Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 20
A.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luciana2008 Buna fetele....am lipsit vreo 2 zile...am fost un pic cam agitata. Am multe cazuri de rubeola in liceu si aseara am aflat ca au inceput si elevii mei sa faca....si drept urmare azi dimi am fost sa fac IGG/IGM pentru rubeola(sa cad daca am avut in copilarie)...am inteles de la doamna doctor ca este grav daca fac rubeola in aceasta perioada...offf. Mi-am luat concediu 3zile pana vin rezultatele si vedem despre ce este vorba(acum stateam si ma gandeam ce am facut azi dimi...daca am facut pentru rujeola sau rubeola...deoarece am intrebat-o pe ce-a care mi-a recoltat si mi-a spus ca este acelasi lucru...in schimb doamna doctor mi-a spus ca nu este acelasi lucru....Dumnezeu cu mila In rest ...sunt bine...merg mai departe cu greturile mele Va pup 6+ |
Si liceul la care lucrez se confrunta cu aceeasi problema: rubeola.Este vb de o epidemie care dureaza de ceva vreme.Iar eu ,cum am aflat ca sunt insarcinata,am hotarat sa stau acasa.N-am facut in copilarie nici varicela,nici rubeola,pojar...si deci stau in concediu medical acum.Cazuri de rubeola inca mai sunt la noi.Dar culmea,mie nu mi-a zis niciun dr sa fac un anumit fel de analize.E vorba de analize de sange?As merge si eu maine.
Alina 6+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)
onutz83 spune:
citat din mesajul lui adriana15 se pare ca voi fi ultima din grup care va beneficia de o ecografie am programare abia peste 2 sapt si anume pe 10 aprilie. nu mai pot de nervi, ce fac eu pana atunci?offff asa ca.....inca stres pe capul meu. in rest slava domnului ca sunt bine, burta e ok,adica nu mi s/a mai intarit deloc si greata in ultimele zile nu am mai avut.sanii in cont imensi, dar sunt asa frumosi, macar acum sa ma bucur si eu ca zici ca am silicoane Va pupacesc pe toate si fug ca asta seara avem ceva invitati, e ziua sotului Adriana, 5+, mamica de Raissa |
Oooofff, Adriana, bine ai venit in grupul urecheatelor (cele carora li se lungesc urechile asteptand ecografiile ), cum zicea bubulina da manuta-ncoace
Felicitari pentru si la multi ani sotului
Onutz 5+
epopeasca spune:
Noi am vazut bebele saptamana trecuta, la 6 sapt jumate de sarcina si i-am vazut si inimioara . dragoste la prima vedere!
cate mesaje trebuie sa scriu sa-mi apara mesajele in timp real???
7 saptamani
andie_n spune:
citat din mesajul lui A.C Dar culmea,mie nu mi-a zis niciun dr sa fac un anumit fel de analize.E vorba de analize de sange?As merge si eu maine. |
Da, e vorba de analize de sange pentru a depista anumite infectii (daca sunt prezente in acest moment sau le-ai avut in trecut si ai anticorpi). Eu am facut pentru toxoplasmoxa, CMV si rubeola (si cred ca inca ceva, dar nu mai tin minte). Mai multe informatii poti gasi in articolul asta: http://www.desprecopii.com/info-id-7885-nm-Testul-TORCH-de-depistare-a-infectiilor-in-sarcina.htm. Dar oricum cred ca tb sa ti le recomande un doctor, ca mai sunt o gramada de analize de facut si in afara acestora.
Am ajuns si eu acasa, va doresc o seara buna, ma duc si eu sa mananc ceva.
Andreea 6+
http://lmtf.lilypie.com/ULNlp2.png
IPopica spune:
Buna seara cucuietele
Geani, ceapa in sosete, reteta Bubulinei
Luciana, iti cam plac greturile tale, sa-nteleg?
Bubule, subscriu la const.; ba mai am si un nou prieten, "hemi" pe numele lui
Adriana, sa petreci cu spor dar intr-un mod sanatos! Si pana pe zece aprilie asteptam impreuna; daca iti iese faza cu "self-eco" o sa te invidiez crunt
Eu mi-s foarte foaaaarte tuflita; mi-a iesit nesuferitul ala de citomegalovirus si scarba aia mica de IGM e iarasi activ . In octombrie l-am ginit activ, in ianuarie era tot activ dar scazuse la limita, in februarie inainte sa raman gravida era in grayzone, acu iarasi e activ si io nu mai inteleg nimic. Conform netului, daca infectia e mai veche de 3 luni, n-ar mai afecta bebele decat in 1% din cazuri; la fel daca e infectie recurenta. Daca e infectie primara e mai grav. Da io nu mai inteleg cum s-o consider; practic nu l-am vazut niciodata pe IGM negativ. IGC-ul a fost intotdeauna huge (>250) dar l-am ignorat; acu incep sa ma intreb daca nu cumva fiind atat de imens inseamna ca infectia redata de igm e chiar nasoala. In alta carte am citit ca daca descoperisem IGM activ ar fi trebuit sa sed pe fundul meu vreo 6 luni, nu doar 4 cum s-a intamplat la mine
Si mai am si stomacul extra umflat si niste crampe ba pe sub coaste, ba prin zona ovarelor, dar mai mult sub coaste si nu stiu de unde sa le iau nici pe-astea.
