunea mea!
ELLY,vad ca ai un Babyboom cumintel si ascultator!ONUTZA,multumim de vesti!Iarr tu nu mai pune la suflet toate prostiile ce ies pe gura neavenitilor.Pai daca-ti zicem noi ca esti frumoasa si ai o burtik simpatik si numa potrivita si cu cel mai dragutz bebe Tudor ,ii mai bagi pe altzii in seama?
Uite de exemplu imi place cum pune problema soacra lui ANXY...ce-si vede fomeia interesuuuuuu...si nu o streseaza nici pe tanara mamica,campioana noastra la shopping as zice...
TIGRUTA,daca vii la Bacau,jur ca vin sa ne intalnim....vezi ce mai visezi la noapte!Cu dintisorii de lapte ciobiti poate fi foarte simpla sau f. anevoiosa treaba...acum depinde cat de mult s-a rupt din dintzisor,daca a devenit mobil in urma socului,de reactia organismului...Ar trebui sa-l urmaresti un pic sa vezi daca nu a devenit brusc mai sensibil la rece sau cald(eu mi-aduc aminte ca eram copil cand am avut un astfel de incident,dar la un dinte definitiv si 2 saptamani nici n-am putut respira macar pe gura cat de sensibil era,daramite la alimente fierbinti sau reci).Ar trebui vazut de stomatolog(care nu-i musai sa poarte halat alb cand se uita la bietul copil ,eventual vorbesti cu el inainte cand ii faci programarea)
Anitta_O spune:
Virgi, corect ai spus... saraci sufleteste, dar si saraci moral... In ultima vreme am vazut ca seriozitatea, integritatea, corectitudinea, sunt din ce in ce mai rare. Incep chiar sa cred ca sunt fraiera. Si foarte putini oameni care sa munceasca cu adevarat, multi profitori, lenesi, pusi pe castiguri usoare... Bineinteles ca si mie mi-ar placea sa castig banii usor, profitand de circumstante si statut (si chiar as putea, mi-ar fi foarte la indemana), insa pe termen lung nu e sanatos sa o lalai, iti pierzi credibilitatea si relatiile daca-ti bagi picioarele. Plus ca e un respect pentru tine ca si persoana.
Iar cand promiti unui om ca-i tii locul 2 luni, apoi te tii de cuvant, chiar daca-ti dai seama ca va trebui sa muncesti oleaca.
Stii, nimic nu e intamplator. Iar daca asa a fost sa fie, inseamna ca o fi un lucru bun pentru tine, chiar daca ti se pare imposibil de crezut acum. Poate ca omul ala ti-ar fi gonit oamenii, s-ar fi purtat cu ei in asa fel incat ei sa nu te mai caute. Ai putea sa ii pregatesti si tu ca vei lipsi o perioada, sa aiba rabdare vreo doua-trei luni daca nu le crapa maseaua.
Of, imi pare rau pentru dezamagirea de azi... imi doresc din toata inima sa ti se deschida o alta usa, mai faina decat cea care tocmai ti-a fost trantita in nas.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bebelina 28+
virgiL spune:
ASTEROPIPAN,ma bucur ca s-a potolit burtik doar cu magneziu!
DIANA,respect maxim ,ca dupa prin cate ai trecut sarcina asta ai inca nestirbit curajul de a naste natural...eu as crapa de frica cu gandul la bebe.Dar ma gandesc ca vei fi atent monitorizata si se va lua decizia cea mai buna pt voi doi in orice moment al nasterii,indiferent cum va fi aceasta.
Mai da stiam ca lipseste cineva...unde-i DEEA de la apel???
virgiL spune:
ANITTA,cateodata am senzatia ca ma stii de o viata...deja am facut lucrurile de care zici(cu anuntatul situatiei si prezenatrea ei la rece ,fix asa cum e,ca asa-s eu un om f sincer,chiar fraier de sincer).Si ai fi uimita sa afli ca toata lumea are o bunavointa maxima in a ma astepta(si chiar prefera varianta asta decat pe cea in care eu sa fiu inlocuita).Nu-s crizata, ci mai bine zis indignata de toata aceasta poveste si stiu ca mereu ca o usa inchisa in bot inseamna macar o fereastra deschisa in alta parte.Iar decizia de a „scapa” de inlocuitor mi-a apartinut in totalitate(am simtit oarece miros de hiena dornica de a se infrupta din situatia mea de gravida)...asta e stilul meu...prefer sa tai raul de la radacina...chiar daca am initial (aparent) de pierdut...castigul va fi mai mare in viitor .Vezi da ce ZEN sunt....??