Ce mai, in seara asta sunt muciflex rau di tat.
gogoasa hormonizata
A.C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andie_n
Da, e vorba de analize de sange pentru a depista anumite infectii (daca sunt prezente in acest moment sau le-ai avut in trecut si ai anticorpi). Eu am facut pentru toxoplasmoxa, CMV si rubeola (si cred ca inca ceva, dar nu mai tin minte). Mai multe informatii poti gasi in articolul asta: http://www.desprecopii.com/info-id-7885-nm-Testul-TORCH-de-depistare-a-infectiilor-in-sarcina.htm. Dar oricum cred ca tb sa ti le recomande un doctor, ca mai sunt o gramada de analize de facut si in afara acestora. Am ajuns si eu acasa, va doresc o seara buna, ma duc si eu sa mananc ceva. Andreea 6+ http://lmtf.lilypie.com/ULNlp2.png |
Multumesc,andie.
Alina 6+ mami de Delia ( 5 ani si 9 luni)
onutz83 spune:
Popicule, incearca sa te calmezi pana iti interpreteaza un medic analizele... ne tinem de manute, da?
Onutz 5+
Bubulina42 spune:
Aoleu,Popi, mare grija, eu nu am (inca) nici un prieten de genul ala (sper sa nu am prea curand...), da' matalutza ia repede niste crema de galbenele si dupa dus si cand te bagi la culcare, rezolva problema, cu hotarare, fiindca dupa cate inteleg, asta este una din problemele care o sa ne omoare in sarcina, mai ales mai incolo..Nu te mai plange de crampe, nu vroiai tu semne?(ca parca eu nu!) -azi am fost cam toata ziua cat un balon si super ametita, zici ca merg prin aer..
Relax pana la cititul corect al analizelor si intre timp, iti mai trimite fata (pe pm) cand ajunge acasa un leac pentru prieteni din aia, ok?
Ai grija de tine!
pup
5 sapt +
IPopica spune:
Pai ce sa-mi mai interpreteze? Data trecuta (cand CMV-ul cazuse in grayzone, da' io eram deja gravida) mi-a spus ca a mai avut gravidute cu CMV dar pana la urma s-a dovedit ca bebe nu era afectat; "doveditul" asta implica in primul rand stres: "o fi, nu o fi" si in al doilea rand asteptare, repetare, pararepetare si intr-un final glorios - amniocenteza. Efectele cmv-ului nu se vad la eco; fatul poate fi infectat si sa nu se manifeste pana la nastere nicicum.
La prima vizita, cand nu s-a vazut nimic, mi-a zis ca avand in vedere CMV-ul ar prefera sa nu fiu gravida; la a doua vizita cand s-a si vazut bulina, a "indulcit-o" cu cele de mai sus. (si daca o sa ma intrebati de ce mama dracului am ramasa gravida stiind de pacostea asta de cmv, o sa va zic ca nu asta mi-era intentia; eram ferm convinsa ca in cele 8 zile de dinainte de menstra nu are cum sa se prinda; apparently ovulez extrem de tarziu, chestie pe care nu apucasem s-o studiez cu amanuntul, intrucat io nici simptome clasice de ovulatie nu am/aveam - glera, intepaturi, etc; iar testele de ovu comandate mi-au sosit dupa ce io oricum o comisesem )
Asa ca nu stiu ce-ar putea sa-mi spuna ca sa anuleze afirmatia de la prima vizita; deeeci .... more test for me What a joy!
Maine incerc sa revin la sentimente mai bune, dar pana maine dati-mi voie sa
gogoasa hormonizata
Bubulina42 spune:
Alina, bine faci ca stai acasa!
Nici picata cu ceara sa nu te duci la cursuri pana nu esti sigura ca a trecut pericolul de epidemie pe acolo! Ti-o fi dor de elevii tai, insa e mai importanta sanatatea ta si a gagalicei din burtica, asa ca stai cumintica, ai inteles?
5 sapt +